Εκτύπωση

Γέροντα, αν υπάρχει Θεός, την βάψαμε!

Συγγραφέας: Δημοσθένης Μπρούσαλης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Άρθρα αναγνωστών

Σας άρεσε το άρθρο?
(17 ψήφοι, μέση τιμή 4.29 από τα 5 αστέρια)

Ανοικτή επιστολή πρός γέροντα Εφραίμ
Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού, ενταύθα

Σεβαστέ γέροντα, την ευλογία σου.

Σου γράφω αυτές τις λίγες γραμμές για να ενώσω και γω ταπεινά την φωνή μου με όσους διαμαρτύρονται για την άδικη προφυλάκισή σου, διαρρηγνύωντας τα ιμάτιά τους, μέσα στο καταχείμωνο. Εννίοτε και τα ράσα τους. Εντάξει, όχι τα ακριβά τα χρυσοποίκιλτα. Tα άλλα τα πιο δεύτερα.

Α0001λήθεια, δεν έχω καταλάβει πώς και γιατί συνέβει αυτό το ατόπημα της φυλάκισής σου. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι διαφορετικό από ότι δήλωσες, εσύ ο ίδιος: για κάποιο λόγο, η Παναγία αποφάσισε πως πρέπει να μαρτυρήσεις με τον τρόπο αυτό. Και εσύ με αυτό το θαυμαστό απλό τρόπο σου, το αποδέχτηκες. Δεν είπες καν όπως κάποιοι άλλοι “απελθέτω απ’εμού το ποτήριον τούτο”. Αν αυτό δεν δείχνει πίστη και μεγαλείο ψυχής, τότε τι δείχνει.

Αυτό πρέπει να είναι, θέλημα της Παναγίας. Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να είναι. Δεν μπορεί να είναι το άλλο που λέει ο λαός μας. Ότι έκανες πράγματι κάτι παράνομο και …έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και σε καταλάβανε. Τι δουλειά έχει ο εξαποδώ με τις δικές σου πράξεις.

Στο κάτω κάτω τι έκανες. Αξιοποίησες την θέση και τις γνωριμίες σου, την σχέση του Όρους με το κράτος, για το καλό της μονής και του έργου της. Δεν είναι αυτό θεάρεστο; Aν δεν ήταν θέλημά Του, θα μπορούσαν να έρθουν έτσι τα πράγματα; Tι άλλη απόδειξη χρειάζεται; Tι δεν βλέπουν οι ασεβείς που σε διώκουν;

Αρκεί να

αναφέρω το μεγαλείο του σύγχρονου θαύματος που έκανες. Μετέτρεψες το νερό της λίμνης σε δάση και ακίνητα-φιλέτο. Ποιος θα μπορούσε να το κάνει αυτό, αν δεν είχε δίπλα του, αρωγό του, την Χάρη Του;

Και ναι, από το θαύμα αυτό προέκυψε και οικονομικό αποτέλεσμα. Πολλών εκατομμυρίων ευρώ, είναι η αλήθεια. Αναγκαίο κακό. Ουδέν καλόν αμοιγές κακού. Συμβαίνει. Πάντοτε συνέβαινε. Εσύ όμως, ως σοφός ποιμήν, δεν τα κράτησες τα λεφτά αυτά. Έκανες αυτό που επέβαλε η ταυτότητα του μοναχού που πιστά υπηρετείς. Τα μοίρασες.

Τι διδάσκει η θρησκεία μας; Tι είπε ο Κύριος; “O έχων δυο χιτώνας…”. Ποιός μπορεί να ισχυριστεί ότι αν ξαναρχόταν στις μέρες μας, δεν θα έλεγε: “Ο έχων εκατό εκατομμύρια ευρώ…”; Yπήρχαν ευρώ επί Ρώμης; Mην γινόμαστε και ανιστόρητοι εκτός από ασεβείς.

Και τι λέει η συνέχεια της ρήσεως; “…να δίδει το ένα!”. Πάνσοφα, δεν λέει και τους δύο. Το δηλώνει ευθαρσώς: το 50%! Γιατί σε κατηγορούν, λοιπόν; Kαι λίγα κράτησες, μη σου πω!

Βέβαια, κακόβουλα ρωτούν οι επικριτές σου: ΠΟΥ τα μοίρασες; Ποιοί είναι οι αποδέκτες των εκατοντάδων τραπεζικών συναλλαγών που έκανες; Μα, ποιοί άλλοι από τους ανθρώπους που εκπροσωπούν το δημόσιο συμφέρον. Και από οργανισμούς και ευαγή ιδρύματα που σκοπός τους είναι η προστασία της πατρίδας και της δημοκρατίας μας.

Δεν καταλαβαίνω, που είναι το λάθος; Για να βοηθήσεις τον λαό, όλους εμάς το έκανες. Γιαυτό τους τα έδωσες. Εντάξει, ίσως να μην έπρεπε να εμπιστευτείς όσους εμπιστεύτηκες. Αυτούς που θεωρήσαν ότι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους είναι επίσης λαός. Ισως μάλιστα, λίγο πιο …λαός από όλους εμάς. Και τα κράτησαν. Αλλά, αυτό δεν είναι δικό σου λάθος! Που να το ήξερες. Ακόμη και η Θεία Φώτιση, έχει φαίνεται τα όριά της.

Και γιατί να μην τους εμπιστευτείς δηλαδή, στο κάτω κάτω; Eμείς που τώρα σε λοιδορούμε, δεν κάναμε το ίδιο; Δεν τους εμπιστευτήκαμε τις τύχες της Ελλάδας και των παιδιών μας, δεκατίες ολόκληρες; Mην πλένουμε τώρα τα χέρια μας σαν σύγχρονοι Πιλάτοι. Όλοι μαζί, τους εμπιστευτήκαμε!

Τώρα βέβαια, είναι και κάτι offshore εταιρίες, που και εκεί έστειλες κάτι μικροποσά. Αλλά για έναν ευσεβή και αυτό εξηγείται εύκολα. Η θρησκεία μας είναι στην βάση της, ουμανιστική. Δεν ξεχωρίζει περιούσιο λαό λόγω καταγωγής, χρώματος και γλώσσας. Όλοι είναι ίσοι. Κάθε άνθρωπος, όπου και αν μένει. Γιατί λοιπόν να εξαιρέσουμε από την μοιρασιά των κερδών του θαύματος που έκανες, τους κατοίκους των νήσων Κέυμαν; Δεν είναι και αυτοί τέκνα του ίδιου θεού; Δεν τους γέννησε και αυτούς μανούλα που τους πονάει;

Και για να μην παρεξηγούμαστε: θεωρώ το γεγονός ότι εκεί έχει χαμηλή φορολογία και κρύβονται εύκολα οι καταθέτες, απλή σύμπτωση. Διαβολική ίσως, αλλά σύμπτωση.

Γέροντα, όλα καλά τα έκανες. Όλα χριστιανικά και δίκαια. Ένα μόνο δεν πρόσεξες και αυτό πληρώνεις. Οι φίλοι που εμπιστεύτηκες, ξέρεις, αυτοί που έστειλες τα ποσά που ήταν για μοίρασμα. Φαίνεται ότι φροντίσαν να καλύψουν τον πισινό τους εγκαίρως. Θες από μακρόχρονη εμπειρία; Θες από πρόνοια (την απλή την ανθρώπινη πρόνοια, όχι την Θεία); Πάντως το έκαναν.

Και εσένα δεν σε ενημέρωσαν για τα δικά μας, τα εγκόσμια. Τους εισαγγελείς, τις δίκες και τις φυλακές. Και εσύ, απασχολημένος όπως ήσουν με τα σημαντικά, τα πνευματικά σου καθήκοντα, έμεινες ο μόνος ακάλυπτος. Και να τα αποτελέσματα. Να είσαι τώρα συγκάτοικος με λαμόγια, κλέφτες, απατεώνες και δολοφόνους. Όπως ο Ιησούς, μεταξύ των δύο ληστών, στο δικό του τόπο μαρτυρίου.

Και όποιος λέει ότι το κελί σου στο Βατοπαίδι δεν έχει και μεγάλη διαφορά από το κελί του Κορυδαλλού, είναι ή αφελής ή προκλητικός.

Άγιε γέροντα, θέλω να κλείσω αυτή την επιστολή μου, με δύο λόγια παρηγοριάς: Σύντομα θα έχεις κοντά σου το δεξί σου χέρι, τον πατέρα Αρσένιο και αν θελήσει ο Θεός, και μερικούς πολιτικούς, πρώην υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Γιατί τελικά, όσο κοντά Του και να είσαι, η φυλακή δεν παλεύεται χωρίς παρέα.

Share

2009©Kavalacity.net