Εκτύπωση

Αιολικά Πάρκα Θάσου 3

Συγγραφέας: ThW.... Δημοσίευση στη κατηγορία Άρθρα αναγνωστών

Σας άρεσε το άρθρο?
(6 ψήφοι, μέση τιμή 4.00 από τα 5 αστέρια)

thanatos pouliwnΔεν τον ξέρω τον κ. Ραφτόπουλο , ούτε και τον κ. Χατζηεμμανουήλ. Αλλά και μόνο τι ότι θέλουν να καταστρέψουν το νησί μου, θα με έχουν απέναντί τους.

Ο κ. Ραφτόπουλος μιλάει για τα αιολικά πάρκα που θέλει να κατασκευάσει η θυγατρική εταιρία Eolfi της γαλλικής Veolia. Ο κ. Ραφτόπουλος , μαζί με τον κ. Δήμαρχο Χατζηεμμανουήλ, ζητάνε από την εταιρεία να έρθουν στην Θάσο να μπουν στη διαδικασία  «ενημέρωσης» των δημοτών σωστά, όπως πρέπει και αντικειμενικά. Πλύση εγκεφάλου το λέω εγώ. Τι περιμένεις να σε πει η παγκοσμίως μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης αποχετευτικών, αιολικών, ΦΒ? Ότι ΕΧΕΙ περιβαλλοντικό κόστος? Ποια ανάπτυξη ορεινού περιβαλλοντικού όγκου? Ποιό όφελος θα έχει? Ποια ανάπτυξη? και ποιο καλό έχει αυτή η αιολική ενέργεια?

Να ζητήσετε εγγυήσεις απόδοσης.

Όχι φούμαρα για το πόσους (πλασματικούς) τόνους CO2 θα εξοικονομήσετε (λες και τρώγονται) ή πόσα σπίτια δήθεν θα ηλεκτροδοτήσετε (ούτε ένα, χωρίς το δίκτυο της ΔΕΗ), εγγυήσεις πόσο συμβατικό καύσιμο θα υποκαταστήσουν οι ψεύτες. (Θα φύγουν τρέχοντας, ή θα δώσουν και άλλες χάντρες και καθρεφτάκια στον «οικολόγο» Δήμαρχο – εγγύηση, ούτε για αστείο).

  1. «Θα παράγουν 70ΜW ηλεκτρικής ενέργειας. Ψέμα! Τα MW είναι εγκατεστημένη ισχύς, δεν είναι ρεύμα. Μια Α/Γ των 2 MW, όταν δεν φυσάει, ή όταν το δίκτυο δεν θέλει το ρεύμα, παράγει όσο ρεύμα, όσο καταναλώνει μία τοστιέρα του 1 kW όταν είναι …σβηστή! Τα 70MW θα έχουν διαθεσιμότητα 20-25%, και αυτή επειδή θα είναι υποχρεωτική η κατανάλωση του ρεύματός τους. Σε τιμή τριπλάσια από ότι αυτό της ΔΕΗ.
  2. Είτε 7MW βάλουν, είτε 70MW, θα γλυτώνουν το ίδιο ποσοστό 5-10% συμβατικού καυσίμου. Απλά χρησιμοποιούν την Θάσο (όπως και την Σκύρο, την Ικαρία, την Χίο και την Κρήτη, για σκουπιδότοπο ημιάχρηστων Γερμανικών ή Γαλλικών κατασκευών.
  3. Τα αντισταθμιστικά οφέλη! Πόσο αντισταθμιστικό όφελος θέλετε για να πετάξετε ένα κομμάτι της Θάσου και να ρίξετε τον τουρισμό της κατά 30% ή 40%; Πιστεύετε ότι θα σας δίνουν ποσοστό στον τζίρο; Οι αεριτζήδες τάζουν εύκολα, αλλά όταν τους κόψουν τις ταρίφες (έχει γίνει παντού), θα ζητάνε και ρέστα.
  4. Και ΠΟΙΟΣ θα τα πληρώσει τα «αντισταθμιστικά οφέλη» ή τα «αντισταθμιστικά τέλη»; Εσείς και εμείς. Τα χιλιάρικα που τάζουν στον Δήμο και τις δήθεν εκπτώσεις στους λογαρισμούς, θα τα πληρώνουν οι ίδιοι οι δημότες και όλοι οι Έλληνες καταναλωτές. Εάν τα έπαιρνε μόνο η Θάσος, θα επιδοτούσαμε όλοι εμείς την Θάσο. Αλλά επειδή αυτά τα τάζουν σε όλους τους φυλάρχους και σε όλους τους δημότες, απλά ανεβάζουν το αιολικό ρεύμα όσο παραπάνω χρειάζεται για να τα καλύπτουν. Καλό για τους κολλητούς του Δημάρχου που θα τα ροκανίζουν, κακό για 10.000.000 Έλληνες.
  5. Οι ανεμογεννήτριες «δεν είναι θορυβώδεις». Χαχαχαχάαα! Ακούγονται σε απόσταση πάνω από 1,5-2 χιλιόμετρα, και το χειρότερο δεν είναι ότι ακούγονται, αλλά οι υπόηχοι που δεν ακούγονται αλλά που γίνονται μόνιμη παρουσία στην ζωή σας. Θα μου πείτε, συνηθίζετε σε αεροδρόμια και ζωή στην πόλη, θα συνηθίσετε και τον θόρυβο των ανεμογεννητριών. Και όποιος μένει κοντά, απλά θα μετακομίσει. Και εάν ήταν να έρθει κανείς, απλά δεν θα έρθει. Θα βρείτε πολλούς στο αιολικό λόμπυ να σας πούνε «έλα μωρέ πως κάνεις έτσι, πάρε άλλο ένα καθρεφτάκι».
  6. Θα σας κάνουν αντιπυρικές ζώνες; Προσέξετε μην πληρώσουν κανένα και βάλει καμιά φωτιά για να γλυτώσουν τον μπελά! Αυτό που θα κάνουν είναι θα καταστρέψουν, για πάντα, την περιοχή όπου θα μπούνε, σε ακτίνα όσο φαίνονται και όσο ακούγονται. Και ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ θα τα κάνουν μετά 20 χρόνια; Εκεί θα μείνουν, θλιβερά μνημεία της Γαλλικής εταιρίας, και των εδώ συνομιλητών τους.
  7. Για κυνήγι και τα πουλιά, δεν ξέρω τίποτα. Όσο μου αρέσει να πηγαίνω για γλάρους στη Θασοπούλα, άλλο τόσο θα πηγαίνουν κυνηγοί στα αιολικά «πάρκα».

Και να σημειώσω εδώ ότι η Veolia είναι εταιρία διαχείρισης αποχετευτικών και νερών. Ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί ότι δεν θα ζητήσουν αργότερα και τη διαχείριση των πηγών της Θάσου?

Ας δούμε τι γίνετε στα άλλα ελληνικά νησιά

Αποπηγάδι –Κρήτη

Αμάρι Ρεθύμνου Κρήτη
Οι κάτοικοι αντιδρούν στα σχέδια αιολικών πάρκων.

Αιολικά Παρκα Νάξου
Δημιουργία 16 αιολ.παρκων από Veolia-Eolfi 

Κέρκυρα
http://www.aioliko.com/index.php

Κεφαλονια
http://stopaiolika.blogspot.com/

Η Εμπειρία του Μελανειούς
melanio

και μερικές φωτογραφίες

aiolika1aiolika2aiolika3aiolika4thanatos pouliwnaolika7

Πηγές:

archaeopteryx.blogspot.com,
stephanionwindaction
αιολικα παρκα ναξου, και άλλα...

Επειδή αγαπώ το νησί μου…

ThW

Share

Σχόλια  

 
#1 ΑΠ: Αιολικά Πάρκα Θάσου 3ThW 01-02-2012 19:39
Εχω στείλει mail στον κ. Χατζηεμμανουήλ , για να μου στείλει το απόσπασμα της Veolia,- αν υπάρχει-, (ειμαι 1000000% σίγουρη οτι δεν υπαρχει και δεν θα υπάρξει) οπου αναφέρετε στις εγγυήσεις απόδοσης των Α/Γ.
Περιμένω..........................................χαχαχαχα!!!!!
Εχω και αρκετή υπομονή........ ..........σε καλό μου........ χαχαχα!!!!!!
Ενα πουλάκι μου σφύριξε , οτι οι κάτοικοι του Ραχωνίου ήδη υπέγραψαν για την εγκατάσταση των ...οδοντογλυφίδ ων.
ThW
 
 
#2 ,,,,ThW 02-02-2012 16:32
Μολις ειδα και αυτο απο εδω http://www.proininews.gr/?cat=6
Η Ρ.Α.Ε. ενέκρινε άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό στο νησί, ισχύος 72 μεγαβάτ.
το ενδιαφέρον της η εταιρία το δημοσίευσε σε δύο αθηναϊκές μόνο εφημερίδες. Την ….μεγάλης κυκλοφορίας Εστία και την εξίσου δημοφιλή Αυγή. Δεν ξέρουμε πόσοι διάβασαν τη δημοσίευση ώστε να διατυπώσουν τυχόν αντιρρήσεις. Ξέρουμε αντίθετα ότι η προθεσμία πέρασε κι αντίρρηση δεν υπήρξε από κανέναν
........Κάπως έτσι το νησί θα αποκτήσει τον πρώτο της αιολικό σταθμό.
.......Το θέμα δεν συζητήθηκε ως τώρα στο δημοτικό συμβούλιο Θάσου
Τώρα που οι επενδυτές έλαβαν την απαραίτητη άδεια της Ρ.Α.Ε. είναι σίγουρο ότι θα επανέλθουν.

Ετσι.....στα μουλωχτα, να μην παρει ειδηση κανεις......
Και μολις χθες ο κ. Χατζηεμμανουηλ με διαβεβαιωσε σε mail του οτι δεν εγινε καμια δεσμευση.
Αλλα η εγκριση , εγκριση. Και τωρα θα ξεκινησει η ....εκστρατεία "ενημερωσης" των κατοικων.
Και προς το καλοκαιράκι να υποθέσω και.......καποι ες φωτίτσες????? ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ.
Επίσης ζήτησα απο τον κ. Χατζηεμμανουηλ να μου στείλει τις εγγυησεις απόδοσης της Veolia.
Ακόμα περιμένω....... ....αλλα έχω υπομονή........ .και επιμονή...........
Ζητήστε τες και εσείς......"ισω ς" πάρετε "απαντηση" ..........

ΤhW
 

2009©Kavalacity.net