Εκτύπωση

Ήρθαν καιροί δύσκολοι!

Συγγραφέας: Αρτηρία.... Δημοσίευση στη κατηγορία Άρθρα αναγνωστών

Σας άρεσε το άρθρο?
(5 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

artiria

Αυτό που ονομάζεται “πολιτισμός”, δηλαδή όχι μόνον η άσκηση και η προώθηση των τεχνών, αλλά κυρίως ένας τρόπος να βρισκόμαστε οι άνθρωποι μαζί “εν τω παιδεύεσθαι”, χωλαίνει.

Η αβεβαιότητα, η έλλειψη εμπιστοσύνης, ενίοτε και ο φόβος για το αύριο μάς οδηγούν συχνά στην απραξία και τον ατομικισμό, ή στο να ενδίδουμε σε κάποια προσωρινή ευδαιμονία… έχοντας την ψευδαίσθηση πως όλα τα πράγματα θα εξελιχτούν ευνοϊκά.
Όμως όχι. Διότι “ουαί τοις ηττημένοις”! Το γνωρίζουμε.

Σας προτείνουμε, λοιπόν, να ανασκουμπωθούμε και να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας μικρής πολιτιστικής κοινότητας, για να πολεμήσουμε την απραξία που υποσκάπτει τη ζωή μας, στη πολη που ζούμε.

Στα χρόνια της κρίσης, μια ομάδα ανθρώπων αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο, σημείο συνάντησης και αναφοράς όσων αγαπούν την καρδιά της πόλης

φίλων του βιβλίου αλλά και νέων επισκεπτών, συγγραφέων, ηθοποιών, καλλιτεχνών,μουσικών, φοιτητών, ανθρώπων που θα μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ τους ή το ποτό τους αλλά συγχρόνως θα μπορούν να ξεφυλλίζουν τα αγαπημένα τους βιβλία και να συμμετέχουν σε μια σειρα απο εκδηλωσεις.

Συγγραφείς που θα υπογράφουν βιβλία για τους αναγνώστες τους.Καλλιτέχνες που δίνουν live συναυλίες.Μουσικούς παραγωγους και απρόβλεπτους dj’s που με τις νότες τους θα ξαναγράφουν ιστορία αλλά ακόμη θα μπορούν να παρακολουθούν βιντεοπροβολές, εικαστικές εκθέσεις,εκθεσεις φωτογραφιας και συζητήσεις για επίκαιρα θέματα ή θέματα που απασχολούν την πόλη.

Δυστυχώς, στην συνείδηση του Νεοέλληνα, ο Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού έχει καταγραφεί ως χώρος που λίγοι πλησιάζουν και σε ακόμα πιο λίγους απευθύνεται.

Έχετε ξανακούσει στην Ελλάδα να διασκεδάζουν σε Χώρο Τέχνης? Εμείς υιοθετουμε την αποψη οτι οι Χώροι Τέχνης δεν είναι «Μουσειακοί», αλλά ζωντανά ενταγμένοι μέσα στην πόλη. Πιστεύουμε -και καθημερινά θα αποδεικνύουμε- ότι η μαζική κουλτούρα με την υψηλή Τέχνη δεν είναι πάντα άσπονδοι εχθροί!

Ο Πολυχώρος μας,φιλοξενεί κάθε μορφή πολιτιστικής δημιουργίας και προσπαθεί να αποδείξει ότι η υψηλή τέχνη με την μαζική κουλτούρα δεν κονταροκτυπιούνται πια. Στοχεύουμε στην αποδόμηση μιας φιλοσοφίας που πρεσβεύει ότι μόνο η υψηλή τεχνη είναι κουλτούρα, και υιοθετούμε μια προοδευτική θέση που σηματοδοτεί την αντιστροφή ως προς μια κουλτούρα πιο μαζική - πιο σύγχρονη- πιο δημοφιλή. Η ΑRΤηρια φτιάχτηκε για να έρχεται ο κόσμος να ψυχαγωγείται και να διασκεδάζει. Να ακούει μουσική, να βλέπει εκθέσεις και να βιώνει τις υπόλοιπες καλλιτεχνικές δραστηριότητες με ένα τρόπο «διαδραστικό».

Να κάνουμε τα πάντα για να επιζήσουμε. Οχι μόνο υλικά αλλά κυρίως πνευματικά. Και για να μην καταρρεύσουμε, πρέπει να αναζητήσουμε ξανά τη χαρά στην αξία των απλών πραγμάτων και των ανθρώπινων σχέσεων.

Σε ό,τι δεν αγοράζεται.

,

Share

2009©Kavalacity.net