Εκτύπωση

Όμορφα κείμενα, όμορφα γράφονται.*

Συγγραφέας: Βασίλης Κυριλλίδης .... Δημοσίευση στη κατηγορία Άρθρα αναγνωστών

Σας άρεσε το άρθρο?
(30 ψήφοι, μέση τιμή 4.70 από τα 5 αστέρια)

papyrpaperΌμορφα  κείμενα, όμορφα γράφονται. Τώρα που  τέλειωσαν τα δανεικά, μας έπιασαν οι πατριωτισμοί, κι ανακαλύψαμε πάλι την αξία της φυλής.

Αυτής που φέρθηκε στον τόπο μας, όπως δεν φέρθηκε ο χειρότερος κατακτητής. Αυτής, που κατέστρεψε τις πόλεις μας, που γέμισε αυθαίρετα τη φύση μας, που σκότωσε το τελευταίο ζωντανό της πλάσμα, που κορδώθηκε στα παρκαρισμένα τζιπ, και που της πασάρουν, τώρα με την κρίση, μόνο δυο κρέμες προσώπου ημερησίως. Αυτής, που σήμερα κόβει τα δέντρα από τις ρίζες, για να ζεσταθεί. Αυτής που την καταντήσαμε δημοσιουπαλληλική τζαμαχιρία κι ωρυόμαστε γιατί την βλέπουμε να πεθαίνει. Πιστεύαμε πως θα ζήσει για πάντα το έκτρωμα που δημιουργήσαμε, κι αντί να σηκώσουμε τα μανίκια να διορθώσουμε τα χάλια του, όσο ήταν καιρός, τα βάζουμε μ’ αυτούς που δεν μας δίνουν κι άλλα. Θαρρείς και θα πιάνανε τόπο στη χώρα με τα τόσα πιράνχας. Που κι όλο το χρυσάφι της γης να της δώσεις θα τα φάει σε σκυλάδικα και σε νυσταγμένους υπαλλήλους άχρηστων οργανισμών, που αν μπορούσαν να μην μπαίνουν στον κόπο να χτυπούν κάρτα, ακόμα καλύτερα. Τη χώρα που τσάκισε τον παραγωγικό ιδιωτικό της τομέα, για να σώσει την δημόσια εκλογική της πελατεία. Που χώρισε τους εργαζόμενους σε κατηγορίες, δικών μας και μη. Που γέμιζε λεωφορεία, για να κατεβαίνουν στην Αθήνα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, δωρεάν, πλήρωνε βλέπεις το κόμμα. Ποιος πλήρωνε; Δες τώρα το λογαριασμό αγανακτισμένε, να δεις ποιος πλήρωνε. Α, ξέρω, δεν ήσουν εσύ προσωπικά. Ούτε εγώ ήμουν προσωπικά, φίλε, αλλά ο λογαριασμός ήρθε στο τραπέζι, αφού είχα την ατυχία να καθόμαστε μαζί.

Όμορφα  κείμενα.  Ψυχολογικά απωθημένα σε συσκευασία άποψης, που ξέφυγαν απ’ το περιθώριο και τον περίγελο και βρίσκουν χώρο, στα σάιτ, στις σκέψεις, στις συνειδήσεις μας. Που απαξιώνουν συλλήβδην συγγενικές μας κοινωνίες και πολιτισμούς. Μας φαίνονται μικροί οι άλλοι, κοντά στην μεγαλοπρέπειά μας. Κι ο θεός είναι έλληνας, άλλωστε, μην το ξεχνάμε.

Δεν θελήσαμε ποτέ να δούμε τους εαυτούς μας ως μέλη μιας ευρωπαϊκής οικογένειας, μείναμε τα καλομαθημένα κωλόπαιδα, που νομίζουν πως ο κόσμος τους χρωστάει, επειδή είναι ωραίοι και ξενυχτούν, όταν οι ξενέρωτοι κοιμούνται απ’ τις 9. Δεν δεχτήκαμε την σημερινή Ευρώπη ως αποτέλεσμα μιας γραμμής που οι λαοί της τράβηξαν ανάμεσα στο πριν και στο μετά. Αλλά μήπως δεχτήκαμε την Ευρώπη του διαφωτισμού, του ορθού λόγου, του διαχωρισμού των εξουσιών; Σιγά, που θα μας τα μάθουνε, αυτοί που τρώγανε βελανίδια. Ανατρέχουμε στα εγκλήματα περασμένων γενεών, για να καλύψουμε την ανικανότητα μας να σταθούμε στον σύγχρονο κόσμο. Δεν υπάρχει τομέας που να διακριθήκαμε, πέρα από την διαφθορά, τη λαμογιά, την αγένεια, το σκουπιδαριό, την αμορφωσιά, την μπουρδελοποίηση των πανεπιστημίων κι ένα σωρό άλλα, που δεν θα αφήσουμε να διορθωθούν ποτέ.

Να φύγουμε, να γυρίσουμε στη δραχμή, σου λέει ο ένας, και τρέχει στο ATM για να μην γίνουν δραχμές τα ευρώ του. Δεν θα υπάρχει διαφορά, μπορεί να είναι και καλύτερα, λέει ο δεύτερος, κι αγοράζει μακαρόνια για κάνα δυο μήνες. Επανάσταση, λέει ο τρίτος, και τραβά να πάρει τη σύνταξή του, 2.200 ευρώ, παρακαλώ, μη θίγετε τα κεκτημένα. Δε πα να δούλευε (δούλευε;) σε οργανισμό που έβαζε μέσα το κράτος, καλά έκανε. Ας το κάνουμε, λοιπόν, αδέρφια. Μην κωλώσει κανείς. Αποδεδειγμένα μπορούμε. Αποδεδειγμένα είμαστε ικανοί για κατασπατάληση δανείων, για πτώχευση, για χρεοκοπία, για εμφύλιο σπαραγμό, για να κάνουμε την χώρα μας Τσετσενία ή Σομαλία. Το να προσπαθήσουμε να την κάνουμε ένα ομότιμο, σύγχρονο δυτικό κράτος, δεν πέρασε ποτέ απ’ το μυαλό μας. Αντίκειται στην παπαδιάρικη ηθική μας, στο σταλινικό κέρινο ομοίωμά μας, στην αναρχοαυτόνομη θολούρα μας, στο εθνικιστικό μας ιδεώδες. Στο τσαγανό, στη μπέσα, στη μαγκιά μας, στο φιλότιμό μας, ρε αδερφέ, ορίστε, μια λέξη που δεν υπάρχει σ’ άλλες γλώσσες, αφού η δικιά μας, είναι η καλύτερη, όπως όλα μας άλλωστε. (Ποια γλώσσα χωράει πέντε φορές τη λέξη μαλάκας σε μια πρόταση;)

Εμπρός, λοιπόν, αδέρφια. Μην φοβάστε. Έχουμε την ντόπα στο DNA μας, και δεν μας πιάνει κανείς. Κι αν μας πιάσει, θα πάρουμε εννιά αναβολές και θα παραγραφούνε όλα. Θα πεινάσουμε βέβαια, αλλά θα πεινάσουμε ως αθώοι. Κι αν πεθάνουμε, θα πεθάνουμε με τα ιδανικά μας, αγνοί και πάλλευκοι, σαν κωλαράκια μωρού.

(Παρακαλώ, σ’ αυτό το σημείο, να μπει ο εθνικός μας ύμνος, κύριε διαχειριστά. Αν δεν είναι πρόχειρος, οτιδήποτε ξεσκονισμένο έχετε από Θεοδωράκη. Ευχαριστώ.)

*αντί  απαντήσεως σε κείμενα που  μας αναγκάζουν να ζητούμε  συγνώμη για λογαριασμό τους.

η επιθυμία σου, διαταγή φίλε μου Βασίλη...

Share

Σχόλια  

 
+11 #1 ΑΠ: Όμορφα κείμενα, όμορφα γράφονται.*Μάνος Μπρεντάνος 02-03-2012 00:09
Εξαιρετικό το άρθρο. Απόλυτα ρεαλιστικό, λέει τα πράγματα με τ' όνομα τους. Σας συγχαίρω και προσυπογράφω
με τα δυό μου χέρια!
 
 
+9 #2 ΑΠ: Όμορφα κείμενα, όμορφα γράφονται.*Δ. Μπρούσαλης 03-03-2012 11:11
Μπράβο φίλε Βασίλη. Έχεις και την δική μου προσυπογραφή.. Πολλές αλήθειες σε λίγες γραμμές.
 
 
-3 #3 ...καθυστερημέν α θα μας τρελάνουνcharalampos 04-03-2012 16:47
εεε λοιπόν !!! ...σε τι φταίνε όλοι εκείνοι που έκαναν αγώνες για να αποτινάξουν εδώ και χρόνια όλα αυτά που πολύ σωστά αναφέρονται μετά αφού τελείωσαν τα δανεικά!!!!! .Είχαν πάντα την ετοιμότητα να μας λοιδορήσουν, να μας κατατάξουν στην κατηγορία των τρελών ή χαρακτηρισμούς όπως, φασίστας- κομμουνιστής- πασόκος-
ανάλογα !!!! Τώρα είναι η ώρα που θα τρελαθούμε!!! 'Όλοι ξαφνικά ανακάλυψαν αυτά ή αυτούς που λοιδορούσαν!!!! Ναι θα τρελαθούμε ..... ζητούν και τα ρέστα οι βολεμένοι!!!!!! !!! ...
 
 
-2 #4 ΑΠ: Όμορφα κείμενα, όμορφα γράφονται.*ΚΩΣΤΑΣ 15-03-2012 06:41
Και κατι ακομα. . . . . . . . . . .
" (Ποια γλώσσα χωράει πέντε φορές τη λέξη μαλάκας σε μια πρόταση;)"
Ποσες φορες χωραει το mother f. . . . σε μια προταση αγγλικων?
Μαλλον δεν χωραει πουθενα, γιατι ειναι προταση απο μονο του-σχεδον λεξικο ολοκληρο. . . . . . O Εκο γραφει μια και μιση σελιδα η οποια περιεχει μια μονο προταση, αν λοιπον ο ποιητης διαθετει ευχερεια λογου και μπορει να δημιουργησει μεγαλες προτασεις, τοτε η συγκεκριμενη λεξη μπορει να χωρεσει και πεντε και δεκα και δεκαπεντε φορες σε μια προταση, εξαρταται απο τα ρηματα και το υποκειμενο-τι τρομερο επιχειρημα που εχεις!

"Αντίκειται στην παπαδιάρικη ηθική μας, στο σταλινικό κέρινο ομοίωμά μας, στην αναρχοαυτόνομη θολούρα μας, στο εθνικιστικό μας ιδεώδες"
-θρησκεια, αριστερους, αναρχικους εθνικοφρονες τους τσουβαλιασες ολους μαζι στο τσουβαλι της αχρηστειας. . . . α, ξεχασες τους φιλελευθερους ή μηπως, λεω μηπως δεν τους ξεχασες? Α, ξεχασες και τους Ολυμπιακους, Παναθηναικους και τους Αεκτζηδες, οι περισσοτεροι απο τους οποιους παρεμπιπτοντως αρχιζουν και τελειωνουν ολες τους τις
προτασεις με την λεξη που αρεσκεται να χωαρει πολλες φορες σε μια προταση.
Το εθνικιστικο ιδεωδες ειναι ο θεμελιος λιθος του καθε κρατους, π. χ. ακομα και οι ΗΠΑ αναγκαστηκαν να το δημιουργησουν για να επιβιωσουν σαν κρατος-ο Ιταλος, ο Πολωνος, ο Ιρλανδος ακομα και ο Ινδιανος επρεπε να το αποκτησουν αλλιως θα σφαζοντουσαν μεταξυ τους.
Απο την μια μας λες για συγχρονο δυτικο ΚΡΑΤΟΣ και απο την αλλη σε ενοχλουν οι εθνικιστες, σαν καποιον που βριζει τις γυναικες, αλλα παραλληλα θελει να κανει και οικογενεια-απισ τευτα επιχειρηματα, απιστευτοι συνειρμοι!

Δεν υπαρχει τομεας που να διακριθηκαμε, μας λες και αργοτερα ειρωνικα αναφερεις τον Θεοδωρακη!!! Τι ειδους διακρισεις μας επιτρεπεις να εχουμε, μεγιστε?

"Δεν δεχτήκαμε την σημερινή Ευρώπη ως αποτέλεσμα μιας γραμμής που οι λαοί της τράβηξαν ανάμεσα στο πριν και στο μετά. . . . . . . . Ανατρέχουμε στα εγκλήματα περασμένων γενεών, για να καλύψουμε την ανικανότητα μας να σταθούμε στον σύγχρονο κόσμο. "
Τι μας λεει εδω ο ποιητης?
Να εισαι και κερατας και δαρμενος και να μην μιλας, να μην αντιδρας, επειδη εισαι ανικανος να υπερασπιστεις την τιμη σου ή την τιμη της οικογενειας σου.
Που ειναι η γραμμη? Ποιο το πριν και ποιο το μετα απο τη γραμμη?
Ποια τα εγκληματα περασμενων γενεων? Ποιων γενεων?
Καταλαβαινω καλα ή κανω λαθος μεταφραση???
Ξερεις καποιο συγχρονο κρατος που θελει να ξεχασει την ιστορια του?
Πηγαινε να τα πεις αυτα στους Αγγλους, στους Γαλλους, στους Ρωσσους, στους Κινεζους ή ακομα ακομα στους Γερμανους.

Αλλα, ισως αυτοι να παρουν την θεση σου και να μην αρχισουν τα πατριωτικα, επειδη δεν τους τελειωσαν τα δανεικα. . . ΑΚΟΜΑ.
 
 
-2 #5 ΑΠ: Όμορφα κείμενα, όμορφα γράφονται.*ΚΩΣΤΑΣ 15-03-2012 06:43
Εχω στειλει ενα ακομη κειμενο πριν απο το προηγουμενο το οποιο εξαφανιστηκε.
Γιατι?
 
 
-2 #6 ΑΠ: Όμορφα κείμενα, όμορφα γράφονται.*ΚΩΣΤΑΣ 15-03-2012 06:45
2
Και τωρα ας παμε και στις παλιοσειρες.
(22)Βελγιο εδω γελαμε χαχαχα. . . . αυτοι δεν ειναι ικανοι να δημιουργησουν κυβερνηση εδω και ενα χρονο και παραλληλα χρωστανε οσα και εμεις.
(23)Ιταλια κανενα σχολιο-δεν μιλανε για σχοινι στο σπιτι του κρεμασμενου.
(24)Λουξεμβουργο? ΕΙΝΑΙ? ΕΙΝΑΙ? ΕΙΝΑΙ? Ειναι οξυμωρο τους δικους μας τους εγχωριους να τους λεμε λαμογια και τους αλλοδαπους να τους λεμε
επιχειρηματιες.
(25) Ολλανδια αυτο ναι ειναι συγχρονο κρατος μακαρι να γινομασταν ετσι, ομως, αν ειχαμε τις ελευθεριες της Ολλανδιας παλι φτωχοι θα ειμασταν καθοτι σαν λαος ειμαστε θεριακληδες.
(26) Γαλλια και εδω συμφωνω, μακαρι να φτιαξουμε τετοιο κρατος καποια μερα.
(27)Γερμανια (και μαζι Αυστρια) ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ και τοτε δεν θα μπορεις να γραφεις αυτα που εγραψες ή και αν ακομα σου επιτρεπουν να γραφεις τετοια και αλλα τετοια τοτε, και εαν εισαι παρατηριτικος, θα καταλαβεις οτι ο συγχρονος σου εαυτος, το καινουργιο και υπερσυγχρονο ειναι σου εχει πολλες σκιες γιατι, εαν δεν το εχεις καταλαβει η δεν το γνωριζεις, τετοια συγχρονα κρατη ονομαζονται ετσι (δηλ συγχρονα) επειδη χρησιμοποιουν τις παλιες καλες μεθοδους με συγχρονα τεχνολογικα μεσα.

Ειμαι 43 χρονων και ζω στο εξωτερικο (3 διαφορετικες χωρες) τα τελευταια σχεδον 17 χρονια λογω της φυσης της εργασιας μου.
Σε καποια απο αυτα που αναφερεις εχεις απολυτο δικιο, αλλα, αυτη η ολοκληροτικη γενικευση που κανεις ξεπερναει τα ορια.

" Δεν υπάρχει τομέας που να διακριθήκαμε, πέρα από την διαφθορά, τη λαμογιά, την αγένεια, το σκουπιδαριό, την αμορφωσιά, την μπουρδελοποίηση των πανεπιστημίων κι ένα σωρό άλλα, που δεν θα αφήσουμε να διορθωθούν ποτέ. "
Καταλαβαινεις τι γραφεις?
Τι εννοεις "διακριθηκαμε"?
Ακομα και πριν απο λιγες ημερες καποια ελληνοπουλα διεπρεψαν σε διεθνεις διαγωνισμους μαθηματικων-ειν αι αυτο διακριση ή οχι?
Θελεις να ψαξουμε και να βρουμε ελληνικες διακρισεις?
Και τι θα σημαινε κατι τετοιο οτι εαν εχουμε τοτε ειμαστε συγχρονο κρατος και εαν δεν εχουμε δεν ειμαστε?

Ειναι οι ΗΠΑ συγχρονο κρατος?
Διακρινονται οι αμερικανοι σε παμπολους τομεις? στην επιστημη, στις τεχνες, στον αθλητισμο?
Αν ναι, τοτε γιατι η Καλιφορνια χρεωκοπησε και ολοκληρες οι ΗΠΑ οδευουν προς ολικη χρεωκοπια-ολοι γνωριζουμε για ποιον λογο δεν εχουν ΗΔΗ χρεωκοπησει-.

Δεν γνωριζω αν στις ΗΠΑ εχουν ή δεν εχουν καλομαθημενα κωλοπαιδα, ουτε μπορω να ξερω αν πεθαινουν λευκοι και παλλευκοι σαν κωλαρακια μωρου, ομως, ακομη και οι ιδιοι λενε οτι εχουν ενα απιστευτα υψηλο δημοσιο χρεος που σιγουρα δεν το δημιουργησαν ασπροκωλοπαιδα Ελληνες.

Γιατι σε τελικη αναλυση περι του χρεους προκειται. Αν δεν υπηρχε το χρεος ποτε σου δεν θα εγραφες ενα τετοιο γεματο χολη κειμενο.

Γιατι δεν εγραψες κατι και για αλλους λαους που εχουν χρεη?
 
 
-2 #7 ΑΠ: Όμορφα κείμενα, όμορφα γράφονται.*ΚΩΣΤΑΣ 15-03-2012 06:48
1 β
(13)Αυστρια-(14)Φινλανδια-(15)Σουηδια. . . . . οπππςςςς. . . . . . . εδω κατι τρεχει. . . .
Πληροφοριακα και μονο θα ηθελα να αναφερω οτι εχω ζησει σχεδον εξι χρονια στην Δανια και γνωριζω απο πρωτο χερι τους σκανδιναβους.
Ημουν στη Δανια τον Μαιο του 2011 και πιστεψε με στον κεντρικο σταθμο των τραινων της Κοπενχαγης οσο περνανε τα χρονια αρχιζω να θεωρω το σταθμο αυτο καθρεφτη της οικονομικης καταστασης/εξελ ιξης της χωρας politiken. dk/erhverv/ECE1566934/unges-ledighed-er-paa-80er-niveau/
δοκιμασε να μπεις σε αυτη την ιστοσελιδα και κανε μια μεταφραση. Αναφερεται στην ανεργια των νεων η οποια εχει διπλασιαστει απο το 2008-να μην ψαξω να βρω και ενα αλλο αρθρο που διαβασα πριν απο 3-4 ημερες σχετικα με αυτους που χανουν τα σπιτια τους, αν καποιος απο εσας εχει ακομα λεφτα υπαρχουν παααρα πολλες ευκαιριες στην Δανια.
Το σκανδιναβικο μοντελο ξεψυχαει. Εζησε 30 χρονια και δεν θα προλαβει καν να βγει στη συνταξη. Οι σουηδοι νεοι πηγαινουν στη Νορβηγια να βρουν δουλειες κτλ κτλ.
Οσο για την Φινλανδια αν τετοιο ειναι το συγχρονο κρατος τοτε ευχαριστω δεν θα παρω. Αν ειναι συγχρονο να πετας τα παιδια σου απο το σπιτι μολις γινουν 16-18, αν ειναι συγχρονο να μην μιλας σε κανενα και να εισαι στο μοναδικα δικο σου κοσμο, αν ειναι συγχρονο να μην εχεις φιλους να μου λειπει. Η Σουηδια και η Φινλανδια εχουν απο υψηλοτερα ποσοστα αυτοκτονιων στον κοσμο και ιδιετερα στους νεους-συγχρονοι πλουσιοι αυτοχειρες.

(16)Πορτογαλια και (17)Ισπανια-προ φανως κατα την αποψη σου δεν ειναι συγχρονα επειδη ειναι σχεδον επτωχευσαν οπως εμεις.

(18)Ελλαδα-οχι εμεις δεν ειμαστε.

(19)Δανια-(20)Ιρλανδια-(21)ΗΒ. . . στους δανους αναφερθηκα. . . . . Ιρλανδια κανενα σχολιο. . . . . ΗΒ ΕΙΝΑΙ? ΕΙΝΑΙ? ΕΙΝΑΙ? Αφγανισταν, Ιρακ, Λιβυη, Κυπρος, Αργεντινη, σιτι του Λονδινου, Τζερσευ, νησια Κεύμαν. . . . ΕΙΝΑΙ? Γιατι ΑΝ ΕΙΝΑΙ τοτε ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ οποτε ειτε ετσι θελεις να γινουμε ειτει το επιχειρημα σου περι συγχρονου κρατους (που δεν ειμαστε) ειναι εξεραιτικα αδυναμο.
 
 
-2 #8 ΑΠ: Όμορφα κείμενα, όμορφα γράφονται.*ΚΩΣΤΑΣ 15-03-2012 06:49
1 α
Ομορφες μπουρδες ομορφα γραφονται, μα παραμενουν μπουρδες.

"Το να προσπαθήσουμε να την κάνουμε ένα ομότιμο, σύγχρονο δυτικό κράτος, δεν πέρασε ποτέ απ’ το μυαλό μας. "

Γιατι δεν μας ονοματιζεις ενα συγχρονο δυτικο κρατος, αν μη τι αλλο για να μπορεσουμε να φανταστουμε το μελλον μας?

Αφου ξεχασες να το κανεις θα δοκιμασω να το κανω για χαρη του διαλογου.

Ας αρχισουμε με την Ε. Ε. (απο τα νεοτερα στα παλαιοτερα μελη).

(1)Βουλγαρια ή (2)Ρουμανια να γινουμε? (να ζει κανεις ή να μη ζει?)
(3)Τσεχια, (4) Πολωνια, (5) Εσθονια, (6)Σλοβακια, (7) Λεττονια, (8)Σλοβενια, (9) Λιθουανια, (10) Ουγγαρια? Μηπως αυτα ειναι συγχρονα δυτικα κρατη? Αν εννοεις αυτα τοτε να εισαι σιγουρος ειμαστε στον σωστο δρομο.
(11)Κυπρος η (12) Μαλτα δεν μπορουμε να γινουμε λογω μεγεθους (δηλ. ευκολα ελεγχομενες οικονομιες), αλλα και αν ακομα γινουμε τοτε θα μας λες για off shore εταιριες κτλ. (παλι αχρηστους θα μας βγαλεις)


Πηγή:www.capital.gr
 
 
-3 #9 ΑΠ: Όμορφα κείμενα, όμορφα γράφονται.*ΚΩΣΤΑΣ 15-03-2012 07:19
Και τελειωνοντας οφειλω να ομολογησω πως εχεις ιδιαιτερα αυξημενη την ικανοτητα της αυτο-ψυχαναληση ς οταν μας μιλας για
"Ψυχολογικά απωθημένα σε συσκευασία άποψης, . . . . . . . στις σκέψεις, στις συνειδήσεις μας. "
Καθοτι εχεις βαθυτατη γνωση της γλωσσας των αδερφων σου οπως ειρωνικα μας αποκαλεις θα πρεπει να καταλαβες οτι το "μας" δεν αναφερεται σε κανεναν αλλο εκτος απο εσενα και ολους τους υπολοιπους που συμφωνουν με τα γραφομενα σου.
Δεν ανηκω στο δικο σας "μας" -δεν ανηκα ποτε και ουτε εχω σκοπο να το κανω. Σε παρακαλω να με βγαλεις απ εξω!"Ψυχολογικά απωθημένα σε συσκευασία άποψης, . . . . . . . στις σκέψεις, στις συνειδήσεις μας. "
Οντως, Ομορφη προταση!
 

2009©Kavalacity.net