Εκτύπωση

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ

Συγγραφέας: Πάνος Λεονταράκης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Άρθρα αναγνωστών

Σας άρεσε το άρθρο?
(3 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

arxizoumeΤο ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο (λέμε τώρα…), Βενιζελικό

Τις τελευταίες μέρες στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να πείσουν φίλους και μέλη του κόμματος (αλήθεια, υπάρχουν ακόμη;) να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, που θα είναι ο ένας και μοναδικός υποψήφιος Βαγγέλης («Μπένυ») Βενιζέλος. Η «ανώτατη αυτή δημοκρατική διαδικασία» της εκλογής αρχηγού από τη βάση(;) του ενός και μοναδικού υποψήφιου, εγκαινιάστηκε το 2004, όπου πάλι με τον ίδιο τρόπο εκλέχτηκε ο ένας και μοναδικός υποψήφιος Γιώργος («Τζέφρυ») Παπανδρέου, ο οποίος μας ταλάνισε μέχρι πρόσφατα, μέχρι που παρέδωσε την εξουσία (αφού οι «εταίροι» του τράβηξαν το αυτί επειδή σκέφτηκε να κάνει δημοψήφισμα) με επίσης δημοκρατικές διαδικασίες και αφού είχε πριν σιγουρευτεί για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και την διαρκή φορο-αφαίμαξη του λαού (και επιτέλους ήπιε ανέμελος το καφεδάκι του στον Εθνικό Κήπο) στον έναν και μοναδικό «επιλαχών» (των Αγορών και των τοκογλύφων Δανειστών) Παπαδήμο.

Οι «εκλογές» θα γίνουν στα μισά εκλογικά τμήματα από ότι το 2004 (και πολλά είναι!) και μάλιστα θα χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό Δημαρχεία, δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα, ΚΕΠ, ΚΑΠΗ (ε, να βοηθήσει λίγο και ο κρατικός μηχανισμός το υπερχρεωμένο κόμμα που δεν έχει να πληρώσει τους εργαζόμενους του, ενώ έχει ξεκοκαλίσει την κρατική επιχορήγηση μέχρι και το 2015) ως και… Εργατικά κέντρα (γιατί, ως γνωστόν, στον Τσίπρα μπορεί να μη το δίνουμε, αλλά για το κόμμα θα σκιστούμε, τι στελεχάρες είμαστε άλλωστε;).

Και όλα αυτά προκειμένου να «εκλεγεί» στην ηγεσία του… κινήματος (τρομάρα τους) το «παιδί-θαύμα» της νομικής επιστήμης, ο άνθρωπος που νομοθέτησε το τερατούργημα του νόμου "περί ευθύνης υπουργών", που οδηγεί στην ατιμωρησία των πολιτικών και στην διαρκή κάλυψη των λαμογιών τους. Αυτός που καθόρισε το νόμο για τη λειτουργία των ιδιωτικών καναλιών, που στηρίζουν όλο αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα, απολαμβάνοντας εκπομπές χωρίς αδειοδότηση και χρόνια φορολογική και εισφοροασφαλιστική ασυλία. Ο σχεδιαστής και διαχειριστής, ως Υπουργός Πολιτισμού, του πλιάτσικου των ολυμπιακών αγώνων, με τις τεράστιες αρπαχτές από τις ξένες και ντόπιες κατασκευαστικές και πολυεθνικές. Ο πολιτικός που κουκούλωσε την υπόθεση της υπεξαίρεσης εκατομμυρίων από την Proton bank. Ο Υπουργός Οικονομικών, ο υπεύθυνος του PSI, του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, που θα οδηγήσει, στην καλύτερη περίπτωση, σε δημόσιο χρέος 120% του ΑΕΠ, δηλαδή όσο το… 2010, που έγινε με μοναδικό σκοπό να σωθούν οι ευρωπαϊκοί τραπεζικοί κολοσσοί, που οδήγησε τα ασφαλιστικά ταμεία ένα βήμα πριν τη πλήρη διάλυση και που συνοδεύτηκε από τη Νέα Δανειακή Σύμβαση που περιλαμβάνει μέτρα πρωτοφανούς οικονομικής αγριότητας που θα φέρουν πρωτοφανή κοινωνική βαρβαρότητα.

Μια ευχή προς όλους τους αμετανόητους «συντρόφους» (ξανά τρομάρα τους) Πασόκους: την Κυριακή να είστε όσες και οι κάλπες σας.

Επίσης για την συμμετοχή τους στην «εκλογική» διαδικασία, τους αφιερώνω την Κρητική υπόμνηση (αυτήν την ίδια που ο πρώτος διδάξας την ανωτέρα κωλοτουμπικήν τέχνη Μίμης Ανδρουλάκης, χρησιμοποίησε στο άρθρο στήριξης του στον Βενιζέλο):

έχω τα μάτια μου ανοιχτά,
τα λάθη μου θωρώ τα,
μα κάνω πάλι δεύτερα,
γιατί ξεχνώ τα πρώτα.

πρoσθέτοντας και τη δική μου συνέχεια:

Και αν για πολλοστή φορά,
εκάνω πάλι λάθος,
ε τότε μου αξίζει αληθινά,
της θάλασσας ο πάτος.

Share

2009©Kavalacity.net