Εκτύπωση

Όχι σύντροφε, μή το κάνεις, σε χρειαζόμαστε

Συγγραφέας: Πλουμής Καρακούσης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Άρθρα αναγνωστών

Σας άρεσε το άρθρο?
(10 ψήφοι, μέση τιμή 3.50 από τα 5 αστέρια)

savvasΆλλος ένας αγωνιστής επέλεξε να αποσύρει την φυσική του παρουσία από κοντά μας. Η καρδιά μας βαριά, γεμάτη θλίψη αλλά και ανείπωτη οργή. Oργή και αγανάκτηση για τους πραγματικούς δολοφόνους του. Οργή ενάντια σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς που με την ορατή και αόρατη βία που ασκεί σε ένα ολόκληρο λαό, σκορπά παντού την δυστυχία και τον όλεθρο.

Όχι μόνο εξαθλιώνει και καταδικάζει στη φτώχια, καταστρατηγεί δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα, εξαφάνισε την πραγματική δικαιοσύνη και θέλει να κάνει το ίδιο στη υγεία και τη παιδεία και ξεπουλάει τα πάντα, αλλά στοχεύει και στην ηθική, ψυχολογική και τελικά στη φυσική μας εξόντωση, σκοτώνοντας την αλήθεια, διαστρεβλώνοντας τα πάντα με την προπαγάνδα που κάνει επίθεση στη κοινή λογική. Στόχος τους είναι να καταστρέψουν κάθε δημιουργική δραστηριότητα να στραγγίξουν κάθε πραγματικό αίσθημα από μέσα μας ώστε τελικά να μας οδηγήσουν σε μαζική κατάθλιψη και απελπισία. Επόμενο είναι κάποιοι ποιο ευαίσθητοι συνάνθρωποι μας να μην αντέξουν και να προβούν σε πράξεις ασύμβατες με το ένστικτο επιβίωσης και την ίδια την ζωή.

Εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις περνούν απαρατήρητες ή στην καλύτερη περίπτωση στα ψιλά των εφημερίδων. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και όλοι εκείνοι που παρόλο που έφυγαν με προβλήματα υγείας είμαι πεπεισμένος ότι βασική αίτια επιδείνωσης της κατάστασής τους με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο, ήταν η καταρράκωση του εσωτερικού τους κόσμου, ευαισθητοποιημένοι μπροστά σε όλα αυτά που μας επιβάλουν να ζούμε τουλάχιστον τα δυο τελευταία χρόνια. Ρασούλης, Παπάζογλου, Μητροπάνος, είναι κάποιοι επώνυμοι, γνήσιοι καλλιτέχνες που δεν είναι πια μαζί μας, αλλά κι ο καθένας μας έχει γύρω του παραδείγματα έχοντας θρηνήσει κοντινά του πρόσωπα που σε άλλο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον πιθανά να ζούσαν ακόμη.

Είναι όμως ο Δάσκαλος Σάββας Μετοικίδης μια από αυτές τις περιπτώσεις; H απάντηση είναι κατηγορηματική. Όχι.

Με μια πρόχειρη ματιά στο διαδίκτυο, αποκαλύπτεται ένας αγωνιστής με ακούραστη θέληση και δύναμη πάντα μπροστά στους αγώνες, ατρόμητος, φιλότιμος και αλτρουιστής στη πράξη, σίγουρα φωτεινό παράδειγμα και έμπνευση για τους μαθητές του. Η πράξη του, απόλυτα συνειδητή, η τελευταία πράξη αντίστασης απέναντι σ’ ένα απάνθρωπο καθεστώς και ράπισμα σ’ ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που κατάντησε την Ελλάδα σαν τον Κρόνο που τρώει τα παιδιά του.

Μα ενώ σέβομαι και αναγνωρίζω την υπέρτατη θυσία του - «και γονατίζω και το αίμα του φιλώ» - αυθόρμητα ένα Γιατί; βγαίνει σαν μισοσβησμένος ψίθυρος απ’ τα χείλη μου. Γιατί ρε Σάββα; Θάθελα να σε γνωρίσω ρε φίλε. θάθελα να μιλήσουμε. Να πάμε παρέα για ένα ούζο, ένα κρασί. Για ένα καφέ έστω ρε Σάββα. Να τα πούμε, και να μιλήσουμε μαζί για τις αγωνίες μας, τους φόβους μας, τους προβληματισμούς μας, τις ιδέες μας και τα σχέδια μας για ένα καλύτερο κόσμο. Θάθελα να είσαι δίπλα μου στην απεργία, στη πορεία, στη Δράση. Θα αισθανόμουν πιο σίγουρος αν ήσουν πλάι μου όταν θα πέφτουν τα χημικά και θα ανεβοκατεβαίνουν τα γκλόμπ. Και τότε να ‘σαι σίγουρος ότι δεν θάσπαζε η αλυσίδα της περιφρούρησης.

Όσο σκέφτομαι ότι στο προσκλητήριο των αγώνων θα μετρηθούμε και θα είμαστε ένας λιγότερος, ο ψίθυρος δυναμώνει και γίνεται κραυγή: ΟΧΙ!!! Δεν πρέπει να φεύγουν τέτοιοι άνθρωποι. Μας λείπει η δράση τους, μας λείπει η ορμή τους, μας λείπει τελικά η ανθρωπιά τους. Η κραυγή βγαίνει με δύναμη από μέσα μου. Μια κραυγή φτιαγμένη από οργή και θλίψη, σφυρηλατημένη στην αγανάκτηση για τους υπαιτίους και απευθύνεται στον επόμενο που θα φτάσει σε ακραίο σημείο και θα θελήσει να κάνει το ίδιο με τον Σάββα. ΟΧΙ!!! ΟΧΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Μην μας στερείς απ’ τον αγώνα σου. Η πατρίδα μας σε χρειάζεται. Η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από τις υπηρεσίες σου. Οι άνθρωποι δίπλα σου έχουν ανάγκη το χαμόγελο σου, τον λόγο σου και την ζεστασιά σου. Είσαι πιο σημαντικός ζωντανός ανάμεσά μας. Μην χάσεις την ευκαιρία να δεις τον καινούριο κόσμο που οραματιζόμαστε να φτιάξουμε όλοι μαζί. Μην φύγεις προτού δεις τον ήλιο να ανατέλλει για όλο τον κόσμο. Μη φεύγεις, αγωνίσου πλάι μας μέχρι να φύγουν αυτοί.

Ένας Σύντροφος

Share

2009©Kavalacity.net