Εκτύπωση

Ιστοσελίδα και ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στην ιστορία του νερού της πόλης της Καβάλας από το 3ο Γενικό Λύκειο Καβάλας

Συγγραφέας: Θανάσης Δασκαλούδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Άρθρα αναγνωστών

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)
kamares14Μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στο παλιό υδραγωγείο της Καβάλας και στην ιστορία της υδροδότησης της πόλης έχουν δημιουργήσει οι μαθητές της Β΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Καβάλας με την καθοδήγηση των καθηγητών τους Θανάση Δασκαλούδη και Μαρίας Παπαδοπούλου.

Η ιστοσελίδα κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας με τίτλο «Σύγχρονα Μέσα Επικοινωνίας» που υλοποιήθηκε φέτος στο 3ο Λύκειο και περιλαμβάνει πληροφορίες για το Υδραγωγείο (Καμάρες) και την ιστορία του. Ακόμα γίνεται αναφορά στις μεθόδους υδροδότησης του παρελθόντος αλλά και σε παρόμοια υδραγωγεία του ελληνικού και ευρωπαϊκού χώρου.

Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας μπορεί να περιηγηθεί το μνημείο αλλά και την πόλη της Καβάλας μέσα από την πλούσια

συλλογή 250 σύγχρονων φωτογραφιών που δημιούργησαν οι μαθητές και 50 παλιών φωτογραφιών που συνέλεξαν από βιβλία και το διαδίκτυο. Επιπλέον, στην ιστοσελίδα αποτυπώνεται σε χάρτη όλη η διαδρομή, μήκους 6 χιλ., που ακολουθούσε ο αγωγός ο οποίος μετέφερε το νερό από την πηγή στην πόλη της Καβάλας.

Το πιο ενδιαφέρον όμως και πρωτότυπο στοιχείο της ιστοσελίδας είναι το εικοσάλεπτο ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει την ιστορία της ύδρευσης της πόλης. Η ταινία αυτή είναι η πρώτη μέχρι σήμερα οπτικοακουστική παραγωγή όσον αφορά τα ιστορικά στοιχεία της διαδρομής του νερού από την πηγή μέχρι την πόλη Καβάλας.

Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας μπορεί να συμπεράνει ότι ο σκοπός της ομάδας των μαθητών και των καθηγητών ήταν να δημιουργήσει όχι μια ακόμη συνήθη μαθητική εργασία, αλλά ένα πλήρες έργο που διαπραγματεύεται με τεκμηριωμένο και λεπτομερή τρόπο την ιστορία του νερού στην Καβάλα.

Τέλος, η ιστοσελίδα θα συμμετέχει στον 4ο πανελλήνιο διαδικτυακό διαγωνισμό της ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ, με τίτλο: «Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας».

Η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι http://dromosnerou.3lykeiokavalas.gr

Share

2009©Kavalacity.net