Εκτύπωση

Για τη Παπαχρήστου...

Συγγραφέας: Β.Λ.... Δημοσίευση στη κατηγορία Άρθρα αναγνωστών

Σας άρεσε το άρθρο?
(5 ψήφοι, μέση τιμή 3.40 από τα 5 αστέρια)

oaΟ αποκλεισμός της Παπαχρήστου δεν έγινε για το ανέκδοτο, αλλά επειδή αναπαράγει θέσεις της Χρυσής Αυγής, κι όλοι οι "εύθικτοι" Έλληνες δεν προσπαθούν να αποδείξουν και να διαλύσουν ως αντιδημοκρατικό ένα καθαρά φασιστικό κόμμα. Όχι!

προτιμούν να αποκλείσουν μία πιθανή οπαδό (ή/και ψηφοφόρο, άγνωστο τι έκανε πίσω από το παραβάν) του, και φυσικά να το ενδυναμώσουν για άλλη μια φορά, διότι

απλούστατα τους συμφέρει να υπάρχει η φασιστική Χρυσή Αυγή, έτσι οι ίδιοι (φασίστες άλλου είδους, πιο ύπουλοι και πιο προσεκτικοί) παρουσιάζονται ως υπερασπιστές του δημοκρατικού ιδεώδους.

Και κάτι για το ανέκδοτο: Όλοι εσείς οι αντιρατσιστές σκεφτείτε πόσα ανέκδοτα έχετε πει για Γερμανούς, Ιταλούς, Έλληνες, Έγχρωμους, Πόντιους, ξανθιές, ομοφυλόφιλους, αλλά κυρίως αναλογιστείτε πόσες φορές έχετε πει όχι στα αστεία, αλλά σοβαρά τον άλλο καθυστερημένο, σπαστικό ή το έχετε αναπαραστήσει.

Αλλά ξέρω, το διαφορετικό είναι πάντα "αποκρουστικά ελκυστικό"...

Share

Σχόλια  

 
#1 ανάκλησηΒ.Λ. 30-07-2012 12:24
Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για αυτό το σαρωτικό "όλοι εσείς" διότι κι εγώ απεχθάνομαι τις γενικεύσεις κι όμως έπεσα στην παγίδα. (Στο μυαλό μου είχα τα άπειρα ανέκδοτα που λέγαμε μικροί του στυλ: Ήταν ένας Ιταλός, ένας Γερμανός κι ένας Έλληνας... και που πάντα αποδείκνυαν νικητή τον Έλληνα, όχι ως ικανότερο, αλλά ως κουτοπονηρότερο και πάντα νόμιζα ότι είναι πιο προσβλητικά για μας παρά για τους άλλους. Επιπλέον, έλεγα και ανέκδοτα βασισμένα σε στερεότυπα π.χ. τσιγκουνιά Σκωτσέζων, αλλά πάλι δεν ένιωθα ότι τα έλεγα λόγω εθνικιστικών ή ρατσιστικών αισθημάτων, ήταν απλώς ανέκδοτα).
Αυτό που θα ήθελα να τονίσω και μάλλον δε το πρόσεξε κανείς (ή δεν το έθεσα ξεκάθαρα εγώ) ήταν τα σοβαρά-αστεία (που έχω συναντήσει ακόμα και στους πιο αντιρατσιστές) για τα πάσης φύσεως ΑΜΕΑ, "αστεία" που για μένα θέτουν τα όρια της ηθικής και που θα ήθελα να μην υπήρχαν.
 

2009©Kavalacity.net