Εκτύπωση

Αυτισμός: Ανίατη ασθένεια ή αντιμετωπίσιμη δυσλειτουργία;

Συγγραφέας: Έλενα Σεράνοβα.... Δημοσίευση στη κατηγορία Η Έλενα Σεράνοβα γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(13 ψήφοι, μέση τιμή 4.69 από τα 5 αστέρια)

autismosΣτις μέρες μας, το ποσοστό των ατόμων που κουβαλάνε πάνω στους ώμους τους την διάγνωση του αυτισμού ολοένα και αυξάνεται.Τι είναι όμως ο αυτισμός, ποιά είναι τα αίτια του και πως μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτή την παθολογία, την επικοινωνία τους με το περιβάλλον τους και την ικανότητά τους να είναι ανεξάρτητοι χωρίς να χρήζουν διαρκούς επίβλεψης?

Κοινώς να εξαλείψουμε τα συμπτώματα που εμφανίζονται στον τομέα της επικοινωνίας, της κοινωνικότητας, της διμιουργικής φαντασίας που έχουν ως συνέπεια να χειροτερεύουν την ομιλία και την δυνατότητα να ταιριάζουν στο περιβάλλον τους και να προσαρμόζουν στις εκάστοτε κοινωνικές περιστάσεις την συμπεριφορά τους με πρέποντα τρόπο.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Ερευνών και το Καναδέζικο Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Αντιμετώπισης Αυτισμού, η πάθηση αυτή ένω μέχρι τώρα μπορούσε να διαγνωστεί στην ηλικία των 3 ετών και άνω,σε λίγα χρόνια από τώρα παρακολουθώντας την εγκεφαλική ανάπτυξη των βρεφών μέχρι 2 ετών θα μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν τα κύτταρα πάνω στον εγκεφαλικό φλοιό τα οποία είναι υπεύθυνα για την λήψη των αισθητηριακών ερεθισμάτων (mini-columns) έχουν αναπτυχθεί φυσιολογικά ή όχι. Στην περίπτωση της υπερβολικής ανάπτυξης αυτών των κυττάρων τα ερεθίσματα κάθε μορφής του έξω κόσμου, όπως οπτικά ( έντονο φως), ακουστικά (δυνατός ήχος) κλπ, που σε φυσιολογικά άτομα προκαλεί απλά μία ελαφρώς δυσάρεστη αίσθηση, για τα άτομα πάσχοντα από τον αυτισμό ή το σύνδρομο Αsperger, είναι τόσο αφόρητα που ο οργανισμός τους αντιδράει με κλείσιμο του ατόμου στον εαυτό του, τα λεγόμενα επεισόδεια shutdown. Κατά την διάρκεια τέτοιων επεισοδείων, που μπορεί να διακεί ώρες ή ακόμα και μέρες, το αυτιστικό άτομο αντιλαμβάνεται μεν τι διαδραματίζεται γύρω του, δεν μπορεί να αντιδρασει κατάλληλα δε. Κι αυτό γιατί ο δρόμος επικοινωνίας διπλής κατεύθυνσης, εκείνη την ώρα γίνεται μονής.

Στην μη ομαλή αυτή εγκεφαλική ανάπτυξη συμβάλλουν μία σείρα από παράγοντες περιβαλλοντικούς αλλά και κληρονομικούς.

Η παρουσία ιών στον οργανισμό από διάφορες πηγές όπως το περιβάλλον, τα εμβόλια με τα οποία βομβαρδίζεται το βρέφος και η κληρονομική συσσώρευση των ιών παρακινούν να εγκεφαλικά κύτταρα μέχρι την ηλικία των δύο ετών να αναπτυχθούν ραγδαία, με αποτέλεσμα να είναι μικρότερα σε μέγεθος απότι εάν υπήρχε κανονική εγκεφαλική ανάπτυξη. Μετά την ηλικία των δύο ετών η ανάπτυξη σταθεροποιείται και γίνεται με τον ίδιο ρυθμό που πραγματοποιείται και σε μη πάσχοντα άτομα.

Οι κληρονομικές προδιαθέσεις για διάφορες ασθένειες που κρύβονται στα χρωμοσώματα των γονέων είναι επίσης ένας παράγοντας που μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Τα αίτια λοιπόν του αυτισμού φαίνονται να είναι αυτά και ένα περιβάλλον γεμάτο με στρεσογόνους παράγοντες με πληθώρα οπτικο-ακουστικών ερεθισμάτων δυσκολεύουν την επικοινωνία του αυτιστικού με τον έξω κόσμο καθώς δεν έχει την δυνατότητα να εκφραστεί κάτω από συνθήκες πίεσης και άγχους.

Σήμερα, η τεχνολογία μας δίνει το περιθώριο να χτυπήσουμε στην ρίζα του προβλήματος. Με το μηχανήματα κβαντικής ιατρικής έχουμε την δυνατότητα να εξαλείψουμε όλους τους ιούς που υπάρχουν στον οργανισμό με συχνότητες κβαντο-ενέργειας, και να βρούμε τους παράγοντες στρες των χρωμοσωμάτων του αυτιστικού ατόμου, να τους συντονίσουμε, να βρούμε τις κληρονομικές προδιαθέσεις και να επανασυντονίσουμε τον οργανισμό για καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία. Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται είναι πολύωρο με απτά αποτελέσματα. Ο λόγος των αυτιστικών ατόμων βελτιώνεται και γίνεται πιο περίπλοκος, δομούνται προτάσεις με διευρυμένο λεξιλόγιο, η επικοινωνία γίνεται πιο άμεση και ευχάριστη. Το άτομο αντιλαμβάνεται την παρουσία των άλλων και ανταποκρίνεται πιο άμεσα σε ερωτήσεις που του γίνονται. Η δημιουργική φαντασία αυξάνεται ραγδαία, όπως και η σχολική επίδοση εάν μιλάμε για παιδί. Η κοινωνικότητα και η ανάγκη για φίλους επίσης βελτιώνονται.

Στον Καναδά πάνω από 150 παιδιά έχουν καθαριστεί από τον αυτισμό, έχουν αποκαταστήσει τον λόγο τους σε πολύ μεγάλο ποσοστό, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις που 3 άτομα που έπασχαν από αυτισμό ανέπτυξαν λόγο μετά τα 30 τους, μετά από την εφαρμογή του συντονιστικού προγράμματος μέσω των συχνοτήτων κβάντο-ενέργειας!

Τα άτομα αυτά πλέον δεν χρήζουν υποχρεωτικής παρακολούθησης καθώς ανταπεξέρχονται στις προκλήσεις της καθημερινότητας άνετα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Η Έλενα Σεράνοβα, είναι απόφοιτος του τομέα Ψυχολογίας, του Τμήματος Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ειδικευμένη στην Κβαντική Βίο-ανάδραση, The Quantum Academies, Budapest, Hungary.
Βενιζέλου 39, 5ος όροφος, Καβάλα
τηλ: 2511 101 775
κιν: 6973 851483
@: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share

2009©Kavalacity.net