Εκτύπωση

Η γοητεία της αμφισβήτησης

Συγγραφέας: Χρυσούλα Βακιρτζή.... Δημοσίευση στη κατηγορία Εν αρχή ήν ο λόγος

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

Από τη σοκολάτα, τα μελομακάρονα και χρυσοστολισμένα κλαδιά γκι, περνάμε ευθύς αμέσως στην αποκριάτικη σερπαντίνα..

MiniΑκολουθούν τα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» ή αβγά, το οικουμενικό κατσικάκι Νέας Ζηλια-νδίας -βλέπε, αν ήταν η ζήλια ψώρα, θα κολλούσε όλη η χώρα.

Το πασχαλινό κουλούρι αμμωνίας, θα έχει το εσάνς ρομαντικό δακρύβρεχτο άρωμα Άντζελας Ζήλειας, μαζί με την γκρίνια της Νήσου Γροιλανδίας - Γκρινια(δ)ίας του Συλλόγου Ελλήνων Με Αδειανή Την Οικονομική Μεθεόρτια Τσέπη. Δεν είμαι και ο πάλαι ποτέ διαφημιστικός Λαλάκης ο Εισαγόμενος, αν κάνω λάθη με τις εισαγωγές - εξαγωγές "Ο Μπάμπης", ζητώ τη βοήθεια του κοινού. Το παπούτσι από τον τόπο σου, δεν ξέρω αν έμεινε στη θέση του.

Καλά, αν με το ένα χέρι κόβουμε την βασιλόπιτα και με το άλλο

τσουγκρίζουμε κόκκινο αβγό, τότε προς τα πού να στραφούν οι καιροί, μαζί με τους πολιτικούς, ενώ με μια πιρόγα θα πηγαινοερχόμαστε όλοι εμείς οι απλοί πολίτες, για να προλάβουμε όλα; Το κρύο έκανε αισθητή την παρουσία του φέτος. Τόσο αισθητές ήταν η χαμηλές πτήσεις του υδράργυρου, ώστε εγώ, που αναλύω και σας εξιστορώ, έβλεπα κατεψυγμένες παραισθήσεις από την σφιχτή οικονομική πολιτική ομελέτα-με-ωμά-αβγά-τε και-πετρελαϊκή κρίση-νεύρων, που έχει επιβάλλει φέτος η διαχείριση της πολυκατοικίας μου.

«Εμπρός στο έτσι που χάραξε ο τέτοιος». Μ' αυτό το «αναρχικό» σύνθημα και κάνοντας delete στα mail στο facebook για προτάσεις διαδικτυακής συμμετοχής μου στην Εξεταστική της Siemens, πήρα αποφασιστικά τα βουνά την ώρα του χιονιού και του βοριά που τ' αρνάκια παγώνει. Ως άλλος κινηματογραφικός Επαναστάτης Ποπολάρος -και ουχί Επαναστατικός Αστέρας, με χαμόγελο Έλενας Ακρίτα, ένιωθα να επαναστατώ σε δεκάδες mails, facebook, και βίντεο του YouTube. Φυσικά, το air conticion του ασημί Nissan αυτοκινήτου μας, δούλευε στο φουλ. Πάνω από κάθε ανάλυση, η άνεση! «Καροτσιέρη, καροτσιέρη, ασ' το air condition να καίει, να μας κυβερνά» -ένα πράγμα. Να, όπως άσμαρε στο άσμα των 60's η έθνικ Αλίκη-όλων-μας. Πολλές ξανθές Ελένες, μου πέσανε θαρρώ. H Eλένη Μενεγάκη, συν ανδρός και τέκνοις χωράνε στο συγκεκριμένο life -style-τοπίο-στην ομίχλη, κύριε σκηνοθέτα μου;

Δεν ξέρω αν μπήκαμε στη Νέα Μεταπολίτευση (κακούργα μετανάστευση, κακούργα ξενιτιά), που επαγγέλλεται-επαγγελματικό-ευαγγελίζεται ο Αντώνης New Wave Politic. Όταν όμως πέφτουν οι νιφάδες του χιονιού -ποτέ των πάσης φύσεως μαζικών/μοναχικών κι αναλώσιμης άοσμης κιγκαλερίας/quavers,τότε νιώθεις την καρδιά σου Εκεί Πάνω Στα Ψηλά.

Ψηλά το κεφάλι, και σουπερκαλιφρατζιλιστικ, όπως αλλιώς θα το έλεγε η Μαίρη Πόπινς.

Κατοικώ στην Καβάλα και είμαι καλά.

Χρυσούλα Βακιρτζή.

Share

2009©Kavalacity.net