Παιδί

Εκτύπωση

Η σχολική τσάντα

Συγγραφέας: iatronet.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Παιδί

tsanta

Οι τσάντες που κουβαλάνε οι μαθητές στην πλάτη αποτελούν κίνδυνο για την υγεία τους. Ειδικοί απαντούν σχετικά με την επίδραση του σακιδίου στους μυς και τα οστά των μαθητών,

συμβουλεύουν για το σωστό είδος τσάντας που πρέπει να επιλέξετε και πώς να τη γεμίσετε και να τη φορέσετε, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος και να μεγιστοποιηθεί η άνεση.

Οι σχολικές τσάντες είναι είδος ευρείας κατανάλωσης, περιέχοντας όλα τα βασικά που χρειάζονται τα παιδιά για να περάσουν τη μέρα στο σχολείο. Αλλά όταν αρχίζει να βαραίνει, μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια βλάβη; Πολλοί γονείς απευθύνονται σε γιατρό

Share
Εκτύπωση

Σχολική φοβία

Συγγραφέας: edu-crete.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Παιδί

sxolikifobia

Το παιδί διαμαρτύρεται, κλαίει, φωνάζει και αρνείται κατηγορηματικά να πάει στο σχολείο. Οι γονείς στην αρχή τρομάζουν, ανησυχούν, πιστεύουν ότι κάτι σοβαρό του συμβαίνει.

Όταν μάλιστα παραπονιέται ότι πονά η κοιλιά του, το κεφάλι του ή θέλει να κάνει εμετό, αναστατώνονται και σπεύδουν να συμβουλευτούν τον παιδίατρο.

Η επίμονη άρνηση του παιδιού να πάει στο σχολείο είναι κάτι που έχουν αντιμετωπίσει πολλοί δάσκαλοι και γονείς. Όταν ένα παιδί αρνείται επίμονα να πάει σχολείο λέμε ότι έχει «σχολική φοβία», έναν επίμονο φόβο που δεν έχει λογική βάση ή είναι υπερβολικός. Νιώθει έντονες σωματικές και ψυχικές ενοχλήσεις, ενώ όταν μένει στο σπίτι του

Share
Εκτύπωση

Κακή παιδεία και διαφθορά πάνε χέρι- χέρι.

Συγγραφέας: Markus Bootsarb.... Δημοσίευση στη κατηγορία Παιδί

Σας άρεσε το άρθρο?
(5 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)
school2

γράμμα ενός Φιλανδού μαθητή

«Αγαπητέ Σωκράτη, μαθαίνω αρχαία ελληνικά και επειδή χθες διαβάζαμε μια επιστολή του Επίκουρου προς το φίλο του Μένοικο, μου άρεσε η προσφώνηση της επιστολής του και προσπάθησα να τη μιμηθώ.

Λοιπόν, όπως μου γράφεις, άκουσες ότι εμείς εδώ στη Φιλανδία βγήκαμε πρώτοι στον κόσμο στην Παιδεία, ενώ εσείς δεν τα πήγατε και τόσο καλά και θέλεις να μάθεις το γιατί. Θα προσπαθήσω, όσο γίνεται απλά, να σου περιγράψω το εκπαιδευτικό μας σύστημα και πως περνάω μια ολόκληρη μέρα...

Το σύστημά μας

Κατ' αρχάς, θα πρέπει να σου πω ότι εμείς εδώ στη Φινλανδία, από την 1η μέχρι και την 9η τάξη πηγαίνουμε στο ίδιο ενιαίο ολοήμερο σχολείο. Αφού προετοιμαστούμε κατάλληλα στην ηλικία των 6-7 ετών σε μια προκαταρκτική τάξη, μόλις συμπληρώσουμε τα 7 αρχίζει το σχολείο.

Από την 1η μέχρι την 6η τάξη το σχολείο λέγεται «Alaaste» και από την 7η μέχρι την 9η τάξη «Yia-ste». Μετά, όσοι θέλουν μπορούν να πάνε στο «Lyseo» ή στο επαγγελματικό σχολείο. Όσοι τελειώνουν το Λύκειο μπορούν να συνεχίσουν, με εξετάσεις φυσικά στα 20 πανεπιστήμια που έχουμε, ακολουθώντας ακαδημαϊκές σπουδές. Αυτοί που θα τελειώσουν το επαγγελματικό σχολείο θα συνεχίσουν στις 29 πολυτεχνικές σχολές μας, οι οποίες είναι περισσότερο προσανατολισμένες στην αγορά εργασίας. Εκεί μπορούν να γίνουν από φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμοι μέχρι

Share
Εκτύπωση

Πανελλαδικές εξετάσεις: Οδηγίες προς ναυτιλομένους από μια παθούσα και μαθούσα

Συγγραφέας: Ζωή Γαβριηλίδου,.... Δημοσίευση στη κατηγορία Παιδί

Σας άρεσε το άρθρο?
(7 ψήφοι, μέση τιμή 4.43 από τα 5 αστέρια)

Αν είσαι ένας ή μία από αυτούς που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις κάνε ένα διάλειμμα και διάβασε το κείμενό μου για δύο λεπτά. Ίσως σε χαλαρώσει.

panellhniesΑν πάλι είσαι γονιός διάβασέ το ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις το άγχος του παιδιού σου και έτσι μπορέσεις να συνδράμεις στην καταπολέμησή του.

Το βλέπεις από το τίτλο μου ήμουν από αυτές που τα κατάφεραν με τις πανελλαδικές, λίγο όμως έλειψε λόγω του άγχους να μείνω απέξω. Ας μου επιτρέψεις λοιπόν να μοιραστώ μαζί σου μερικές συμβουλές όχι από αυτές που δίνει ένας γονιός στο παιδί του αλλά από αυτές που δίνει ένα φιλαράκι ομοιοπαθών.

Το ξέρω έχεις άγχος. Κατάλαβε ότι το άγχος δεν σου το προξενούν οι ίδιες οι εξετάσεις αυτές καθαυτές ως διαδικασία αλλά τρεις άλλοι άσχετοι λόγοι:

Πρώτον έχεις συνδέσει

Share
Εκτύπωση

Οδοντιατρική φοβία – πρόληψη για τα παιδιά

Συγγραφέας: Σώτη Τυρολόγου.... Δημοσίευση στη κατηγορία Παιδί

Σας άρεσε το άρθρο?
(2 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

γράφει η Σώτη Τυρολόγου

scared2

Βοηθείστε το παιδί σας να μη φοβάται τον οδοντίατρο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν ένα «φυσιολογικό» και μέτριο άγχος πριν την επίσκεψη τους στον οδοντίατρο. Παρόλ’αυτά, υπάρχουν κάποιοι για τους οποίους ένα ραντεβού με τον οδοντίατρο είναι πέρα από κάθε δυνατότητα καθώς βιώνουν από πριν πολύ έντονα συναισθήματα φόβου και ανησυχίας, έχουν δηλαδή τη λεγόμενη «οδοντιατρική φοβία».

Οι λόγοι αυτού του φόβου είναι διάφοροι, αν και οι περισσότεροι αναφέρουν

Share

2009©Kavalacity.net