Καθημερινά

Εκτύπωση

Άγιος Βασίλης (δεν) έρχεται

Συγγραφέας: Administrator.... Δημοσίευση στη κατηγορία Καθημερινά

Σας άρεσε το άρθρο?
(7 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

dead-santaΣαν αποτέλεσμα αιτήσεων πολλών χιλιάδων φίλων, και με τη βοήθεια έρευνας της πασίγνωστης επιστημονικής ομάδας ΚΑΒΕΜΕΞ-Π (Κουφάλα Αη Βασίλη, Εμένα με Ξεχνούσες - Πάντα), είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με την υποτιθέμενη ύπαρξη και δράση του Άγιου Βασίλη.

  • Καταρχήν, κανένα γνωστό είδος τάρανδου δεν πετά. Παρόλο που υπάρχουν 300.000 είδη ζωντανών οργανισμών που ακόμα δεν έχουν καταχωρηθεί (τα περισσότερα έντομα και μικροοργανισμοί), αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι υπάρχει ιπτάμενος τάρανδος, τον οποίο απ` ότι φαίνεται μόνο ο Άγιος Βασίλης έχει δει.
  • Υπάρχουν περίπου 2 δις παιδιά (κάτω των 18) στον κόσμο. Επειδή ο Άγιος Βασίλης προφανώς δεν επισκέπτεται Μουσουλμάνους, Ινδουιστές, Εβραίους και Βουδιστές, ο φόρτος εργασίας του περιορίζεται στο 15% του συνολικού, δηλ. 378 εκ.
  • Σύμφωνα με το διεθνές Γραφείο Καταγραφής Πληθυσμών, με μέσο όρο 3.5 παιδιών ανά σπίτι, έχουμε

    Share
Εκτύπωση

1η Μαΐου

Συγγραφέας: sansimera.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Καθημερινά

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)
Labour DayΕτήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τα κοινωνικά και οικονομικά της επιτεύγματα και να καθορίσει το διεκδικητικό της πλαίσιο για το μέλλον. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Κατέληξε σε αιματοχυσία λίγες μέρες αργότερα, με την επέμβαση της αστυνομίας και των μπράβων της εργοδοσίας.

Τα γεγονότα του Σικάγου

Τα εργατικά συνδικάτα των ΗΠΑ αποφάσισαν την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων την 1η Μαΐου 1886 για το οκτάωρο, ωθούμενα από τις επιτυχημένες διεκδικήσεις των καναδών συντρόφων τους. Την περίοδο εκείνη το κανονιστικό πλαίσιο εργασίας στις ΗΠΑ ήταν σχεδόν ανύπαρκτο και οι εργοδότες μπορούσαν να απασχολούν το προσωπικό τους κατά το δοκούν, ακόμη και τις Κυριακές.

Στην απεργία πήραν μέρος περίπου 350.000 εργάτες σε 1.200 εργοστάσια των ΗΠΑ. Την Πρωτομαγιά του 1886 έγινε στο Σικάγο

Share
Εκτύπωση

η Καθαρή Δευτέρα και τα εδέσματα της

Συγγραφέας: http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com.... Δημοσίευση στη κατηγορία Καθημερινά

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)
kd0"Τ' ακούτε τι παράγγειλε η Καθαρή Δευτέρα; Πεθαίν' ο Κρέος, πέθανε, ψυχομαχάει ο Τύρος, σηκώνει ο Πράσος την ουρά κι ο Κρέμμυδος τα γένεια. Μπαλώστε τα σακούλια σας, τροχίστε τα λεπίδια και στον τρανό τον πλάτανο, να μάσουμε στεκούλια"(Δημοτικός σατυρικός θρήνος Φθιώτιδας)

Οι βυζαντινοί, την Καθαρή Δευτέρα την ονόμαζαν Απόθεση-Απόδοση, και τελούσαν δρώμενα. Τραγουδούσαν σχετικά άσματα, από τα οποία έχουν σωθεί μικρά μέρη μέχρι στις μέρες μας. "Ίδε το έαρ το καλόν πάλιν επανατέλλει, φέρον υγείαν και χαρά και την ευημερίαν" (πηγή)

Είναι η πρώτη μέρα της μεγάλης Σαρακοστής, γι' αυτό λέγεται και πρωτο-νηστίσιμη Δευτέρα. Είναι αργία και απαγορεύεται κάθε εργασία, εκτός από το καθάρισμα των μαγειρικών σκευών από τα λίπη - γι' αυτό και ονομάστηκε «Καθαρή». Συμβολίζει την ψυχική «κάθαρση» κάθε χριστιανού πριν από την κατάνυξη της Μεγάλης Σαρακοστής και αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για γλέντι, χορό και αστεία (πηγή).

Κούλουμα

Με την ονομασία κούλουμα χαρακτηρίζεται ο υπαίθριος πανηγυρισμός της "Καθαρής Δευτέρας". Δεν έχει εξακριβωθεί η αρχαία προέλευση της εορτής αυτής. Η γιορτή αυτή είναι πανελλήνια

Share
Εκτύπωση

11 χρόνια μετά...

Δημοσίευση στη κατηγορία Καθημερινά

Σας άρεσε το άρθρο?
(4 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)
samina2

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 στις 10 και τέταρτο το βράδυ το Express Samina προσκρούει στις νησίδες "Πόρτες" και μέσα σε 20 λεπτα βυθίζεται. Από τους 510 επιβάτες του, 81 δεν καταφέρνουν να βγουν στη στεριά και πνίγονται.

Με το μέγεθος της τραγωδίας και την οργή των συγγενών και της κοινής γνώμης να ασκούν αφόρητες πιέσεις η πολιτική ηγεσία ξεκινά τις μεγαλόστομες αναγγελίες.

Ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δηλώνει: "Εκφράζω την οδύνη μου για το θάνατο τόσων συνανθρώπων μας από το ναυάγιο του πλοίου "Εξπρες Σαμινα" ανοικτά της Πάρου. Τη στιγμή αυτή, που ακόμη συνεχίζεται μια τεράστια επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων, δεν θέλω να προσθέσω τίποτα άλλο. Έδωσα εντολή να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του ναυαγίου και να αποδοθούν ευθύνες. Διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό ότι θα χυθεί άπλετο φως σε αυτή τη ναυτική τραγωδία που μας συγκλόνισε όλους. Προς τους οικείους των θυμάτων εκφράζω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια".

Ο τότε υπουργός εμπορικής ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής φτάνει την επόμενη μέρα στον τόπο της τραγωδίας

Share
Εκτύπωση

Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Συγγραφέας: kavalacity.net.... Δημοσίευση στη κατηγορία Καθημερινά

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

Μία μέρα δεν είναι αρκετή!!

Η Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000.

worldcarfreedaysΣτον εορτασμό συμμετέχουν περισσότερες από 1500 πόλεις σ' όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους.

Στη χώρα μας, υπολογίζεται οτι κυκλοφορούν περισσότερά από 5000000 αυτοκίνητα, επιβαρύνοντας κατά 80% την ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά

Share

2009©Kavalacity.net