Εκτύπωση

Έφυγε ο Νίκος Παπάζογλου

Δημοσίευση στη κατηγορία Ελλάδα

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 4.00 από τα 5 αστέρια)

papazoglouΟ Νίκος Παπάζογλου γέμισε τουλάχιστον μια 20ετία με τα τραγούδια του. Πάντα γελαστός, αισθαντικός συντρόφευε το κοινό του με το κόκκινο μαντήλι του. Δυστυχώς, έφυγε την Κυριακή, εντελώς βροχερή και συννεφιασμένη, 17 Απριλίου.
Ήταν μία από τις πλέον ιδιαίτερες φωνές της ελληνικής μουσικής. Εξαιρετικά βαθιά, γνώριμη για τον λυγμό της και άκρως χαρακτηριστική για το χρώμα της, μας έκανε να τον αγαπήσουμε και δημιουργήθηκε μια μοναδικά ερωτική σχέση με το κοινό του.
Γέννημα- θρέμμα της Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Παπάζογλου ασχολήθηκε με τη μουσική μέσα από γκρουπ την περίοδο 1965 – 1970. Μετακομίζει στο Aachen της Γερμανίας με το συγκρότημά του ΖΗΛΩΤΗΣ, προκειμένου να επιτύχουν κάτι σε σχέση με τη διεθνή αγορά.
Το 1977 ο Νίκος Παπάζογλου κατέβηκε στην Αθήνα, για τις ανάγκες της παράστασης «Αχαρνής» του Διονύση Σαββόπουλου, όπου έπαιζε και τραγουδούσε. Συμμετέχει φυσικά και στο δίσκο που κυκλοφόρησε στη συνέχεια.
Ένα χρόνο μετά ο δίσκος "Η Εκδίκηση Της Γυφτιάς" τινάζει στα θεμέλια της μουσικής της εποχής. Ξυδάκης, Ρασούλης και Παπάζογλου σε μια δουλειά που σημάδεψε για πάντα το ελληνικό τραγούδι.
Από τότε γυρίζει όλη την Ελλάδα στήνει μόνος του τις συναυλίες του και προσφέρει άλλη οπτική και ποιότητα στην εγχώρια μουσική.
Εδώ και μέρες έδινε την νέα μεγάλη του μάχη κόντρα στον καρκίνο, με χημειοθεραπείες. Το πάλεψε με τόλμη και δύναμη ως το τέλος.

Share

Σχόλια  

 
+1 #1 ΑΠ: Έφυγε ο Νίκος ΠαπάζογλουΤόλης Βουρβουτσιώτης 17-04-2011 21:47
εμείς οι "γύφτοι" σας, μένουμε πίσω, μόνοι, σημαδεμένοι, κι αγιάτρευτοι... Είθε να μην ξεθωριάσει ποτέ το μαντήλι των στιγμών που μας χάρισες. Κι όταν τρανέψει η εκδίκηση, θα σε τραγουδάμε ακόμα...
Τα δέοντα Νικόλα μας...
 
 
+1 #2 ΑΠ: Έφυγε ο Νίκος ΠαπάζογλουΓιάννης Κανάκης 18-04-2011 07:48
Αχ η ελπίδα η κοινή,δεν βρίσκει απόψε έναν πελάτη...
 

2009©Kavalacity.net