Εκτύπωση

Το Κατάρ θέλει να επενδύσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα

Συγγραφέας: iefimerida.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ελλάδα

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

althani

Ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σήμερα στο Λουξεμβούργο εξέφρασε την επιθυμία του εμιράτου να επενδύσει 5 δισ. δολάρια στην Ελλάδα.

«Θα εκπληρώσουμε τη συμφωνία που υπογράψαμε με την Ελλάδα. Κοινή επιτροπή εξετάζει τις νομικές λεπτομέρειες των επενδύσεων» δήλωσε ο εμίρης του Κατάρ αναφερόμενος στο «Μνημόνιο Κατανόησης» μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ, το οποίο προβλέπει την αμοιβαία πρόθεσή των δύο χωρών να εντείνουν τη συνεργασία τους για την προώθηση επενδυτικών σχεδίων και ευκαιριών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Επενδυτικής Αρχής του Κατάρ, κυρίως στους τομείς των ακινήτων, του τουρισμού, των μεταφορών, των εγκαταστάσεων σε λιμάνια και

αεροδρόμια, στον τραπεζικό χώρο, στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, στην ενέργεια και σε άλλους τομείς.

Με βάση το συμφωνητικό των δύο πλευρών, η Qatar Investment Authority επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να επενδύσει στην Ελλάδα ακόμη και μέσω θυγατρικών της εταιρειών, με συνολικό προϋπολογισμό - στόχο ύψους 5 δισ. δολαρίων, ενώ εκφράζεται και η κοινή πρόθεση διερεύνησης τρόπων με τους οποίους η Qatar Investment Authority μπορεί να συμμετέχει σε επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, με το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού να φιγουράρει στην κορυφή των προτιμήσεων του Κατάρ.


Share

2009©Kavalacity.net