Εκτύπωση

Α’ Πανελλήνια Συνδιάσκεψη για την ΣΠΙΘΑ

Συγγραφέας: Άννα Αλεξοπούλου.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ελλάδα

Σας άρεσε το άρθρο?
(7 ψήφοι, μέση τιμή 3.86 από τα 5 αστέρια)

spi9a1Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» η Α’ Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών [ΣΠΙΘΑ]. Στον σημαντικό αυτό σταθμό της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, που αποτελεί ένα πρωτότυπο ιστορικό πείραμα, εκφράστηκαν και κατατέθηκαν από όλους τους εκπροσώπους των Σπιθών σημαντικές νέες ιδέες και προτάσεις που καλούνται να οδηγήσουν σε σημαντικές ιδεολογικές ζυμώσεις και σε νέες ουσιαστικές στρατηγικές πολιτικές δράσεις .
Ο Μίκης Θεοδωράκης στο χαιρετισμό του, τόνισε για άλλη μια φορά ότι το υπάρχον σύστημα εξουσίας είναι υπεύθυνο για την τραγική κατάσταση στην οποία

έχει περιέλθει η Χώρα και καταδίκασε τον φθηνό εμπαιγμό των κυβερνώντων τον οποίο οδηγώντας τον λαό στον φόβο, στην ανασφάλεια και την απελπισία.

Εκφράστηκε η συμπαράστασή προς το μεγάλο λαϊκό κίνημα των Αγανακτισμένων που αναπτύσσεται σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας και προς κάθε σημαντική αντιμνημονιακή παράλληλη κίνηση που είναι αντίθετη στην αποτρόπαιη λεηλασία της χώρας και επιδιώκει την υπεράσπιση της πατρίδας και την απομάκρυνση κάθε ξένης εξάρτησης. Γεννήθηκε η ελπίδα και η πίστη πως η παρουσία των παράλληλων κινημάτων θα οδηγήσει στο μέλλον σε μορφές συνεργασίας και στη δημιουργία ενός κοινού πολιτικού μετώπου που θα εκφράσει την ποιοτική άνοδο των κινημάτων στα επίπεδα της ενιαίας δράσης με κοινό πρόγραμμα και κοινούς στόχους.

Συζητήθηκαν διεξοδικά η Ιδεολογική Ταυτότητα της Κίνησης ως υπεύθυνης λαϊκής δύναμης καθώς και η Οργανωτική της δομή. Μετά από εισήγηση του Μίκη Θεοδωράκη για το Οργανωτικό και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων από όλη την Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν όλες οι προτάσεις και εξελέγη η Επιτροπή Οργάνωσης του Συνεδρίου της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών, το οποίο προγραμματίζεται για τις αρχές του φθινοπώρου.

spi9a2spi9a3spi9a4

Share

2009©Kavalacity.net