Εκτύπωση

Kαταδίκη των χαρατσιών από Δήμους σ' όλη τη χώρα

Συγγραφέας: kavalacity.net.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ελλάδα

Σας άρεσε το άρθρο?
(8 ψήφοι, μέση τιμή 4.50 από τα 5 αστέρια)

den-plirono-xaratsiΝίκη των πολιτών η ομόφωνη απόφαση καταδίκης των χαρατσιών από το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Ρέντη

Με την δυναμική παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση (7/11/2011) του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία συζητήθηκε η στάση που θα κρατήσει ο δήμος μας στα χαράτσια. Τελικά πάρθηκε ομόφωνη απόφαση ότι ο Δήμος «δεν θα επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα σε κανένα δημότη της πόλης μας», ενώ σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά θα διοργανώσει συζήτηση και καλεί όλους τους δημότες για περισσότερες οδηγίες την ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 στις 5:00 μμ στο Δημαρχείο της Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10).

Την συζήτηση του θέματος την είχε ζητήσει από τις 29/9/11 (δύο μέρες μετά την ψήφιση και την επιβολή των χαρατσιών) η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη «κόντρα στο ρεύμα», επισημαίνοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα έθετε σοβαρό θέμα επιβίωσης για πολλές οικογένειες και ζητούσε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του νέου άδικου μέτρου, να ζητήσει την ανάκληση του και να δώσει την πολιτική στήριξη σε όλα τα νοικοκυριά του Δήμου μας που αδυνατούν να πληρώσουν, δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι.

nikaia2Ο Κώστας Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος με την κίνηση πολιτών «κόντρα στο ρεύμα», κατά την διάρκεια της εισήγησης του είπε ότι «Στον Δήμο Νίκαιας- Ρέντη, το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων είναι εργατικές οικογένειες, αυτοαπασχολούμενοι, μικροέμποροι και βιοτέχνες. Η ανεργία καλπάζει, κυρίως σε μικρές ηλικίες και σε ανθρώπους που είναι κοντά στην σύνταξη. Μαθητές-και δεν είναι λαϊκισμός όπως ανέφερε η Διαμαντοπούλου- λιποθυμούν στα σχολεία από την ασιτία. Όλο και περισσότεροι μένουν άστεγοι. Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στα συσσίτια της εκκλησίας και όπου άλλου γίνετε αυτό.

Κάτω από την λαϊκή οργή και αγανάκτηση, η κυβέρνηση του ΓΑΠ έπεσε. Όλα αυτά που βλέπουμε να εξελίσσονται αυτές τις μέρες δεν μας λένε τίποτε άλλο από το ότι το νέο μόρφωμα κυβέρνηση που στήνετε κατ’ εντολή της κομαντατούρας και της τρόικας, θα φέρει ακόμα σκληρότερα μέτρα. Τέτοια που το χαράτσι που σήμερα συζητάμε θα μας φαίνετε πολύ μικρό μπροστά στα όσα θα ακολουθήσουν. Η μόνη λύση είναι η δική μας μαζική αντίδραση. Όσα παραθυράκια υπήρχαν ή βρίσκαμε, στην πορεία τα έκλεισαν ή θα τα κλείσουν. Ένα μόνο δεν θα μπορέσουν να κλείσουν: την μαζική οργή και απάντηση.

Για όλα αυτά πρέπει να βρεθούμε εμείς-το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μπροστά. Μπροστάρηδες στην προσπάθεια, που δειλά στην αρχή ξεκίνησαν οι επιτροπές στις γειτονιές του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗ ΔΕΗ αλλά στην πορεία τείνει να γίνει μαζικό κίνημα σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας».

nikaia2Η επιτυχία όμως της χθεσινής απόφασης οφείλεται καθαρά στο δυναμικό παρών των συμπολιτών μας. Πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών «κόντρα στο ρεύμα» για κοινή ενωτική δράση ενάντια στα χαράτσια και δημιούργησαν τις δικές τους ανεξάρτητες επιτροπές στις γειτονιές της Νίκαιας, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, δημότες που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες, βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και με την δική τους παρέμβαση και την ανυποχώρητη στάση τους, έδειξαν καθαρά πως η λαϊκή πίεση καταφέρνει να επηρεάζει και να διαμορφώνει τις πολιτικές αποφάσεις. Η ομόφωνη απόφαση κατά των χαρατσιών είναι μια καθαρή νίκη τους.

Ο λαός έχει φωνή και ακούγεται! Ενωμένος, αλληλέγγυος, ανυποχώρητος, καταφέρνει να διεκδικεί και να απαιτεί τα δικαιώματα του. Αυτό είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα που κρατάμε από την χθεσινή συνεδρίαση και καλούμε τους πολίτες να συνεχίσουν τις δυναμικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις τους. Να δυναμώσουν τις επιτροπές που υπάρχουν ενάντια στα χαράτσια και να δημιουργήσουν κι άλλες, σε κάθε γειτονιά. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μια πρώτη νίκη, είναι όμως στο χέρι μας να επιβάλλουμε την εφαρμογή της. Όσοι περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο δυνατοί γινόμαστε! Όλοι μαζί μπορούμε!

ΠΗΓΗ: Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη "Κόντρα στο ρεύμα"

Η επιστολή των τριών δημάρχων

Σε επιστολή τους οι δήμαρχοι Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, Αργυρούπολης-Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης και Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης αναφέρουν:

Αγαπητοί συνάδελφοι, με το παρόν σας ενημερώνουμε για την πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει οι δήμοι μας να συμπαρασταθούν ενεργά στους πολίτες που πλήττονται από τα πολλαπλά φοροεισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, έχουμε εκδώσει εγκύκλιο, με την οποία ενημερώνουμε τους δημότες μας με ποιον τρόπο μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, χωρίς να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων. Επειδή η πρωτοβουλία αυτή έχει ήδη βρει μεγάλη ανταπόκριση στις τοπικές κοινωνίες και κυρίως επειδή αποτελεί μια σημαντική βοήθεια που περιμένουν να λάβουν οι πολίτες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρακαλούμε να θέσετε το θέμα στα διοικητικά σας συμβούλια, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα να επεκταθεί η κίνηση αυτή σε όλους τους δήμους της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Αρκετοί Δήμοι στην Ελλάδα ήδη έχουν πάρει παρόμοιες αποφάσεις ή έχουν συνυπογράψει την παραπάνω επιστολή: Οι Δήμοι Ελληνικού, Αργυρούπολης, Σαρωνικού, Κορυδαλλού, Ψυχικού, Φιλοθέης, Ίλιου, Νέας Ιωνίας, Βύρωνα, Περιστερίου κι άλλοι...
Διαβάστε ακόμα:

Share

Σχόλια  

 
#1 Τα άμεσα μέτρα της ¨Κυβέρνησης Σωτηρίας¨Απόστολος Ν. Σοφιανός 09-11-2011 17:26
Το πράσινο φως από το μαύρο μέτωπο της συμμαχίας των προθύμων περιμένουν τα επιτελεία των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) προκειμένου να στείλουν ξανά στην Αθήνα τα κλιμάκιά τους. Πέρα και πάνω από αυτά που ήδη έχουν συμφωνήσει και καταλήξει στη Σύνοδο Κορυφής, σπεύδουν τώρα να κλιμακώσουν τα «φρέσκα» αντιλαϊκά πακέτα με όχημα τις τρανταχτές αστοχίες του φετινού προϋπολογισμού, την εκτίναξη και των εμφανιζόμενων ελλειμμάτων σε επίπεδα 15% πάνω από αυτά του 2010.
Το αντιλαϊκό έργο που αναλαμβάνει η νέα διακυβέρνηση και μόνο για τις «πρώτες 100 μέρες», μέχρι το τέλος του 2011 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
-- Την εξειδίκευση των πρόσθετων μέτρων για την κάλυψη προηγούμενων αστοχιών και για ποσά που ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ.
-- Να μαζέψουν τα αντιλαϊκά χαράτσια που τους άφησαν παρακαταθήκη οι προκάτοχοί τους στους υπουργικούς θώκους. Σε αυτό το πλαίσιο σκληραίνουν τη στάση απέναντι στα οικονομικά ανήμπορα λαϊκά νοικοκυριά. Βάζουν μπροστά εκβιασμούς και αναγκαστικά μέτρα προκειμένου να αρπάξουν τα χαράτσια που έχουν επιβάλει μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τις εισφορές στο λαϊκό εισόδημα (μισθωτοί, συνταξιούχοι κ.ά.), το τέλος επιτηδεύματος απέναντι στους αυτοαπασχολούμε νους και μικροεπαγγελματ ίες, επίσης για τα χαράτσια στους ημιυπαίθριους.
-- Τον επόμενο μήνα καταθέτουν και τον κρατικό προϋπολογισμό για την ερχόμενη χρονιά (2012). Με βάση το προσχέδιο προϋπολογισμού, που οι ίδιοι λόγω αστοχιών θεωρούν ξεπερασμένο, επιβάλλουν πρόσθετα μέτρα για ακόμη 11 δισ. ευρώ.
-- Συνοδευτικό εργαλείο του νέου προϋπολογισμού είναι το λεγόμενο «εθνικό φορολογικό πλαίσιο». Πέτρα πάνω στη πέτρα δε σκοπεύουν να αφήσουν. Ανάμεσα σε άλλα προχωρούν σε μέτρα όπως:
Αποχαρακτηρίζουν τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για να τους φορολογήσουν με βάση τα λογιστικά βιβλία, βάζουν φόρους και χαράτσια «επιτηδεύματος» όπως και στους μικροεπαγγελματίες.
Η λεγόμενη «εισφορά αλληλεγγύης». Το ετήσιο χαράτσι που μπαίνει σε όλα τα λαϊκά εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ θα το εφαρμόζουν σε όλα τα εισοδήματα πάνω από το ύψος του σημερινού καρατομημένου αφορολόγητου ορίου, δηλαδή από τα 5.000 ευρώ.
Εκμηδενίζουν το «αφορολόγητο όριο» για τους μικροεπαγγελματ ίες, τους φορολογούν δηλαδή για «εισοδήματα» από το πρώτο ευρώ! Για την απογείωση της ληστείας βάζουν στα σκαριά την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή φορολόγησης, πιθανόν στο 20% (!) ταυτόχρονα με τα νέας σοδειάς από «αντικειμενικά κριτήρια».
Καταργούνται και οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου και εξισώνονται με τους «κανονικούς». Δρομολογούν και την κατάργηση «φοροελαφρύνσεω ν» που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους.
Προχωρούν με νομοθετικές ρυθμίσεις για την ολοκληρωτική «απελευθέρωση» για όλα τα λεγόμενα «κλειστά επαγγέλματα».
Με το ρυθμό του κατεπείγοντος βάζουν μπροστά το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεω ν προκειμένου να προσεγγίσουν τους στόχους για το 2011.
(Από το ¨Ριζοσπάστη")
 
 
#2 Κοινή Λογική...(του Ν. Μπογιόπουλου)Απόστολος Ν. Σοφιανός 09-11-2011 17:52
Γιατί ζορίζονται οι «σωτήρες» μας;
Αφού αυτά που αποφασίστηκαν την 26η Οκτώβρη στις Βρυξέλλες είναι η «σωτηρία της Ελλάδας»και υπηρετείται το «καλό» του ελληνικού λαού,
τότε:
Γιατί ο Παπανδρέου και η αυτοδύναμη κυβέρνησή του εξαναγκάζεται σε φυγή για να εφαρμοστούν αυτές οι τόσο «σωτήριες» αποφάσεις;
Αν είναι τόσο «σωτήριες» αυτές οι αποφάσεις, γιατί όλο το αστικό πολιτικό σύμπαν έπαθε τέτοια πρεμούρα και εκτίμησε ότι για να εφαρμοστούν πρέπει να βάλουν πλάτη όλοι μαζί;
Γιατί από την επόμενη στιγμή των «σωτήριων» αποφάσεων της 26ης Οκτώβρη συντελούνται το απίθανο καραγκιοζιλίκι, οι εξευτελισμοί και οι κωλοτούμπες με τα δημοψηφίσματα, τις Κάννες, τις ψήφους εμπιστοσύνης, τα κ.ο.κ. ώστε να βρεθεί τρόπος εφαρμογής τους;
Αφού οι αποφάσεις της 26ης Οκτώβρη «σώζουν» την Ελλάδα, γιατί τόση μεγάλη δυσκολία να εντοπιστεί εκείνος ο πρόθυμος «σωτήρας» που θα τις εφαρμόσει και θα «σώσει» την Ελλάδα;
Ακόμα και πλήρη άγνοια να έχει κάποιος,για τις αποφάσεις των Βρυξελλών,
κοινή λογική χρειάζεται
Οσα ετοιμάζουν από δω και πέρα για το λαό είναι
λαιμητόμος και
οδοστρωτήρας μαζί.
Οσα θέλουν να επιβάλουν είναι
τόσο επώδυνα,
τόσο καταστροφικά
που μπροστά τους, τα όσα ζήσαμε τα δυο προηγούμενα χρόνια με το μνημόνιο, θα φαντάζουν παιδική εκδρομή.
Γι' αυτό τρέχουν. Γι' αυτό κλυδωνίζονται. Γι' αυτό «ψάχνονται».
Αν επρόκειτο για τη «σωτηρία» της Ελλάδας και του λαού της, τότε τίποτα από όσα βιώνουμε αυτές τις μέρες δε θα χρειαζόταν.
Αντί να συμβαίνουν όλα όσα συμβαίνουν, αντί των παραιτήσεων, των υποψηφιοτήτων, των διαβουλεύσεων, των ολονυχτιών, θα έκαναν το εξής απλό:
Θα τα εφάρμοζαν και θα μας... «έσωζαν».
Αλλά ξέρουν:
Ξέρουν ότι η απόφαση της 26ης Οκτώβρη και τα μέτρα που τη συνοδεύουν ισοδυναμούν με την εκτέλεση του ελληνικού λαού!
Ξέρουν ότι πρόκειται για ένα μαζικό έγκλημα!
Ενα πρωτοφανές ταξικό έγκλημα κατά των εργαζομένων, που με ένα μόνο τρόπο έχουν ελπίδες να το επιχειρήσουν:
Με το να «δέσουν» πολιτικά τον ελληνικό λαό.
Ξέρουν, όμως, και κάτι επιπλέον:
Οτι ακόμα κι αν το επιχειρήσουν είναι τέτοιο το μέγεθος του εγκλήματος που και πάλι οι πιθανότητές τους να το φέρουν σε πέρας είναι τόσο περιορισμένες ώστε μόνο ενώνοντας τις μεταξύ τους δυνάμεις μπορούν να έχουν ελπίδες επιτυχίας.
*
Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούν ο καθένας μόνος του.
Να γιατί δυσκολεύονται να βρουν την κοινή «περπατησιά» για την εφαρμογή της πολιτικής υπέρ της οποίας όλοι μαζί συνομολογούν.
Γιατί τρέμουν το λαό!
Και να γιατί ο ελληνικός λαός έχει μια και μόνο επιλογή:
Να μετατρέψει τους εφιάλτες τους σε πραγματικότητα!
Σε αυτό το πρωτοφανές έγκλημα που ετοιμάζουν εις βάρος του, να τους απαντήσει με μια πρωτοφανέρωτη εκδήλωση της δύναμής του.
Να ορθώσει το ανάστημά του ακόμα ψηλότερα, να τους ανατρέψει και να τους σαρώσει!
 
 
#3 του Θύμιου Καλαμούκη.Απόστολος Ν. Σοφιανός 09-11-2011 22:05
 

2009©Kavalacity.net