Εκτύπωση

Κολωνάκια στην Κουντουριώτου

Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

kolonakiaΤην έντονη αντίδραση των καταστηματαρχών της περιοχής συνάντησε η υλοποίηση της απόφασης του δήμου Καβάλας να τοποθετήσει πλαστικά κολωνάκια στη διαχωριστική γραμμή των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας στην οδό Κουντουριώτου.
Τα κολωνάκια τοποθετήθηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να διευκολυνθεί το συνεργείο, αφού η αγορά είναι κλειστή και η κίνηση των οχημάτων μειωμένη.
Όμως οι έμποροι που διατηρούν επιχειρήσεις στην εν λόγω οδό διατείνονται πως δεν υπήρξε συζήτηση ή διαβούλευση: «ούτε μας ρώτησαν, ούτε ήρθε να μας μιλήσει ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος», λέει ο Στέλιος Μάγος καταστηματάρχης περιοχής.
Μεταφέροντας τις αντιρρήσεις και άλλων συναδέλφων του, εντοπίζει το πρόβλημα ως εξής: «κάπως εξυπηρετούμασταν έστω και λίγο με τη δεύτερη σειρά για κάποιους πελάτες, αλλά αυτή τη στιγμή δε μπορεί να σταματήσει κάποιος. Είχε γίνει συζήτηση κατ’ ιδίαν με τον κ. Μιχαλάκη και μας είπε ότι

θα το σκεφτεί. Οι εκλογές πέρασαν τώρα, δεν χρειαζόμαστε ψήφους… κι έτσι, ήρθαν χθες και τα τοποθέτησαν».
Κατά τον ίδιο, δεν έχει γίνει καμία βελτίωση στην οδό Κουντουριώτου που «έχει φωτιστικά πριν από 30 χρόνια, πεζοδρόμια σωστά δεν υπάρχουν, ούτε διαβάσεις, ούτε ράμπες… Κανείς δε θέλει το μέτρο αυτό. Θέλουμε το μέτρο της αστυνόμευσης. Υπάρχει ο νόμος, ας τον εφαρμόσουν. Στις θέσεις για φορτοεκφόρτωση υπάρχουν αυτοκίνητα υπαλλήλων του ΚΕΠ. Γιατί δεν πηγαίνουν να τους γράψουν; Μια δυο φορές αν τους έγραφαν δεν θα είχαμε πρόβλημα…».
Καταλήγοντας επισημαίνει πως «υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που αντιδρούν», αν και έχουν τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρχει αστυνόμευση και σημειώνει πως «αν γίνουν παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα στη συνέχεια».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης, ξεκαθαρίζει πως κολωνάκια τοποθετήθηκαν για αποφυγή του διπλοπαρκαρίσματος που εμποδίζει το ρεύμα κυκλοφορίας της εισόδου, και βασικά της εξόδου προς τις Καμάρες ενώ απορρίπτει τις αιτιάσεις περί μη συζήτησης: «Έχει συζητηθεί διεξοδικά για μεγάλο διάστημα το 2010. Πήγαμε με την Τροχαία και τη Δημοτική Αστυνομία (Δ.ΑΣ.), είδαμε στο κομμάτι εκείνο της Κουντουριώτου τι παρεμβάσεις χρειάζονται, σε ποια σημεία, ούτως ώστε να μένει ανοιχτό και να μην χρειάζεται συνεχόμενη αστυνόμευση από την παραλία μέχρι τις Καμάρες.
Κολωνάκια τοποθετήθηκαν από τα φανάρια έως πριν τη στάση για να μπορούν να κυκλοφορούν τα λεωφορεία και να σταματάνε στη στάση χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία. Έχω πάει στην περιοχή κι έχω μιλήσει με αρκετούς καταστηματάρχες γι αυτήν την παρέμβαση πέρυσι πριν το καλοκαίρι. Δεν πήγαμε μόνοι μας να φανταστούμε και να σχεδιάσουμε!».
Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι «έγινε πρόταση στην επιτροπή κυκλοφοριακών θεμάτων, αποφασίστηκε από εκεί, προτάθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που αποφάσισε σχετικά πριν τις εκλογές και σήμερα υλοποιείται. Ίσως κάποιοι επαγγελματίες θέλουν στην περιοχή τους να υπάρχει πιο εύκολο παρκάρισμα, πιστεύοντας ότι έτσι θα έχουν περισσότερη αγοραστική κίνηση. Η σκοπιμότητα της παρέμβασης δεν έχει να κάνει με το αν θέλουμε ή δεν θέλουμε να προσβάλλουμε την αγοραστική κίνηση των καταστημάτων. Όποια παρέμβαση κι αν κάνουμε για να λύσουμε κυκλοφοριακά προβλήματα, στην αρχή πάντα κακοφαίνεται σε αυτούς που διαταράσσεται το καθεστώς ετών. Θα δουν στη συνέχεια ότι το μέτρο πετυχαίνει και ότι η άναρχη στάση και στάθμευση δεν είναι αυτό που τους διευκολύνει να αγοράζουν από τα καταστήματά τους», είπε και υποσχέθηκε πως «οι χώροι των φορτοεκφορτώσεων θα μένουν ελεύθεροι και θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη αστυνόμευση».

Βυθιζόμενα κολωνάκια στους πεζοδρόμους

Εξάλλου για την κατάντια των πεζοδρόμων στο κέντρο, ο αντιδήμαρχος έκανε λόγο για «θέμα κυκλοφοριακής συνείδησης όλων μας! Οι πεζόδρομοι έχουν χάσει την έννοια τους. Πέρυσι καταστράφηκαν 50 κολωνάκια και δεν είχαμε άλλα για αντικατάσταση. Τώρα ετοιμάζονται καινούργια βυθιζόμενα, ιδιαίτερης αντοχής, αλλά όχι ιδιαίτερα φτηνά». Στο επόμενο διάστημα το πρώτο δείγμα αναμένεται να τοποθετηθεί στο ύψος του κινηματογράφου Απόλλωνα, ενώ σε χρονικό διάστημα ενός μήνα θα ολοκληρωθεί η παρέμβαση σε όλους τους πεζοδρόμους.
«Η φορτοεκφόρτωση θα γίνεται μέχρι τις 9 και μισή το πρωί κι από κει και μετά θα κλείνουν, θα είναι μόνο για πεζούς, με ιδιαίτερη αστυνόμευση για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και για δίκυκλα που κινούνται εκεί μέσα κι ελπίζουμε με την συμπαράσταση όλων των συμπολιτών να σταματήσει να υφίσταται το συγκεκριμένο πρόβλημα».
Επίσης ετοιμάζεται παρέμβαση στην αυλή της Τράπεζας της Ελλάδος, ούτως ώστε τα οχήματα των χρηματαποστολών να εισέρχονται από την οδό Ομονοίας, κι όχι από την κάτω πλευρά δημιουργώντας τα γνωστά προβλήματα.

Οι σβησμένες κλήσεις
Τέλος, για το θέμα των χαμένων κλήσεων από τα αρχεία της Δ.ΑΣ. επανέλαβε πως «το θέμα είναι στα χέρια του δημάρχου, που έχει έγγραφα τα οποία αναφέρουν ακριβώς τι συνέβη, και πως έγινε η όλη διαδικασία, ποιοι κωδικοί χρησιμοποιήθηκαν. Δεν έγινε από τη Δ.ΑΣ., αντίθετα από την υπηρεσία βρέθηκε το συμβάν, γιατί δεν ταίριαζαν τα στοιχεία του κεντρικού υπολογιστή. Ο δήμαρχος είναι ενημερωμένος και είναι δικό του θέμα πλέον».

 

ΠΗΓΗ

Share

2009©Kavalacity.net