Εκτύπωση

Υποσχέσεις... ανεργία... και το φλουρί στο Δήμαρχο

Συγγραφέας: k-tipos.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

dimkopiΜε τους απολυμένους των επιχειρήσεων “ΔΕΛΦΙΝΙ” και “ΚΟΘΑΛΗ” να κλέβουν την παράσταση, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Οι απολυμένοι συγκεντρώθηκαν λίγα λεπτά της ώρας έξω από τη νέα αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Διοικητήριο και αφού φώναξαν μερικά συνθήματα, εισήλθαν στην αίθουσα με αποτέλεσμα η κοπή της βασιλόπιτας, να περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Ξεκινώντας από την αντιπολίτευση, ο επικεφαλής του συνδυασμού, «Ώρα για Έργο», Θόδωρος Καλλιοντζής, στάθηκε στις «ψευδεπίγραφες ελπίδες», που μοίρασε προεκλογικά στους απολυμένους των Καβαλιώτικων επιχειρήσεων ο Κωστής Σιμιτσής, κάτι που όπως είπε, «δεν τιμά τον πολιτικό πολιτισμό. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και τίμιοι απέναντι στους πολίτες», δήλωσε.

Ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ, Στάθης Εριφυλλίδης κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου, τονίζοντας ότι ποτέ δεν του ζητήθηκε ζητήθηκε η γνώμη για το πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των απολυμένων. «Σήμερα, ερχόμαστε συνολικά αντιμέτωποι με το πρόβλημα. Δυστυχώς δεν υπάρχει περίπτωση να  προσληφθείτε στο δήμο», δήλωσε ο  Στάθης Εριφυλλίδης. «Η μόνη λύση», συνέχισε, « είναι σε μία ενδεχόμενη συμφωνία του δήμου με ιδιώτες που προσφέρουν υπηρεσίες καθαριότητας, να πραγματοποιηθούν κάποιες προσλήψεις. Αλλά ακόμα και αν γινόταν αυτή η νομοθετική ρύθμιση, τότε θα σας έπαιρναν τη σειρά άλλοι άνεργοι, που βάσει ΑΣΕΠ έχουν περισσότερες προϋποθέσεις.», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Λιόγκας, πρότεινε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου, με σκοπό την άσκηση πίεσης προς την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου, ενώ υποστήριξε ότι οι απολυμένοι θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης μεταχείρισης από την πλευρά του δήμου και της τοπικής κοινωνίας, από την απαλλαγή των δημοτικών τελών, μέχρι τη μεταφορά τους με την αστική συγκοινωνία.

«Όποιος δεν έκανε άνεργος και φτωχός δε μπορεί να καταλάβει τον πόνο και την αγωνία αυτών των ανθρώπων», υποστήριξε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών». Τόνισε ότι προεκλογικά η παράταξη του δεν υποσχέθηκε τίποτα στους απολυμένους και τους προέτρεψε να μην πιστεύουν εκείνους που αντιπροσωπεύουν τις πολιτικές που έφεραν την χώρα σε αυτό το σημείο και τους ίδιους στην ανεργία.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, εξέφρασε τη συμπαράσταση του δήμου στις δύσκολες στιγμές που περνάνε οι απολυμένοι και σημείωσε τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τις υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου να ανακουφιστούν οικονομικά. Ο δήμαρχος σημείωσε ότι οι οικογένειες των απολυμένων που έχουν μικρά παιδιά, απαλλάσσονται από τα τροφεία των παιδικών σταθμών. Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεση του, στην επόμενη επίσκεψη του στην Αθήνα να επισκεφτεί τόσο τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ, όσο και την αρμόδια υπουργό, για να ασκήσει πιέσεις όσον αφορά τη νομοθετική ρύθμιση που πρέπει να γίνει, για να μπορέσει να τηρήσει την υπόσχεση του, προσλαμβάνοντας έναν ικανοποιητικό αριθμό των απολυμένων.

Οι αντεγκλήσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια αυτής περίεργης διαδικασίας, δεν περιορίστηκαν μόνο στα μέλη του σώματος του δημοτικού συμβουλίου, αλλά κάποια στιγμή υπήρξε συνομιλία σε έντονο ύφος μεταξύ του δημάρχου και απολυμένων, οι οποίοι των κατηγορούσαν για ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις του τύπου «έπεσαν οι υπογραφές», κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε σε έντονο ύφος και πρότεινε οι εκπρόσωποι των απολυμένων να τον συνοδεύσουν στην Αθήνα, με το δήμο να αναλαμβάνει όλα τα έξοδα της μεταφοράς τους.

Με όλα αυτά, το τελετουργικό της κοπής της βασιλόπιτας, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων – Νεαπόλεως – Θάσου, κ. Προκόπιο, πέρασε σχεδόν απαρατήρητο, ενώ για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το φλουρί “έπεσε” στο κομμάτι του δημάρχου. Τυχαίο; Δε νομίζω!

ΠΗΓΗ

Share

2009©Kavalacity.net