Εκτύπωση

Έκλεισαν (και) τα Bodyline

Συγγραφέας: k-tipos.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

bline2Αναστάτωση προκάλεσε η άνευ προειδοποίησης αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος του Bodyline στην Καβάλα χθες. Η ανάρτηση μίας απλής ανακοίνωσης στην είσοδο του καταστήματος δεν έχει ικανοποιήσει καθόλου το προσωπικό, που είναι εδώ και τέσσερις μήνες απλήρωτο, την ίδια στιγμή που κανείς εκ των πελατών δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τα χρήματα που έχει πληρώσει για προγράμματα που δεν έχουν εκτελεστεί.
Επεισοδιακό είναι τελικά το κλείσιμο της επιχείρησης “BODYLINE”, καθώς ο επιχειρηματίας που λειτουργεί το κατάστημα έχει έρθει σε “ανοιχτή κόντρα” με τους εργαζομένους οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών. Προχθές τα 28 άτομα του προσωπικού προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, ζητώντας ουσιαστικά από την επιχείρηση να

τους πληρώσει για να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Χθες οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν με έκπληξη ότι ο επιχειρηματίας είχε προχωρήσει στην εκκένωση των γραφείων από τα μηχανήματα, ενώ στην είσοδο της επιχείρησης είχε αναρτηθεί επιστολή που αναφέρει τα εξής:

«Λόγω ανωτέρας βίας και δεδομένης της οικονομικής κρίσης, με λύπη μας σας ανακοινώνουμε την παύση της λειτουργίας μας. Για τα προγράμματα σας μπορείτε να ενημερωθείτε στο τηλέφωνο 6936095776 από 10:30-18:30, καθημερινά, Δευτέρα – Παρασκευή».

«Με αυτή την ανακοίνωση τα “BODYLINE” κλείνουν και αφήνουν το προσωπικό τέσσερις μήνες απλήρωτο και πελάτες που έχουν προπληρώσει χιλιάδες ευρώ για προγράμματα στον αέρα, καθώς αυτά δεν έχουν blineεκτελεστεί. Ως εργαζόμενοι έχουμε προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από χθες (σ.σ. προχθές). Αυτό δε σημαίνει ότι θέλουμε να σταματήσουμε τη δουλειά μας, αλλά θέλουμε να πληρωθούμε. Η πληρωμή είναι το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε εργαζομένου. Και σα να μην έφτανε αυτό ήρθαν χθες (σ.σ. προχθές) τη νύχτα και “ σήκωσαν” όλο το κατάστημα, κατηγορώντας παράλληλα το προσωπικό για την επίσχεση εργασίας. Αν είναι δυνατόν. Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να το πιστέψει αυτό. 28 γυναίκες είμαστε για τέσσερις μήνες απλήρωτες», δήλωσε η Λίλη Κυπριώτου, μία εκ των εργαζομένων, προσθέτοντας ότι έχει ενημερωθεί τόσο η Επιθεώρηση Εργασίας, όσο και το Εργατικό Κέντρο, εκπρόσωπος του οποίου βρέθηκε δίπλα στις εργαζόμενες.

Παράλληλα, υπάρχουν πολλά παράπονα πελατών, οι οποίοι όπως αναφέραμε έχουν προπληρώσει κάποια προγράμματα που δεν έχουν εκτελεστεί και απαιτούν να τους επιστραφούν τα χρήματα. Σύμφωνα με τις εργαζόμενες, κανένας δεν απαντάει στο τηλέφωνο που αναγράφεται στην επιστολή και στο οποίο μπορούν να ενημερωθούν οι πελάτες. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πριν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και πάντα σύμφωνα με τις δηλώσεις των εργαζομένων, λάμβαναν υποσχέσεις ότι θα απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα της εταιρίας, κάτι τελικά που δεν έπεισε το προσωπικό, το οποίο προκειμένου να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα των τεσσάρων μηνών προχώρησε στην επίσχεση εργασίας.

ΠΗΓΗ

Share

2009©Kavalacity.net