Εκτύπωση

Συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία

Συγγραφέας: Administrator.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

Δελτίο  Τύπου

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ. Οι  απολυμένοι της βιοτεχνίας Δελφίνι καλούμε τον λαό της Καβάλας σε πανκαβαλιώτικο συλλαλητήριο ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις.

ΤΡΙΤΗ 8/2/2011  ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

delfini

Πλημμυρίσαμε από ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Οι απολύσεις, τα λουκέτα, η ανεργία είναι πλέον καθημερινή πραγματικότητα. Η ζωή των ανέργων, των απολυμένων αλλά και των εργαζομένων, έχει μετατραπεί σε ένα αγώνα για επιβίωση. Κάθε μέρα βρισκόμαστε ολοένα και πιο κοντά στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Όλοι  εμείς, άνεργοι και απολυμένοι, χρειάζεται να αγωνιστούμε για δουλειά και αξιοπρεπή διαβίωση, χρειάζεται να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Άμεσα απαιτούμε:

  • Παράταση του επιδόματος ανεργίας, για όσο καιρό είμαστε άνεργοι, που να καλύπτει βιοτικές ανάγκες
  • Δωρεάν ρεύμα και νερό
  • Απαλλαγή από τα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών
  • Δωρεάν μεταφορά με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ
  • Να παγώσει η πληρωμή δανείων για αγορά πρώτης κατοικίας
  • Δικαίωμα παραλαβής δωρεάν τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, άμεσα και γρήγορα, χωρίς χαώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όσους είναι πάνω από 50 χρονών και να τους κολλιούνται ένσημα, ώστε να μπορέσουν να βγουν στη σύνταξη

Τα αιτήματα μας είναι δίκαια γιατί καθορίζονται από τις πραγματικές μας ανάγκες.

Καλούμε όλους τους ανέργους, τους απολυμένους από τις βιοτεχνίες ΚΟΘΑΛΗ και ΣΚΑΡΗ, τους απολυμένους από τα BODYLINE, όλους τους εργαζόμενους που βιώνουν της εργασιακή ανασφάλεια να δώσουν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μας στην εργασία (άρθρο 22 του Συντάγματος).

Καλούμε επίσης τους επαγγελματίες, τους καταστηματάρχες που βλέπουν τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, αλλά και όλους αυτούς που βιώνουν την ανασφάλεια και το άγχος για το αύριο, να συμμετέχουν μαζικά ώστε, μέσα από ένα μεγάλο μέτωπο, να παλέψουμε για ένα διαφορετικό μέλλον, με δουλειά και ανάπτυξη.

Καλούμε επίσης όλους τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία και το ΕΥΚ, τους συλλόγους, τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της πόλης μας και της περιοχής να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εκδώσουν ψηφίσματα συμπαράστασης και να καλέσουν μαζικά τα μέλη τους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Επιτροπή  Απολυμένων ΔΕΛΦΙΝΙ


Share

Σχόλια  

 
#1 ΑΠ: Συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις και την ανεργίαχωρίς παρεξήγηση 01-02-2011 13:24
Τι διαφορά έχουν οι άνεργοι από το δελφίνι σε σχέση με τους υπόλοιπους άνεργους για να ζητάν τέτοια αιτήματα. Κι αν ισχύσουν για όλους τους ανέργους που μπορεί να φτάνουν το 25% στη περιοχή αντέχουν τα ταμεία?
 
 
+2 #2 τα αιτήματα απαντούν στις ανάγκεςΠάνος 02-02-2011 14:16
Οι απολυμένοι απο το Δελφινι δεν ζητούν κάτι περισσότερο για τους εαυτούς τους. Αγωνίζονται για το δικάιωμα τους και για το δικάιωμα όλων στην εργασία, αγωνίζονται να γίνει πράξη το αρθρο 22 του Σ. που υποχρεώνει την πολιτεία να παρέχει δουλειά σε όλους τους πολίτες, και επίσης αγωνίζονται για αξιοπρεπή διαβίωση. Δεν βάζουν τον εαυτό τους μπροστά από τους υπόλοιπους ανέργους και απολυμένους. Τα αιτήματα είναι δίκαια γιατί απαντούν στις ανάγκες τους... πώς θα ζήσει δηλαδή όλος αυτός ο κόσμος? πως θα αντεπεξέλθει στον αγώνα για καθημερινή επιβίωση? Για το άν αντέχουν τα ταμεία ή οχι, να το σκεφτούν αυτοί που έχουν την εξουσία που έχουν φροντίσει να τα κλέψουν, να τα ξεπουλήσουν, να τα ρημάξουν, αυτοί που έχουν δώσει δεκαδες δις σε τράπεζες, αυτοί που τα χαρίζουν όλα και δεν αφήνουν τίποτε όρθιο. Και αν δεν μπορούν να λύσουν αυτά τα προβλήματα υπάρχει και άλλος δρόμος...ο δρόμος της παραίτησης...να φύγουν.
 

2009©Kavalacity.net