Εκτύπωση

Θέατρο του παραλόγου

Συγγραφέας: Αντώνης Μαδεμτζίδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

di.pe.the_kavala_01Διαβάζουμε από το k-tipos:

"Τεράστιες ευθύνες έχει όποιος αποδειχθεί ότι καθυστέρησε τουλάχιστον ένα μήνα, να στείλει τα απαραίτητα έγγραφα με αποτέλεσμα να ζητάει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, να κλείσει το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Με έγγραφο που έστειλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχθές στον Δήμο Καβάλας και στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, υποστηρίζει ότι δεν δικαιούται να συνεχίσει να λειτουργεί το Περιφερειακό μας Θέατρο με τη σημερινή του μορφή, ούτε ως δημοτική κοινωφελής επιχείρηση, αφού έπρεπε να κάνει την μετατροπή αυτή μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη.

Ούτε βέβαια δίνεται οποιαδήποτε παράταση πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2010, που ήταν η καταληκτική ημερομηνία, για τις διαδικασίες αυτές. Τονίζει, πως «ούτε το ΔΗΠΕΘΕ, ούτε όμως και ο

Δήμος Καβάλας προχώρησαν έγκαιρα στις ενέργειες που προέβλεπε ο Ν. 3463/06 με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εφαρμοστούν για το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας τα όσα αναφέρονται στην 74895/εγκ.59/30-12-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης». Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, το ΔΗΠΕΘΕ πρέπει να κλείσει αν και όπως πληροφορούμαστε, το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας πήρε απόφαση στις αρχές Δεκεμβρίου για την μετατροπή του σε Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση και το Δημοτικό Συμβούλιο επικύρωσε στις 20 Δεκεμβρίου την απόφαση αυτή.

Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού έπρεπε να κοινοποιηθούν έγκαιρα οι αποφάσεις αυτές στην τότε Περιφέρεια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετατροπής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε Κοινωφελή. Αντίθετα, τα σχετικά έγγραφα, έφτασαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 20 Ιανουαρίου 2011, ένα μήνα μετά την λήψη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, η ολιγωρία κάποιων, αιρετών ή υπαλλήλων του Δήμου Καβάλας, η έλλειψη συντονισμού και ελέγχου της διοίκησης του Δήμου και η γενικότερη ανευθυνότητα που επικρατεί στην λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, έφερε το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο βέβαιο κλείσιμο, αφού αυτό σαφώς προσδιορίζεται."

Πέρα από την οργή που όλοι νιώθουμε, οφείλουμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και αυτά που πρέπει να γίνουν είναι συγκεκριμένα.
Κατ' αρχήν, να συγκεντρωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, Δήμος, Διοίκηση και Υπάλληλοι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και οποιοσδήποτε έχει κάποια δυνατότητα "πίεσης" και να κάνουν το ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να βρεθεί κάποιο "παραθυράκι". Μόνο έτσι θα λειτουργήσει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για τους επόμενους μήνες που, πιθανότατα, θα αλλάξει οριστικά δομή.
Έπειτα, να βρεθεί ο "ανευθυνοϋπεύθυνος" που άθελά του (αν και ακούγονται πολλά... αλλά ας τα αφήσουμε προς το παρόν) έβαλε τον πολιτισμό της Καβάλας σε αυτές τις περιπέτειες.

Να είναι σίγουροι οι αρμόδιοι πως θα είμαστε κοντά και θα παρακολουθούμε. Δε θα περάσει έτσι και αυτή η "εγκληματική" ενέργεια και φυσικά δε θα υποβαθμιστεί το ζήτημα όπως ήδη έχουν αρχίσει κάποιοι να επιχειρούν.

Share

Σχόλια  

 
+2 #1 Δελτίο Τύπου για το ΔΗΠΕΘΕ ΚαβάλαςΣωτήρης 23-02-2011 20:06
Η Συμπαράταξη πολιτών με αφορμή το έγγραφο της Αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας -Θράκης με θέμα «έγκριση της αριθ.35/2010 απόφασης του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για τη μετατροπή του σε κοινωφελή επιχείρηση» καταγγέλει την πρακτική του Δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή και της διοίκησης του Δήμου καθόσον στην επιεικέστερη εκδοχή, από εγκληματική αδιαφορία οδήγησε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στην επικείμενη κατάργησή του.
Πιο συγκεκριμένα:
Με το υπ αρ.πρωτοκόλου 55307/12-10-201 0 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών- Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εντέλετο με καταληκτική ημερομηνία την 31-12-2010 να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.σε δημοτική κοινωφελή επιχείρηση.
Σε υλοποίηση αυτού του εγγράφου συγκλήθη εμπρόθεσμα το Δημοτικό Συμβούλιο την 16η Δεκεμβρίου 2010 ,το οποίο αποφάσησε ομόφωνα την υπαγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. σε δημοτική κοινωφελή επιχείρηση.
Αυτονόητα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έπρεπε να σταλεί στην Περιφέρεια μέχρι την 31-12-2010
Την 20η Ιανουαρίου 2011 εστάλη από τον Δήμο προς την Περιφέρεια η απόφαση αυτή,η οποία εκ των πραγμάτων υπήρξε εκπρόθεσμη.
Ετσι φτάνουμε στο σήμερα όπου η διάλυση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.φαίνετ αι δεδομένη ,όπως προκύπτει από την απάντηση του εγγράφου της Περιφέρειας.
Ερωτάται η Διοίκηση του Δημου:
-Για ποιο λόγο υπήρξε από μέρους του Δήμου η εκπρόθεσμη αποστολή της απόφασης
του Δημοτικού Συμβουλίου ,ώστε να θεωρηθεί εκπρόθεσμη;
-Για ποιο λόγο ο Δήμαρχος απαξίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο με την συνειδητή επιλογή του να μην ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ως όφειλε;

Ας μας ανακοινώσει ο κ.Δήμαρχος τις προθέσεις τους για τις ενέργειες που έστω και εκ των υστέρων οφείλει να αναλάβει για τη συνέχηση της λειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕ το οποίο αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πολιτιστικής οξυγόνωσης της πόλης μας.

Η Συμπαράταξη πολιτών καλεί τον καθ΄ύλην αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών - Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τις απαραίτητες ενέργειές του να αποκαταστήσει την εν λόγω εκκρεμότητα ώστε ο θεσμός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να εξασφαλήσει την λειτουργία του.

Ο Επικεφαλής,
Άρης Βέρρος
 

2009©Kavalacity.net