Εκτύπωση

Ηλεκτρονική συμμετοχή στο ψήφισμα για το ΔΗΠΕΘΕ

Συγγραφέας: Administrator.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ για τη διατήρηση και την αναβάθμιση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας

maskesΤο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας απειλείται με άμεση κατάργηση.

Ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός που λειτουργεί από το 1993, με μια πλούσια θεατρική κληρονομιά (από το 1958), που προσέφερε μέχρι τώρα ανεκτίμητες υπηρεσίες στον Πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής, κυρίως μέσα από τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Φιλίππων, που αυτή τη στιγμή είναι πόλος πνευματικής κινητοποίησης και υλοποίησης συνεχών πολιτιστικών παρεμβάσεων στην τοπική κοινωνία, παύει να υπάρχει λόγω μιας λανθασμένης διοικητικής εκτίμησης.

Εμείς, ως Πολίτες της Καβάλας, πιστεύουμε και στηρίζουμε το έργο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., αναγνωρίζουμε το θέατρο ως βασικό πνευματικό και κοινωνικό αγαθό το οποίο δικαιούμαστε να απολαμβάνουμε όλοι, και απαιτούμε:

  1. Να συνδράμουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Καβάλας στη συνέχιση της λειτουργίας του με τη μέχρι τώρα ισχύουσα μορφή και τις ίδιες ποιοτικές προδιαγραφές.
  2. Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις από τον πολιτικό και πνευματικό κόσμο του τόπου, ώστε η Καβάλα να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επικείμενη απόφαση από το Υπουργείο Πολιτισμού για το μέλλον των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. σε περιφερειακό επίπεδο.
  3. Να αναβαθμιστεί από το Δήμο και την Περιφέρεια ο ρόλος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (και της όποιας μετεξέλιξής του σε περιφερειακό επίπεδο) ως βασικού μοχλού προώθησης και υλοποίησης των πάσης φύσεως καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής, ώστε όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας πολιτιστικά αγαθά σε όλες τις μορφές τέχνης.

Οφείλουμε όλοι να προστατέψουμε το θέατρο της πόλης μας, να προστατέψουμε το δικαίωμά μας στο καλό θέατρο, στη σωστή θεατρική παιδεία, σε μια ουσιαστική και ποιοτική ζωή.

Δείτε όσους έχουν υπογράψει μέχρι τώρα

Share

Σχόλια  

 
+3 #1 ΑΠ: Ηλεκτρονική συμμετοχή στο ψήφισμα για το ΔΗΠΕΘΕAlex Lambrianidis 02-03-2011 13:03
:-x
 
 
+1 #2 maskaAlex Lambrianidis 02-03-2011 13:05
hey ho
 
 
+1 #3 ΑΠ: Ηλεκτρονική συμμετοχή στο ψήφισμα για το ΔΗΠΕΘΕAdministrator 02-03-2011 13:16
Η συλλογή υπογραφών ολοκληρώθηκε, όπως με ειδοποίησαν από το ΔΗΠΕΘΕ, γι' αυτό δεν είναι πια διαθέσιμη για συμπλήρωση η φόρμα.
:-)

Οι ηλεκτρονικές υπογραφές μόνο, ξεπέρασαν τις 800 (821 για την ακρίβεια)

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας
 
 
+1 #4 Δελτίο τύπου 2-3-2011Administrator 02-03-2011 16:23
Καβάλα 02/03/2011

Η Πρόεδρος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας ευχαριστούν από καρδιάς όλους τους πολίτες της Καβάλας για την συγκινητική στήριξη τους είτε με την μορφή υπογραφών υπέρ της διατήρησης και αναβάθμισης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας είτε με την παρουσία τους στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου την περασμένη Κυριακή, στην συγκέντρωση-συζ ήτηση για το μέλλον του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να αποδοκιμάσουμε κάποιες στιγμές λεκτικής βίας που παρουσιάστηκαν στην αίθουσα του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου.

Ευχαριστούμε όλους τους πολιτικούς της πόλης που από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν είναι κοντά μας και κατέβαλαν συνεχείς προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα μας.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Καβάλας για τον προσωπικό αγώνα που έδωσε όχι μόνο για την μη κατάργηση του θεσμού αλλά και για την στήριξη της ορθής θέσης του ότι τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ δεν υπόκεινται στην αναγκαιότητα μετατροπής τους σε κοινωφελείς επιχειρήσεις, τοποθέτηση που θα αποτελέσει σταθμό και για τα υπόλοιπα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της χώρας.
 

2009©Kavalacity.net