Εκτύπωση

Νέα Εγνατία - 1η Μάρτη 2011....

Συγγραφέας: neaegnatia.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)
Όταν ένας άνθρωπος σαν τον Μπάμπη, με την δική του παρουσία, την δική του ιστορία και τη δική του σοβαρότητα γράφει τέτοια πράγματα για το kavalacity.net δεν είναι απλά τιμή! Είναι βραβείο Νόμπελ. Απο καρδιάς ευχαριστώ... ευχαριστούμε...
kavalacity_logoΤου Μπάμπη Γαμβρέλη

Το Kavalacity.NET είναι το αγαπημένο portal της πόλης. Ένας ιστότοπος με «καλό χαρακτήρα». Με την «τρέλα» της διαδικτυακής ταχύτητας και τη «φρονιμάδα» της γνώσης. Είναι αυτό που καταφέρνει να «φτάνει» πρώτο στα γεγονότα και να τα «φωτίζει» με την αμεσότητα του χρόνου. Ίσως το μεγάλο του πλεονέκτημα, πριν γνωριστείς με τα υπόλοιπα.

Πλοηγοί του, ο Αντώνης Μαδεμτζίδης που υπογράφει μερικά από τα πιο ωραία και καλόγουστα κείμενα της «τοπικής μας αγωνίας» και ο Τόλης Βουρβουτσιώτης. Η «ψυχή και το πάθος» αυτής της ξεχωριστής και ιδιαίτερης e–νημέρωσης. Πάντα με τη γλυκιά και αριστοκρατική του αναρχία.

Το Kavalacity δεν είναι μία τυπική ειδησεογραφική σελίδα. Δεν αναπαραγάγει και δεν

ξεπατικώνει τα γεγονότα. Είναι ένα ηλεκτρονικό εργαστήριο που «φιλτράρει» την είδηση με αμεσότητα και ειλικρίνεια. Την κρίνει, την κάνει «ιδιωτική υπόθεση». Το Kavalacity είναι μια «μηχανή» δια χειρός και σκέψης. Γι’ αυτό «ανοιχτό και καλόκαρδο». Πρωτίστως όμως, τίμιο και αληθινό.

Οι συχνές μου «επισκέψεις» σε αυτό ανταμείβονται συνήθως με τον καλύτερο τρόπο. Εύχρηστο και λιτό, σε προσκαλεί σε ήρεμες αναγνώσεις και νηφάλιες προσεγγίσεις. Άλλοτε «προκλητικό», για να σε οδηγήσει σε εσωτερικούς και δημόσιους διαλόγους και άλλοτε «αινιγματικό» και «περίεργο» για να θέσει ξανά σε λειτουργία τις χαλαρές μας συνειδήσεις και τις ματαιωμένες μας αισθήσεις.

Στην υπέροχη «κολεκτίβα» του Kavalacity, κυρίαρχο ρόλο παίζουν τα πρόσωπα καθώς και η αρμονική τους συγκατοίκηση στα «σεμνά δωμάτια» των αμφιβολιών και των αμφισβητήσεων. Τα λεπτοδουλεμένα κείμενα της Χρυσούλας Βακιρτζή «συνομιλούν» υπόγεια και δραστικά με το «πολιτικό νεύρο» του Μιχάλη Σωτηρόπουλου. Ο «εγκεφαλικός λόγος» του Ηλία Γιαρματζίδη παιχνιδίζει υπέροχα με την καλαίσθητη γραφή του Γιάννη Προμούσα. Ο «δικός» μου Γιάννης Κανάκης, αφαιρετικός και είρων, στο περιθώριο του χαοτικού μας βίου. Και ύστερα ο «κομψός και μετρημένος» Κώστας Δερμετζίδης με τον πάντα «εν δικαίω φορτισμένο» Στάθη Συμεωνίδη.

Η συνέχεια στο… πληκτρολόγιό σας.

ΠΗΓΗ: neaegnatia.gr

Share

2009©Kavalacity.net