Εκτύπωση

Σαν παράνομοι κατασκηνωτές θα δικαστούν οι απεργοί πείνας

Συγγραφέας: evdomi.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)
apergia_peinas_kavalaΓια 13η μέρα συνεχίζουν την απεργία πείνας στην κεντρική πλατεία ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και η Φρειδερίκη Τόκα, παρά την περιπέτεια με την αστυνομία και την εισαγγελία που αντιμετώπισαν και πάλι χθες.

Συγκεκριμένα την στιγμή που η κ. Τόκα πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν τον κ. Παπαδόπουλο και τον οδήγησαν στο αστυνομικό μέγαρο. Λίγα λεπτά αργότερα στον χώρο της πλατείας βρέθηκαν

δημοτικοί αστυνομικοί οι οποίοι για ακόμη μια φορά απομάκρυναν το δεύτερο αντίσκηνο που τους παραχώρησε ομάδα συμπολιτών μας.

Φυσικά η αντίδραση του κ. Παπαδόπουλου ήταν ακριβώς αυτή. Επέμενε πως το αντίσκηνο δεν ήταν δικό του, αλλά ούτε και ο ίδιος βρισκόταν εντός αυτού. Άρα, υποστήριξε, πως άδικα τον συνέλαβαν. Παρά ταύτα ο κ. Παπαδόπουλος οδηγήθηκε μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας στην εισαγγελέα, η οποία του άσκησε ποινική δίωξη. Φυσικά ο δικηγόρος Κυριάκος Ελληνίδης που στο μεταξύ επενέβη, ζήτησε διήμερη προθεσμία, ο κ. Παπαδόπουλος αφέθηκε ελεύθερος και η υπόθεση θα εκδικαστεί αύριο Τετάρτη στο Πρωτοδικείο Καβάλας.

Ανυπακοή της Δημοτικής Αστυνομίας στον δήμαρχο;

Αμέσως μετά το ζευγάρι των απεργών επανήλθε στην κεντρική πλατεία όπου συνεχίζει την απεργία πείνας. Πρόβλημα όμως όπως φαίνεται υπάρχει πλέον μεταξύ του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή και την δημοτικής αστυνομίας. Ερωτηθείς σχετικά ο δήμαρχος σε εκπομπή του «Στούντιο 7» απάντησε πως μόλις το πληροφορήθηκε έδωσε εντολή να μην απομακρυνθεί το αντίσκηνο. «Όμως πρέπει να υπήρξε κάποια συνεννόηση αφού πριν λάβουν την εντολή μου είχαν ήδη προλάβει να το απομακρύνουν, είπε ο κ. Σιμιτσής. Αφ ενός πρέπει να επαινέσω την δημοτική αστυνομία για την άμεση αντίδρασή της, όμως είμαι υποχρεωμένος να διατάξω  προκαταρτική για να διαπιστωθεί γιατί γίνονται αυτά τα πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν και να σκανδαλίσουν τους Καβαλιώτες που βλέπουν άλλα προβλήματα παραβατικότητας και όλη η προσοχή να στρέφεται στους απεργούς».

Δηλώσεις στο «Στούντιο 7» έκαναν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Άρης Βέρρος και Βασίλης Λιόγκας που τάχθηκαν ανοιχτά κατά αυτής της ενέργειας της αστυνομίας κρατώντας επιφυλάξεις για την εμπλοκή του δήμου και διαβεβαιώνοντας πως θα φέρουν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Επαφή με τους δυο απεργούς είχαν και τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατά την διάρκεια του χθεσινού συλλαλητηρίου.

πηγή

Share

2009©Kavalacity.net