Εκτύπωση

Λαθρεμπόριο στις αντλίες του Δήμου;

Συγγραφέας: evdomi.gr - k-tipos.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)
deigmata_petrelaiouΛαθρεμπόριο στις αντλίες του δήμου Καβάλας κατήγγειλε το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ Στάθης Εριφυλλίδης, αφήνοντας άφωνους τους πάντες στην αίθουσα.

Μάλιστα, για του λόγου το αληθές παρέδωσε στο προεδρείο δύο πλαστικά μπουκάλια τα οποία περιείχαν πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης προερχόμενο από τις αντλίες στο γκαράζ του δήμου, τη στιγμή που γινόταν ο εφοδιασμός των οχημάτων, όπως υπογράμμισε.

Ανακοίνωσε επίσης πως έκανε σχετική καταγγελία τόσο στο Τελωνείο, όσο και στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), καταγγελία για την οποία ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής ήταν ενήμερος, μια και σχολίασε «α! εσείς την κάνατε;»

Ο κ. Εριφυλλίδης εξιστόρησε πως προ ημερών δέχθηκε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα με το οποίο του καταγγέλθηκε ότι «υπάρχει θέμα με το πετρέλαιο στο δήμο». Όπως είπε, η σκέψη του πήγε αρχικά στο ότι υπάρχει πρόβλημα θέρμανσης των κτηρίων, όμως ο ανώνυμος καταγγέλλων επέστρεψε λέγοντας του λεπτομέρειες. Έτσι μετέβη  ίδιος στο γκαράζ του δήμου όπου

υπάρχουν δύο αντλίες: η μία για τις ανάγκες των οχημάτων του δήμου και η άλλη για τα οχήματα της ΔΕΥΑΚ. Όμως, διαπίστωσε πως η μία έχει πετρέλαιο κίνησης και η άλλη πετρέλαιο θέρμανσης, παρ’ όλο που τα παραστατικά δείχνουν αγορά πετρελαίου κίνησης και για τις δύο περιπτώσεις.

«Φτάσαμε να υπάρχει λαθρεμπορία μέσα στο δήμο, κάτι που δεν θα μπορούσα να το διανοηθώ. Το λέω με πλήρη γνώση του τι καταγγέλλω και έχουν πάει παντού τα δείγματα. Θέτω θέμα, όχι μόνο λαθρεμπορίας. Προέχει το οικονομικό για μένα. Το πετρέλαιο των 80 λεπτών να το πληρώνουμε 1,5 ευρώ! Ως πολιτικός προϊστάμενος είστε συνυπεύθυνος», είπε ο κ. Εριφυλλίδης λέγοντας πως έχει γίνει καταγγελία στο ΣΔΟΕ και στο Τελωνείο.

«Γιατί δεν ήρθατε σε μένα; Αυτό είναι αυτόφωρο έγκλημα. Έπρεπε να μου τηλεφωνήσετε αμέσως», είπε ο δήμαρχος από την πλευρά του, για να πάρει την απάντηση από τον επικεφαλής της ΑΚΕΠ ότι «θα κάνατε ό,τι με τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας. Δεν σας έχω εμπιστοσύνη, γιατί τα καλύπτετε». Ο δήμαρχος συνέχισε την αντιπαράθεση λέγοντας πως «εσείς συγκαλύψατε τα πράγματα παίρνοντας δύο μπουκαλάκια και φεύγοντας…» (!!!).

Ο κ. Εριφυλλίδης είπε πως «το διαπίστωσαν και οι υπηρεσίες που πήγαν. Άσε τα νομικίστικα. Έχει ξεχαρβαλωθεί ο δήμος. Τα έχεις κάνει μπάχαλο. Δεν είναι δημόσιες σχέσεις το δημαρχιλίκι. Θέλει δουλειά». Του πρότεινε να αφήσει τα ταξιδάκια, τις φιέστες και τις εκδηλώσεις, αφού η θέση του δεν είναι μόνο για δημόσιες σχέσεις. «Να καθίσετε στο γραφείο σας για να συντονίσετε ορισμένα πράγματα, και να αφοσιωθείτε στο έργο σας, για να καταλάβετε τι σημαίνει Δήμαρχος. Σας καταγγέλλω το γεγονός αυτό και σας δίνω και τα δείγματα αυτά, για να βρείτε τους ενόχους, αν δεν έχετε την πρόθεση να τα καλύψετε τα πράγματα, όπως κάνατε και με την υπόθεση των (διαγραμμένων) κλήσεων, αλλά και με την υπόθεση του ΔΗΠΕΘΕ».
«Και τι δουλειά είχατε κ. Εριφυλλίδη στο γκαράζ του Δήμου» (!!!), ρώτησε ο Κωστής Σιμιτσής.
«Μιλάτε σοβαρά, κ. Δήμαρχε; Ένας δημοτικός σύμβουλος που διετέλεσε Δήμαρχος επί δυο τετραετίες, ρωτάτε τι δουλειά είχε στο Δημοτικό γκαράζ»;
Η ένταση συνεχίστηκε όταν ο δήμαρχος είπε «σας προκαλώ και λέω ότι αυτό που κάνατε είναι κατάπτυστο και ντρέπομαι που είστε σε αυτήν την αίθουσα» για να λάβει την απάντηση από τον πρώην δήμαρχο ότι «εγώ ντρέπομαι που προΐστασαι στο δήμο».

Share

2009©Kavalacity.net