Εκτύπωση

Απάντηση του κ. Σιμιτσή για τα καύσιμα

Συγγραφέας: dramini.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

simiΜε το πιο κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής τους ισχυρισμούς του επικεφαλής της ΑΚΕΠ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί ενδεχόμενου λαθρεμπορίας καυσίμων στις εγκαταστάσεις του γκαράζ του Δήμου Καβάλας.

Ο κ. Σιμιτσής εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση και τους ισχυρισμούς του κ. Εριφυλλίδη επισημαίνοντας ότι διετέλεσε οκτώ χρόνια δήμαρχος και ταυτόχρονα πολιτικός προϊστάμενος των εργαζομένων στη συγκεκριμένη υπηρεσία και είναι σε θέση να γνωρίζει την ποιότητα και την εργατικότητα αυτών των ανθρώπων.

Ο δήμαρχος δήλωσε περήφανος για τους κανόνες διαφάνειας που

εφαρμόζονται σε όλο το δήμο αλλά κυρίως στη συγκεκριμένη υπηρεσία διακίνησης καυσίμων. Επισήμανε ότι οι κανόνες διαφάνειας σημαίνουν σωστή διαχείριση του δημοτικού χρήματος το οποίο όπως τόνισε «διαχειριζόμαστε με σύνεση».

«Με τα συστήματα σύγχρονης τεχνολογίας που έχουμε εγκαταστήσει τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε ο δήμαρχος, «καταφέραμε να κάνουμε πολύ μεγάλη οικονομία σε καύσιμα και χρήματα. Αυτό φαίνεται καθαρά αν συγκρίνει κάποιος τα καύσιμα που καταναλώνουμε εμείς, ένας μεγάλο δήμος με σημαντικό σε αριθμό στόλο αυτοκινήτων, με τα καύσιμα που κατανάλωνε ο Δήμος Φιλίππων, ένας μικρότερος σε έκταση δήμος και με σαφώς λιγότερα αυτοκίνητα. Τότε, διαπιστώνει κάποιος ότι και οι δυο δήμοι καταναλώνουμε την ίδια ποσότητα καυσίμων. Και αναφέρω τον πρώην Δήμο Φιλίππων γιατί έχουμε μελετήσει πολύ προσεχτικά όλα τα οικονομικά στοιχεία και μεγέθη».

«Βγαίνει λοιπόν το συμπέρασμα», συνεχίζει ο δήμαρχος, «ότι κάνουμε πολύ σωστή διαχείριση του δημοτικού χρήματα και κατ’ επέκταση των καυσίμων που καταναλώνουμε για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων».

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς και τη στάση του κ. Εριφυλλίδη μέσα στο Δ.Σ. ο δήμαρχος υπογράμμισε «μπορώ να την αποδώσω στην πρεμούρα του κ. Εριφυλλίδη να δημιουργήσει ένα επικοινωνιακό γεγονός. Να θέλει να μιλά για σκάνδαλα σε μια εποχή που όλοι μιλούν για σκάνδαλα και συζητούν την άσχημη οικονομική κατάσταση στη οποία έχει οδηγηθεί η χώρα. Έρχεται λοιπόν ο κ. Εριφυλλίδης, να δηλητηριάσει και το τοπικό δημοτικό κλίμα με τη συγκεκριμένη, επιπόλαιη και θα έλεγα ανερμάτιστη ενέργειά του».

Ο κ. Σιμιτσής έκανε γνωστό πως τόσο το ΣΔΟΕ όσο και η Διεύθυνση Εμπορίου ήρθαν στις εγκαταστάσεις του γκαράζ και πήραν δείγματα καυσίμων, τόνισε όμως ότι «η πρώτη μακροσκοπική εξέταση των δειγμάτων δείχνει ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Τα δείγματα καυσίμων τα οποία ελήφθησαν από τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων του Δήμου φανερώνουν πετρέλαιο κίνησης και όχι θέρμανσης».

Επιπλέον, ο δήμαρχος επισήμανε ότι κατά το παρελθόν οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν ακόμα και σε ογκομέτρηση των δεξαμενών του προμηθευτή καυσίμων του Δήμου προκειμένου να εξασφαλιστεί η απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα των ενεργειών των δημοτικών υπηρεσιών.

«Οι έλεγχοι που διενεργούμε» κατέληξε ο δήμαρχος, «είναι πάρα πολύ ασφυχτικοί σε βαθμό υπερβολικό, γιατί θέλουμε πάντα να τηρούμε όλους τους κανόνες διακίνησης καυσίμων που μας επιβάλει η νομοθεσία αλλά και που εμείς θέλουμε να επιβάλουμε στις υπηρεσίες μας για να είμαστε απόλυτα κατοχυρωμένοι».

πηγή

Share

2009©Kavalacity.net