Εκτύπωση

"Θάβουν την Καβάλα τουριστικά στην Περιφέρεια"

Συγγραφέας: evdomi.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)
tourismosΚαταπέλτης ήταν στον τομέα της τουριστικής προώθησης σε επίπεδο περιφέρειας, χθες το πρωί ο πρόεδρος των ξενοδόχων Απόστολος Αθιανάς, σε ραδιοφωνική εκπομπή του «Στούντιο 7». «Θάβουν την Καβάλα τουριστικά στην Περιφέρεια, είπε ο κ. Αθιανάς. Αν κι έχουμε το 80% του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας, μας φέρονται σαν σα να είμαστε το ένα πέμπτο. Πρέπει όμως να μας αντιμετωπίσουν ανάλογα. Δεν μπορεί όλοι οι νομοί να αντιμετωπίζονται με ίσους όρους στο θέμα της προβολής. Μάλιστα συστήθηκε μια επιτροπή προβολής τέτοια, που να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους και στη οποία δεν υπάρχουν Καβαλιώτες». 

Για το γεγονός πως ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού είναι από την Καβάλα και θα πρέπει να

δώσει την κατάλληλη βαρύτητα, η αντίδραση του κ. Αθιανά ήταν να μιλήσει για «θλιβερό φαινόμενο». «Ξεχάστε το αυτό, είπε. Δεν θέλω να σχολιάσω πρόσωπα, γιατί το φαινόμενο είναι θλιβερό. Αφήστε το. Εμείς φωνάξαμε, απαιτήσαμε, αλλά δεν μπορούμε να παρέμβουμε παραπάνω. Δημιουργούν μια τέτοια κατάσταση, που αναγκαζόμαστε να συμμετέχουμε μόνοι μας σε διάφορες τουριστικές εκθέσεις. Δεν μπορούμε να βρούμε δικαίωση. Είμαι τόσο απογοητευμένος, που δεν θα ξαναβάλω υποψηφιότητα για πρόεδρος των ξενοδόχων. Ίσως θέλουν την Καβάλα βιομηχανική περιοχή. Τουριστικά δεν βοηθούν το νομό Καβάλας. Κανένας από τους άλλους νομούς δεν μπορεί να εξισωθεί με την Καβάλα. Οι τουρίστες προτιμούν την Καβάλα που έχει όλα τα είδη τουρισμού κι έτσι πρέπει να γίνει η αντιμετώπιση».

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τον κ. Αθιανά περιμένουμε περίπου τους ίδιους Βούλγαρους τουρίστες που ήρθαν και πέρσι. Με την δήλωση αυτή δίνεται ένα τέλος στις φήμες που ακούγονται πως φέτος οι Βούλγαροι επισκέπτες στην περιοχή μας θα είναι λιγότεροι. Αντίθετα, οι Τούρκοι παρουσιάζουν μια αυξητική τάση και όχι μόνο σε ημερήσιες ή διήμερες εκδρομές, αλλά για περισσότερες μέρες, ενώ δεν είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα από την Ρουμανία, όπως έδειξε η τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου.

πηγη

Share

2009©Kavalacity.net