Εκτύπωση

Αποπληρωμή σε... είδος, από το Δήμο!

Συγγραφέας: k-tipos.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

kartesΣτο χθεσινό πρωτοσέλιδο του Καθημερινού Τύπου προβλήθηκε μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα είδηση. Ο Δήμος Καβάλας πλήρωσε χρέος του (μέρος ή όλο) σε είδος, δηλαδή σε κάρτες στάθμευσης! Και όχι μία ή δύο... 20.000! Τόσες κάρτες δίωρης στάθμευσης παρέλαβε επιχειρηματίας της περιοχής αντί των χρημάτων που του χρωστούσε ο Δήμος Καβάλας. Και φυσικά, εκτός των άλλων ερωτημάτων (αξιοπιστίας, αξιοπρέπειας, πιστωτικής επάρκειας κλπ.) ξεχωρίζει ένα: τί να τις κάνει τόσες κάρτες ο επιχειρηματίας; Να πληρώσει και αυτός με τον ίδιο τρόπο τους προμηθευτές του;

Το πλήρες κείμενο της είδησης
Μας έδειξε χιλιάδες κάρτες στάθμευσης που είχε στο γραφείο του Καβαλιώτης

επιχειρηματίας, με τις οποίες ο Δήμος Καβάλας «αποπλήρωσε» μια οφειλή που είχε σ’ αυτόν της τάξης των 20.000 ευρώ περίπου! Αυτό όπως είπε, στάθηκε αφορμή να διακόψει κάθε συνεργασία με το Δήμο, αφού βέβαια δε μπορούσε ο ίδιος να πληρώσει τους δικούς του προμηθευτές δίνοντας αυτές τις κάρτες στάθμευσης που του έδωσε ο Δήμος Καβάλας…

Διαβάζουμε πολλά και ακούμε πολλά περισσότερα για την οικονομική κρίση, την αδυναμία πληρωμών του κράτους και το πώς αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε α’ και β’ βαθμό. Όμως ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι όλη αυτή η κατάσταση θα οδηγούσε τον Δήμο Καβάλας σε πληρωμή «σε είδος» των υποχρεώσεών του προς τρίτους. Εξάλλου ακόμα ηχούν στα αυτιά μας τα λόγια του δημάρχου Καβάλας, ότι ο φετινός προϋπολογισμός του δήμου θα είναι ρεαλιστικός, με βασική προτεραιότητα την εξόφληση της αγοράς.

Χθες λοιπόν, γίναμε δέκτες της πληροφορίας ότι γνωστή αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της περιοχής μας, που διατηρεί και εξουσιοδοτημένο συνεργείο, στο οποίο ο δήμος συντηρούσε τα αυτοκίνητα που είχε προμηθευτεί, πληρώθηκε σε είδος. Και όταν λέμε σε είδος το εννοούμε. 20.000 κάρτες δίωρης στάθμευσης δόθηκαν στην αντιπροσωπεία από τον δήμο Καβάλας, προκειμένου να πληρωθεί το ποσό που χρωστούσε (αν καλύφθηκε όλο).

Όπως ήταν φυσικό ο ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας, όπως και κάθε σοβαρός επιχειρηματίας στη θέση του, αντέδρασε. Το αποτέλεσμα ήταν να χαλάσει η συμφωνία με το δήμο για τη συντήρηση των αυτοκινήτων. «Ας πάνε να τα κάνουν service στην Θεσσαλονίκη, δε μας ενδιαφέρει και δεν είναι δυνατόν να μας αντιμετωπίζουν με αυτό τον τρόπο», μας είπε ένας εργαζόμενος στο λογιστήριο της αντιπροσωπείας, όταν επικοινωνήσαμε μαζί του. «Το να μην έχουν χρήματα οι δήμοι και να αδυνατούν να πληρώσουν μπορούμε να το καταλάβουμε, καθώς μέσα στην αγορά είμαστε και βιώνουμε την κατάσταση, αλλά δεν είναι δυνατόν να μας πληρώνουν σε είδος. Δηλαδή εμείς τι θα πρέπει να κάνουμε με τη σειρά μας; Να πληρώσουμε με κάρτες τους προμηθευτές μας; Τις κάρτες τις δίνουμε δωρεάν στους πελάτες μας. Αν μας τις έστειλαν με το σκεπτικό ότι θα τις πουλήσουμε στους πελάτες, τότε μάλλον δεν ξέρουν πως λειτουργεί η αγορά», είπε, προσθέτοντας με νόημα, «για να φτάσουμε στο σημείο να μας πληρώνει το δημόσιο σε είδος, μάλλον έχουμε χρεοκοπήσει και δε μας το λένε».

Ένας άλλος υπάλληλος, από την αντιπροσωπεία μας διαβεβαίωσε ότι πρώτη φορά αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο. «Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στα όσα χρόνια εργάζομαι. Δεν ξέρω τι να πω».

Ο «Κ.Τ.», έχει στη διάθεση του μερικές από τις κάρτες που έστειλε ως πληρωμή στην αντιπροσωπεία ο δήμος Καβάλας, καθώς είναι αριθμημένες και πρόκειται για μεγάλη παρτίδα.

ΠΗΓΗ

Share

2009©Kavalacity.net