Εκτύπωση

Απάντηση του Δήμου Καβάλας για την πληρωμή σε... είδος

Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

kartesΑπαντητική επιστολή εστάλη από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Καβάλας για την πρωτοφανή είδηση που δημοσίευσε ο "Καθημερινός Τύπος" και αφορούσε την εξόφληση σε... είδος χρέους του Δήμου προς επιχειρηματία της περιοχής. Στην επιστολή μεταξύ άλλων "απαιτείται" και η δημοσίευση του ονόματος του

επιχειρηματία κάτι το οποίο κάνει η εφημερίδα σήμερα μέσω του site της ανταπαντώντας και στο υπόλοιπο κείμενο της επιστολής.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής-απάντησης του Δήμου Καβάλας:

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
γραφειο δημαρχου
Γραφείο Τύπου

Καβάλα, 26 Απριλίου 2011

Κύριο
Γιάννη Γανίτη
Διευθυντή εφημερίδας
«Καθημερινός Τύπος»
Καβάλα

Κύριε διευθυντά,
Με πολύ μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στην εφημερίδα σας, στο φύλλο της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου 2011 για την υποτιθέμενη πληρωμή που έκανε ο Δήμος Καβάλας με κάρτες στάθμευσης σε συνεργαζόμενο επιχειρηματία.
Τονίζουμε κατ’ αρχάς πως στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου δεν υπάρχουν σήμερα ανεξόφλητα τιμολόγια προς εξουσιοδοτημένο συνεργείο αυτοκινήτων που να ξεπερνάν τις 3.000 €.
Όσο για το ευφάνταστο σενάριο της «πληρωμής» του οποιουδήποτε προμηθευτή του Δήμου με κάρτες στάθμευσης και όχι με χρήματα τονίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως ούτε η χώρα ούτε ο Δήμος έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιούν την πανάρχαια συναλλακτική μέθοδο του αντιπραγματισμού. Άλλωστε, θα ήταν παράτυπο κάτι τέτοιο αφού θα διέφευγε του προληπτικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα εκδιδόμενα εξοφλητικά χρηματικά εντάλματα πληρωμής.
Όμως, ακόμη και στο ειδικό πρωτόκολλο της αρμόδιας υπηρεσίας δεν εμφανίζεται άλλη παράδοση καρτών στάθμευσης παρά μόνο στους περιπτερούχους. Σίγουρα όχι σε συνεργείο αυτοκινήτων και ούτε σε τόσο μεγάλη ποσότητα όσο αναφέρει το ρεπορτάζ σας.
Όπως καταλαβαίνετε, με το ρεπορτάζ σας παρουσιάζετε το Δήμο να βρίσκεται σε ιδιαίτερα άσχημη οικονομική κατάσταση, να εξοφλεί υποχρεώσεις παράτυπα, με αντιπραγματισμό, χωρίς τον νόμιμο έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αυτά όλα είναι συκοφαντική δυσφήμηση. Γίνονται δόλια με μοναδικό σκοπό να πλήξουν την αξιοπιστία του Δήμου Καβάλας, αφού τον εμφανίζουν να δρα παράτυπα και ανεξέλεγκτα. Πλήττουν επίσης και τη διοίκηση του Δήμου, που πρόσφατα έλαβε τη λαϊκή εντολή.
Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε:
1) Την πλήρη ανασκευή των στρεβλών ισχυρισμών σας.
2) Τη δημοσιοποίηση του ονόματος του επιχειρηματία.
3) Την παράδοση σε εμάς (στο γενικό διευθυντή του Δήμου Καβάλας με σχετικό πρωτόκολλο) των καρτών στάθμευσης που σύμφωνα με το δημοσίευμά σας βρίσκονται στην κατοχή σας προκειμένου να διερευνήσαμε τυχόν ύπαρξη κυκλώματος πλαστογραφίας σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου Καβάλας και των δημοτών.
Αυτά, εντός προθεσμίας δυο ημερών από τη λήψη της απάντησής μας διαφορετικά θα υπερασπιστούμε το κύρος και το όνομα του Δήμου Καβάλας ενώπιων της Δικαιοσύνης.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Καβάλας

Share

2009©Kavalacity.net