Εκτύπωση

Από Μάη... Σεπτέμβρη το πρόγραμμα της “Κοινωνικής Εργασίας”

Συγγραφέας: k-tipos.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)
dim

Η κωλυσιεργία του κράτους και η γραφειοκρατία, μεγαλώνει την αγωνία χιλιάδων ανέργων!

Είχε καιρό να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν συγκεντρώσει αρκετά θέμα προ ημερήσιας διάταξης, τα οποία όπως ήταν επόμενο απασχόλησαν το σώμα για ένα δίωρο. Παρ’ όλα αυτά τα πνεύματα οξύνθηκαν προς το τέλος καθώς τέθηκε το θέμα της καταβολής των βοηθημάτων / επιδομάτων, τα οποία όπως ήταν γνωστό δεν είχαν δοθεί το Πάσχα. Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης, "Συμπαράταξη Πολιτών”, Άρη Βέρρο, καθώς επίσης και από την δημοτική σύμβουλο, Δήμητρα Τσανάκα.

Εκείνο όμως που θα πρέπει να ανησυχεί τόσο το δήμο Καβάλας, όσο και τους ανέργους είναι η παραδοχή του δημάρχου Καβάλας, ότι το πρόγραμμα της

“Κοινωνικής Εργασίας” θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα από τον Σεπτέμβριο. Πράγμα που σημαίνει ότι παρατείνεται η αγωνία χιλιάδων άνεργων πολιτών, ενώ παράλληλα “τα χέρια του δήμου είναι δεμένα”, καθώς πολλές υπηρεσίες υπολόγιζαν πολλά σε αυτό το πρόγραμμα.

Επιστρέφοντας στο θέμα των επιδομάτων, ο Δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσή, απαντώντας στον Άρη Βέρρο, τόνισε ότι δεν ήταν δυνατόν να δοθούν επιδόματα σε 870 οικογένειες, ενώ άφησε αιχμές για το σύστημα με βάση το οποίο δινόντουσαν τα βοηθήματα. «Φτάσαμε στο σημείο να δίνουμε επιδόματα σε άτομα που είχαν εισόδημα μεγαλύτερο των 10.000 €», δήλωσε και ανακοίνωσε ότι τα ονόματα όλων των εν δυνάμει δικαιούχων θα σταλούν για επανεξέταση στο αρμόδιο υπουργείο.

Η τοποθέτηση του δημάρχου Καβάλας, προκάλεσε την αντίδραση του Άρη Βέρρου και της Δήμητρας Τσανάκα, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι υποτιμά τη νοημοσύνη τους. «Τα βοηθήματα των περασμένων Χριστουγέννων γνωρίζατε που να τα δώσετε και τώρα ζητάτε επανελέγχους», τόνισε ο επικεφαλής της “Συμπαράταξης Πολιτών”, ενώ από την πλευρά της η Δήμητρα Τσανάκα, υποστήριξε ότι υπάρχει αξιόπιστο ηλεκτρονικό σύστημα, με το οποίο γίνεται εύκολα ο προσδιορισμός του εισοδήματος των δικαιούχων. «Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας κ. Δήμαρχε, πείτε μας ότι δεν έχει λεφτά ο δήμος για να κλείσει το θέμα», δήλωσε ο Άρης Βέρρος, ισχυρισμό που αρνήθηκε ο δήμαρχος.

Από εκεί και πέρα ο Κωστής Σιμιτσής απάντησε στις ερωτήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων. Απαντώντας στον επικεφαλής της παράταξης “Ώρα για ΄΄Εργο”, Θόδωρο Καλλιοντζή για το αν ο δήμος έκανε διαβούλευση με τους κατοίκους του Πολυστύλου και της Λυδίας για το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων, εξέφρασε την άποψη ότι δεν ήταν υποχρέωση του δήμου η διαβούλευση, καθώς επρόκειτο για μία απόφαση που θα έπαιρνε το υπουργείο παιδείας..

Ο Θόδωρος Καλλιοντζής αναφέρθηκε και στο έργο της ανακαίνισης του αμφιθεάτρου της Π.Ε. Καβάλας, με τον δήμαρχο να υποστηρίζει ότι η πρόταση χρηματοδότησης του έργου από τα ΠΕΠ, δεν είναι βιώσιμη, καθώς στο σύνολο του το πρόγραμμα έχει έναν προϋπολογισμό της τάξεως των 10.000.000 €. «Μόνο το αμφιθέατρο έχει προϋπολογισμό 9.000.000 €. Οπότε θεωρούμε ότι είναι προτιμότερο να αξιοποιηθούν τα χρήματα αυτά για πολλά μικρά έργα», δήλωσε.

Ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ, Στάθης Εριφυλλίδης, άσκησε κριτική στη διοίκηση του δήμου για την ανεξέλεγκτη πορεία που έχει πάρει το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, ενώ αναφερόμενος στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, αναρωτήθηκε αν ο δήμος απομακρύνει τα παρτέρια για να αυξηθούν τα τραπεζοκαθίσματα. «Γενικά για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης των καταστηματαρχών και πολύ σύντομα θα πάρουμε αυστηρότερα μέτρα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι θα δοθεί λύση και στο θέμα του Αγίου Νικολάου.

Για το Φεστιβάλ Φιλίππων ο δήμαρχος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Στάθη Εριφυλλίδη, τόνισε ότι η δύσκολη οικονομική κατάσταση τους ανάγκασε να γίνουν περισσότερο ευρηματικοί στον προγραμματισμό τους. «Για παράδειγμα αποφύγαμε –φέτος τους ατζέντηδες και καταφέραμε να μειώσουμε το κόστος», δήλωσε ενώ για το ίδιο θέμα ο Βασίλης Λιόγκας έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση του δήμου για το πλούσιο πρόγραμμα που κατήρτισε, έχοντας ένα πολύ μικρό προϋπολογισμό.

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης ρώτησε τον δήμαρχο γιατί ένας δημοσιογράφος διαφημίζει στην εφημερίδα του εδώ και μέρες ότι θα ξεκινήσει εκπομπές στο Δημοτικό Ραδιόφωνο. «Μετά από τους προβληματισμούς και τις αντιρρήσεις που μου θέσατε στις προηγούμενες συνεδριάσεις όσον αφορά τη μίσθωση του ραδιοφώνου, αποφάσισα να του κάνω απευθείας ανάθεση, με δική μου ευθύνη», δήλωσε.

Share

2009©Kavalacity.net