Εκτύπωση

Στην Καβάλα σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος

Συγγραφέας: k-tipos.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(7 ψήφοι, μέση τιμή 3.86 από τα 5 αστέρια)

vartholomaiosΣύσσωμος ο Χριστιανικός λαός της Καβάλας αλλά και της ευρύτερης περιοχής υποδέχεται σήμερα στις 5 το απόγευμα τον προκαθήμενο των Ορθόδοξων εκκλησιών, τον Επίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Είναι ιστορική η σημερινή επίσκεψή του, δεδομένου ότι η επίσκεψη συνδυάζεται με την ημερομηνία τιμής και μνήμης της Αγίας Λυδίας της Φιλιππισίας. Κατά την υποδοχή στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας θα γίνει η αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη της Καβάλας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ θα τιμηθεί και από άλλους φορείς κατά την τριήμερη παραμονή του στην Καβάλα. Ακολουθεί το μήνυμα της Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

"Η πόλη της Καβάλας υποδέχεται σήμερα τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο"

Η τοπική εκκλησιαστική Περιφέρειά μας, η Πόλη και ο Νομός Καβάλας, από σήμερα το απόγευμα, θα ευτυχήσουν να

συναισθανθούν και να ζήσουν ιδιαίτερες στιγμές εκκλησιαστικής συγκινήσεως και πνευματικής ευφροσύνης, καθώς θα υποδεχθούμε όλοι μαζί τον σεπτό Προκαθήμενο των Ορθοδόξων Εκκλησιών, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον εμπνευσμένο Πατριάρχη του Γένους.

Η παρουσία του στην Πόλη και την περιοχή μας, από σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου, έχει άμεση σχέση και με την επέτειο μνήμη και τιμή της Αγίας ενδόξου και Ισαποστόλου Λυδίας της Φιλιππησίας, την οποίαν εφέτος θα εορτάσουμε με την Πατριαρχική και πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Ναό-Βαπτιστήριο και τον αγιασμό των υδάτων του ποταμού Ζυγάκτη, εκεί όπου βαπτίσθηκε η πρώτη Ελληνίδα και Ευρωπαία χριστιανή. Τον εορτασμό θα τιμήσουν με την παρουσία και συμμετοχή σε αυτόν όχι μόνον η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, αλλά και οι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ευρώπης, πλήθος Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της Πόλεως, του Νομού και της Περιφερείας.

Εντός των πλαισίων της τριημέρου Πατριαρχικής Επισκέψεως έχουν προγραμματισθή από την Ι. Μητρόπολη, την Περιφέρεια, τον Δήμο Καβάλας, το Τ.Ε.Ι. και το Επιμελητήριο Καβάλας εορταστικές και τιμητικές εκδηλώσεις, οι οποίες αποτυπώνονται στο πρόγραμμα που έχει ήδη κυκλοφορήσει από την Οργανωτική Επιτροπή και στις οποίες προσκαλούμε όλους τους Χριστιανούς μας. Στο σημερινό πρόγραμμα (Τετάρτη 18/5) περιλαμβάνεται :


Η επίσημη υποδοχή στην Κεντρική Πλατεία της Καβάλας το απόγευμα και ώρα 5, ενώ στην συνέχεια θα σχηματισθεί πομπή επί της οδού Ομονοίας, με την συμμετοχή όλων των Κληρικών της Μητροπόλεως, του Στρατού, των Πολιτιστικών Συλλόγων, των Εθελοντριών Αδελφών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Τμημάτων Προσκόπων και Οδηγών, για την μετάβαση στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου, όπου θα ψαλλεί επίσημη Δοξολογία και θα γίνει η εκκλησιαστική υποδοχή, με τελετές και ομιλίες, όπως καθορίζει η εκκλησιαστική τάξις.

Θα είναι μοναδική η ευκαιρία για τους Χριστιανούς του Πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας να λάβουμε την πατρική ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος για πρώτη φορά από της αναρρήσεως Αυτού στον Πατριαρχικό Οικουμενικό Θρόνο επισκέπτεται την πόλη της Καβάλας, την Νεάπολη των χρόνων του Φωτιστού μας Αποστόλου Παύλου, και τους αρχαίους Φιλίππους, όπου και το Βαπτιστήριον της Αγίας Λυδίας.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις επιφυλάσσουν βαθειά θρησκευτική μυσταγωγία και συγκίνηση σε όλους.

Share

2009©Kavalacity.net