Εκτύπωση

Η τέχνη στο χώρο της...

Συγγραφέας: Αντώνης Μαδεμτζίδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(8 ψήφοι, μέση τιμή 4.25 από τα 5 αστέρια)

Ano_throsko_1Το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Καπνεργάτη στην, καθιερωμένη πια, συνάντηση των "Αγανακτισμένων" έλαβε χώρα και μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση, δίνοντας μιαν άλλη διάσταση στην ουσία της συγκέντρωσης.

Η ομάδα δράσης" Άνω Θρώσκω", αδιαφόρησε για τον ασταθή καιρό και "ανέβασε" μπροστά στο άγαλμα, την παράσταση που με επιτυχία έπαιξε για ένα περίπου δεκαήμερο στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Επρόκειτο για το έργο του Μπέρτολντ Μπρεχτ "Αυτός που λέει ναι και αυτός που λέει όχι" του οποίου τα μηνύματα "ταίριαξαν" απόλυτα τόσο με την εποχή όσο και τις σκέψεις των "Αγανακτισμένων".

Η ουσία όμως είναι πως έστω και ερασιτεχνικά... έστω και με ιδιωτική πρωτοβουλία (αλήθεια, τελικά γίνεται αλλιώς;) η τέχνη για ακόμη μία φορά

διασκέδασε και επικοινώνησε με τον κόσμο. Οι πρωταγωνιστές της παράστασης με άνεση γέμισαν με τις φωνές τους την πλατεία δείχνοντας ξανά πως το θέατρο δεν είναι για τους ολίγους και μπορεί να παιχτεί (ίσως και καλύτερα) έξω από τα κτίρια (σ' αυτό, προσωπική μου άποψη, παίρνει ένα credit ο κ.Αμπαζής με τη "νέα εποχή θεάτρου" που έφερε στην πόλη μας). Μάλιστα αρκετοί από αυτούς δήλωσαν πως ήταν, αν μη τί άλλο, η παράσταση που απόλαυσαν περισσότερο.

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στους συντελεστές του έργου, το οποίο θα παιχθεί άλλες δύο φορές, την Τετάρτη και το Σάββατο στον Αμυγδαλεώνα και τη Θάσο αντίστοιχα. Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε και να ελπίζουμε σε παρόμοιες συναντήσεις...

Ano_throsko_2Ano_throsko_3Ano_throsko_4Ano_throsko_5Ano_throsko_6Ano_throsko_7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video

Share

Σχόλια  

 
+1 #1 ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΩSTELLA 13-06-2011 11:25
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ,ΔΙΠΛ Α- ΔΙΠΛΑ, ΠΛΑΙ- ΠΛΑΙ,ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΕ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΡΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,ΜΕ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ.

ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ
ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΩ
 

2009©Kavalacity.net