Εκτύπωση

Το 4ο και το 14ο Δημ. σχολείο στο Δημοτικό συμβούλιο

Συγγραφέας: ktipos.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)
άρθρο του Πάνου Μεγαλομμάτη
dim_simv

Όλες οι παρατάξεις κατέκριναν την απόφαση της Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής που θα μεταβεί στην Κομοτηνή για να ανατρέψει τη συγκεκριμένη απόφαση!

Με τα αιτήματα κοινωνικών ομάδων και παραγωγικών τάξεων ασχολήθηκε σε μεγάλο βαθμό το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Η αρχή έγινε με τους γονείς του 4ου (περιοχή Αγίου Γεωργίου) και του 14ου (περιοχή Προφήτη Ηλία), οι οποίοι δια στόματος του εκπρόσωπου του Δημήτρη Κονταράκη, εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για την απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, να συνενώσει τις τάξης της 2ας και της 5ης Δημοτικού. Αυτό σύμφωνα με την απόφαση της διεύθυνσης, σημαίνει ότι οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου, θα πρέπει από τη νέα σχολική χρονιά να μεταβαίνουν στο Δημοτικό Σχολείο του Προφήτη Ηλία. Ο κ. Κονταράκης, στην τοποθέτηση του τόνισε ότι

τίθεται θέμα ασφάλειας των παιδιών, καθώς η απόσταση που καλούνται να διανύσουν οι μαθητές είναι μεγάλη και κρύβει πολλούς κινδύνους. Παράλληλα, υποστήριξε ότι είναι αντι - εκπαιδευτικό να μεταφέρονται τα παιδιά σε ένα άλλο σχολείο, χωρίς τα ίδια να γνωρίζουν τον λόγο. «Πρέπει να αποφευχθεί αυτή η υποβάθμιση των σχολείων», δήλωσε ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, δήλωσε ότι η περιοχή έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από ανάλογες αποφάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φτάνει πια. Θα πρέπει να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία της Τοπικής Κοινότητας, των γονιών και των μαθητών. Είμαι ενοχλημένος γιατί δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Ουσιαστικά δε μας έλαβαν υπ’ όψιν», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αντιδημάρχου, υπεύθυνου για θέματα παιδείας, Χριστόδουλου Μιχαλάκη, ο οποίος στιγμάτισε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας σε πολλά θέματα που αφορούν τα σχολεία του Δήμου Καβάλας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζον αντιπολίτευσης, Θόδωρος Καλλιοντζής, υποστήριξε πως αν ξεκινήσουν αυτές οι υποβαθμίσεις, τότε τα συγκεκριμένα σχολεία θα ακολουθήσουν φθίνουσα πορεία. Κλείνοντας συνέστησε στον δήμαρχο, να ενεργεί περισσότερο ως φορέας επίλυσης των προβλημάτων και όχι ως καταγγελτικό όργανο.

«Κάποιοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς», ήταν τα πρώτα λόγια του επικεφαλής της ΑΚΕΠ, Στάθη Εριφυλλίδη, προσθέτοντας ότι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο δεν ξέρουν ούτε που βρίσκεται η Καβάλα στο χάρτη, πόσο μάλλον οι περιοχές του Αγίου Γεωργίου και του Προφήτη Ηλία. Τέλος, πρότεινε αντιπροσωπεία του Δήμου να μεταβεί στην Κομοτηνή και να “δώσει την μάχη” για την ανατροπή της απόφασης.

Ο Βασίλης Λιόγκας, ως επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” εξέφρασε την άποψη ότι το υπουργείο αντιμετωπίζει τους μαθητές ως απλούς αριθμούς, αδιαφορώντας για την ουσία της παιδείας. Επίσης, ρώτησε αν ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Νίκος Γεωργιάδης είχε το δικαίωμα από το νόμο να λάβει αυτή την απόφαση μέσα στο καλοκαίρι, καθώς είχε την εντύπωση ότι σχετική διάταξη τον υποχρέωνε να ξεκινήσει αυτή την κουβέντα από τον περασμένο Νοέμβριο.

Από την “Συμπαράταξη Πολιτών”, τόσο ο επικεφαλής, Άρης Βέρρος, όσο και ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Εμαννουηλίδης, έκαναν λόγο για υποβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας και πρότειναν ο δήμαρχος να ενεργήσει ως “μικρός πρωθυπουργός” στο πλαίσιο του “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”, προκειμένου να μη σταλεί η συγκεκριμένη πρόταση της υπηρεσίας στο υπουργείο.

Στη δευτερολογία του ο Κωστής Σιμιτσής, ανακοίνωσε ότι είναι σύμφωνος με τη σύσταση μίας επιτροπής, αποτελούμενη από τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, η οποία θα μεταβεί στην Κομοτηνή όταν συζητηθεί το θέμα. Στο μεσοδιάστημα πρότεινε την αποστολή μίας επιστολής η οποία θα εκφράζει τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Πηγή: ktipos.gr

Share

2009©Kavalacity.net