Εκτύπωση

Φεστιβάλ "Η Τέχνη απέναντι στη μισαλλοδοξία".

Συγγραφέας: Administrator.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(3 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

misallodoxiaΟ Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, ο πολιτιστικός σύλλογος “Διαδρομές” και το σωματείο “Θέατρο των Πολιτών” συνδιοργανώνουν με τη συμμετοχή καλλιτεχνικών συλλογικοτήτων της πόλης, αλλά και μεμονωμένων καλλιτεχνών, αυτό το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου & την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, στο θερινό κινηματογράφο Ζέφυρο, ένα διήμερο καλλιτεχνικό φεστιβάλ με τίτλο "Η Τέχνη απέναντι στη μισαλλοδοξία".

Η Τέχνη απέναντι στη μισαλλοδοξία

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε στη χώρα μας να αναπτύσσεται έντονη δραστηριότητα από περιθωριακές ακραίες ομάδες που στο παρελθόν είχαν περιορισμένη δράση. Οι ομάδες αυτές κάνουν όλο και πιο αισθητή την παρουσία τους με επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, σε εναλλακτικούς πολιτιστικούς χώρους και σε καλλιτεχνικά δημιουργήματα ή ακόμη και σε δημιουργούς. Όλα αυτά τα περιστατικά, που στρέφονται ευθέως ενάντια στην ελευθερία της τέχνης

και της καλλιτεχνικής έκφρασης, προμηνύουν επιπλέον τάσεις εκφασισμού της κοινωνίας Είναι άλλωστε ιστορικά βεβαιωμένο ότι ομάδες μισαλλόδοξων αντιλήψεων και φονταμενταλιστικών πεποιθήσεων θέτουν στο στόχαστρό τους τόσο καλλιτεχνικά έργα όσο και τους ίδιους τους δημιουργούς τους, όταν οι τελευταίοι τολμούν να θίξουν ή να αμφισβητήσουν «εθνικές» αξίες και «ηθικές» επιταγές της καθεστηκυίας τάξης. Ειδικά σε περιόδους κοινωνικο-οικονομικών κρίσεων τα συντηρητικά και φοβικά ανακλαστικά της κοινωνίας ενεργοποιούνται, έτσι αυτές οι ομάδες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να στρατολογούν όλο και περισσότερα μέλη και να γίνονται σταδιακά σημαντικοί παράγοντες στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου.

Για αυτό εμείς ως σκεπτόμενοι άνθρωποι που ενδιαφερόμαστε για τις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό, αλλά και ως συνειδητοποιημένοι πολίτες, δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε όλα αυτά τα φαινόμενα μισαλλοδοξίας που σαρώνουν την ελληνική κοινωνία. Ως θιασώτες της ελευθερίας της καλλιτεχνικής έκφρασης αλλά και της αντίληψης ότι ο Πολιτισμός και οι Τέχνες ενώνουν τους ανθρώπους ορθώνουμε με την παρουσία μας σε αυτό το Φεστιβάλ ένα καλλιτεχνικό-κοινωνικό ανάχωμα απέναντι στη μισαλλοδοξία.

Για αυτό καλούμε όλους τους καλλιτέχνες της πόλης μας αλλά και τους πολίτες που ενδιαφέρονται για τις τέχνες να δώσουν το παρόν στο Φεστιβάλ και να συνυπογράψουν το παραπάνω κείμενο...

Πρόγραμμα Φεστιβάλ
Η ΤΕΧΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ

Θερινός Κινηματόγραφος Ζέφυρος - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Έκθεση Φωτογραφίας από μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας

και μεμονωμένους φωτογράφους

Έκθεση έργων από μέλη της Art Attack

Σάββατο, 24/09

20.00 Προβολή ταινίας "Die Welle" ("To κύμα")

22.00 Συζήτηση

ομιλητές:

 • Θ. Τριαρίδης (Συγγραφέας)
 • Δ. Σταγγίδης (Εικαστικός)
 • Rojer (Καλλιτέχνης γκράφιτι)

 

24.00 Προβολή "Exit through the gift shop" του Banksy

Κυριακή, 25/09

16.00 Γκράφιτι έξω από το Ζέφυρο και masterclass γκράφιτι

Rojer, Arlo, Snot, Jers

19.00 "Μονόλογοι από τη Γάζα"

(Εφηβικό τμήμα Θεατρικής Μηχανής)

19.30 Συναυλία

 • SVM's
 • Urban Stylers (breakdance show)
 • ΚΠΡ
 • Μάτια του Δρόμου
 • Ηρωας & Κιμωνας
 • Dreamers
 • Αργύρης Μπακιρτζής
 • Ασταθής Ισορροπία
 • Στάθης Δρογώσης

Σε περίπτωση βροχής ή κακών καιρικών συνθηκών η συζήτηση και οι προβολές του Σαββάτου θα μεταφερθούν στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.

Share

2009©Kavalacity.net