Εκτύπωση

Το περίπτερο ενημέρωσης δημοτών Δήμου Καβάλας

Συγγραφέας: proininews.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(2 ψήφοι, μέση τιμή 3.00 από τα 5 αστέρια)
imagesΑπό την Τρίτη το μεσημέρι ξεκινάει τη λειτουργία του το περίπτερο ενημέρωσης δημοτών του Δήμου Καβάλας για τη μη καταβολή του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας που έχει ενσωματωθεί στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Με τη συνδρομή της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας και του Δικηγορικού Σύλλογου ο Δήμος Καβάλας θέτει σε λειτουργία το περίπτερο στο οποίο θα προσέρχονται όσοι δημότες αδυνατούν να πληρώσουν το συγκεκριμένο τέλος προκειμένου να τους δοθούν όλες οι απαραίτητες νομικές συμβουλές και οδηγίες.
Από σήμερα το μεσημέρι και κάθε μέρα στο περίπτερο ενημέρωσης θα βρίσκονται εθελοντές της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Καβάλας οι οποίοι θα παρέχουν ολοκληρωμένη ενημέρωση στον κόσμο και ταυτόχρονα θα προβαίνουν στη συγκέντρωση όλων των απαραιτήτων δικαιολογητικών.
Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ο Δήμος θέλοντας να προσφέρει ουσιαστική νομική βοήθεια και υποστήριξη στους πολίτες προχώρησε άμεσα στη λειτουργία του περιπτέρου ενημέρωσης στην πλατεία Ελευθερίας, σύμφωνα και με τα όσα είχαν αποφασιστεί και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο δήμαρχος εξήγησε ότι οι δημότες θα πρέπει να προσκομίζουν στους υπεύθυνους του περιπτέρου μια φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητάς τους, ένα λογαριασμό της ΔΕΗ και μια απόδειξη ότι πλήρωσαν το λογαριασμό του ρεύματος μαζί με τα δημοτικά τέλη και την ΕΡΤ χωρίς όμως το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας. Η πληρωμή μόνο του ρεύματος μπορεί να γίνει είτε

στα ταμεία της ΔΕΗ, είτε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, είτε σε κάποια από τις συνεργαζόμενες τράπεζες με τη ΔΕΗ. Εφόσον συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ο Δήμος θα καταθέσει εξώδικο κατά της ΔΕΗ για τη μη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ο κ. Σιμιτσής επισήμανε επιπλέον ότι ο Δήμος Καβάλας και η Ένωση Καταναλωτών θα ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο που θα υποδείξουν οι δικηγόροι ώστε να προστατευτούν οι πολίτες από την άδικη επιβολή του έκτακτου ειδικούς τέλους ακινήτων.

Δόθηκε εντολή και στη ΔΕΗ Καβάλας

Νωρίς χθες το πρωί η ΔΕΗ Καβάλας είχε ενημερωθεί αναλυτικά για την απόφαση της Διοίκησης της Επιχείρησης στην Αθήνα, περί αναστολών των διακοπών ρεύματος εκεί όπου δεν είχαν πληρωθεί λογαριασμοί, οι οποίοι περιλάμβανε και το γνωστό τέλος, το λεγόμενο χαράτσι.
Η ΔΕΗ Καβάλας εργάστηκε χθες κανονικά, όπως κάθε μέρα, σε σχέση με τις διακοπές ρεύματος. Διέκοψε το ρεύμα σε 50 περίπου καταναλωτές που δεν πλήρωσαν εγκαίρως τον λογαριασμό, χωρίς όμως η πράξη αυτή να συνδέεται με το Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας. Επρόκειτο δηλαδή για λογαριασμούς που δεν είχαν επιπλέον ποσά, πλην τα συνηθισμένα.
Η εντολή που έφτασε χθες το πρωί στη ΔΕΗ Καβάλας αναφέρεται για αναστολή της διακοπής του ρεύματος για λογαριασμούς που περιλαμβάνουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέχρι νεότερης διακοπής.
Χθες, οι διακοπές ρεύματος που έγιναν στο Νομό Καβάλας για κοινούς λογαριασμούς ήταν περισσότερες από ότι ο μέσος όρος. Η ΔΕΗ Καβάλας ακολουθεί εντολές και οδηγίες που φτάνουν σε αυτή από την Αθήνα. Γνώριζε ότι χθες, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, επρόκειτο να κόψει το ρεύμα και σε πελάτες που δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς στους οποίους περιλαμβάνονταν το Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας. Αυτό με απόφαση της Πολιτείας δεν έγινε, και ακόμη και η Κεντρική Διοίκηση της ΔΕΗ περιμένει οδηγίες από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.
Στο μεταξύ, χθες, στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στην Αθήνα, η Ντόρα Μπακογιάννη έγινε ένα ακόμη πολιτικό πρόσωπο που ζήτησε να καταργηθεί το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η κ. Μπακογιάννη με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», απηύθυνε έκκληση στον Λουκά Παπαδήμο να καταργήσει το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και να αναζητήσει πόρους από την φοροδιαφυγή. Είπε επίσης ότι η πρόσφατη αναφορά του κ. Ραϊχενμπάχ δείχνει ότι τα άμεσα εισπράξιμα από φοροδιαφυγή χρήματα φτάνουν μέχρι και τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αναφορικά με την εργασιακή εφεδρεία τόνισε ότι εξ αρχής διαφωνούσε με αυτό που ονομάζεται οριζόντια απόλυση. Όπως είπε, κάθε ένας περιττός εργαζόμενος στο δημόσιο οδηγεί στην ανεργία τρεις εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

πηγή

Share

2009©Kavalacity.net