Εκτύπωση

Εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Καβάλας (photos+video)

Συγγραφέας: Σωτήρης Σωτηριάδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(4 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

100120121529Από χθες άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης του χλοοτάπητα του Δημ. σταδίου Καβάλας "Ανθή Καραγιάννη".

Στην πρώτη φάση θα αφαιρεθεί το παλιό χόρτο μαζί με το χώμα κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή αναλόγως βέβαια τις καιρικές συνθήκες. Να σημειώσουμε ότι το χώμα ανανεώθηκε τελευταία φορά το 1995(!) σύμφωνα με τα λεγόμενα εργαζομένων του σταδίου. Θα αφαιρεθεί επίσης ο μηχανισμός ποτίσματος και θα τοποθετηθούν καινούρια, μικρότερα αλλά περισσότερα μπεκ (35 συνολικά) ώστε να αυξηθεί η απόδοση ποτίσματος αφού θα καλύπτει όλη την επιφάνεια του χλοοτάπητα. Επιτέλους γίνεται αυτό που ζητούσαμε τα τελευταία χρόνια που ο ΑΟΚ αγωνιζόταν στη Σούπερ Λιγκ, δηλ. να αφαιρεθεί το παλιό χώμα και να προστεθεί νέο ώστε βελτιωθεί η ποιότητα του χλοοτάπητα(να μην κρατάει νερό όταν βρέχει) και να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του.

Στη δεύτερη φάση λοιπόν θα τοποθετηθεί καινούριο χώμα κι αφού πατηθεί και γίνουν οι απαραίτητες εργασίες τότε θα μπουν τα έτοιμα κομμάτια χόρτου. Αναμένεται περίπου σε 1,5 μήνα να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και ο ΑΟΚ να επιστρέψει στη φυσική του έδρα. Όλα αυτά βέβαια με το δεδομένο ότι θα βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες. Τα χρήματα για το συγκεκριμένο έργο είναι από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για την απόσυρση του χώματος είναι προσφορά της Β.Φ.Λ. Καβάλας.

Σήμερα το πρωί παίκτες του ΑΟΚ που ήρθαν με μεταγραφή τον Ιανουάριο έτρεχαν στο χόρτο με την προσθήκη ενός παλιού μας γνώριμου του Ηλία Σεφερίδη που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Ηρακλή Ψαχνών.

 

Share

2009©Kavalacity.net