Εκτύπωση

Τρία βραβεία η Θεατρική Μηχανή Καβάλας!

Συγγραφέας: Αντώνης Μαδεμτζίδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

machineΜε τρία σημαντικά βραβεία επέστρεψε η Θεατρική Μηχανή Καβάλας από το 28ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου Καρδίτσας.

 Αναλυτικά:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Υποψηφιότητες:

1) Θεατρική Μηχανή Καβάλας για το έργο «AUTO STOP»

2) Θεατρική Ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας για το έργο «Άγγελος Κυρίου»

3) Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης για το έργο «Παρακαλώ … ας μείνει μεταξύ μας»

Απονέμεται παμψηφεί Στη Θεατρική Μηχανή Καβάλας για το έργο «AUTO STOP»


ΒΡΑΒΕΙΟ Β’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ

Υποψηφιότητες:

1) Ανδρέας Ελαιάς στο ρόλο του

σκηνοθέτη στο έργο «AUTO STOP» της Θεατρικής Μηχανής Καβάλας

2) Βαρβαρέζος Φόνης στο ρόλο του Δωδεκάλογου στο έργο «Η γειτονιά των αγγέλων» του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λιβαδίου «Γεωργάκης Ολύμπιος»

3) Πάνος Παναγόπουλος στο ρόλο του Ρωμαίου στο έργο «Ποιος σκότωσε τον William;» της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Λακωνίας

Απονέμεται παμψηφεί στον Ανδρέα Ελαιά στο ρόλο του σκηνοθέτη στο έργο «AUTO STOP» της Θεατρικής Μηχανής Καβάλας

 

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΓΡΑΦΕΩΝ

Τα βραβεία της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων έχουν ως εξής :

1ο Βραβείο : στο έργο «Άγγελος Κυρίου» από τη Θεατρική Ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

2ο Βραβείο : Στα μονόπρακτα «Ο αντρειωμένος» και «Αυτός και το παντελόνι του» από το Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κορινθίων

3ο Βραβείο : Στη Θεατρική Μηχανή Καβάλας για το έργο «AUTO STOP»


Εξάλλου συγχαρητήρια επιστολή δημοσίευσε και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας. Συγκεκριμένα αναφέρει:


Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θέατρου Καβάλας εκφράζουμε τη χαρά και την υπερηφάνεια μας για τα τρία βραβεία που απέσπασε η ομάδα “Θεατρική Μηχανή” με το έργο της Γιούλης Αποκατανίδου “Auto Stop” στο 28ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου Καρδίτσας. Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους τους συντελεστές της παράστασης – εντός και εκτός σκηνής - μια και το θέατρο είναι συλλογική δουλειά και αυτή είναι η πιο μεγάλη αξία του.

Η πλούσια ερασιτεχνική θεατρική δραστηριότητα στην πόλη μας δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς συμπολίτες μας να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, να “μορφωθούν” θεατρικά και κοινωνικά και να επενδύσουν στην εξέλιξη του χαρακτήρα και των δεξιοτήτων τους. Πνευματικοί και δημιουργικοί πολίτες σημαίνει πνευματική και δημιουργική πόλη, δυναμική παρουσία του συνόλου, ευστροφία και φαντασία, συλλογική συνείδηση και αλληλοσεβασμός, και το σημαντικότερο: δυνατότητα αξιολόγησης και επιλογών.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια επικουρικά σε όλες τις προσπάθειες ερασιτεχνικού θεάτρου, προάγει την ενασχόληση με το ερασιτεχνικό θέατρο, προσφέρει εξοπλισμό και γνώση, με στόχο την πληρέστερη αξιοποίηση της θεατρικής εμπειρίας που βιώνουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί αλλά και την διαμόρφωση τους σε ένα κριτικό και ενημερωμένο κοινό, που να απολαμβάνει συνειδητά τις επαγγελματικές θεατρικές προτάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ευχόμαστε να προστεθούν και άλλες διακρίσεις στο ήδη πλούσιο βιογραφικό της “Θεατρικής Μηχανής” και αντίστοιχες επιτυχίες σε όλες τις ερασιτεχνικές ομάδες.

Ελπίζουμε δε να παραμείνουν πάντα πιστοί στο στόχο τους: την ανεπιτήδευτη ενασχόληση με την τέχνη του θεάτρου και την αμείωτη προσπάθεια απόκτησης “εργαλείων” με στόχο την ποιοτική εξέλιξη των παραστάσεών τους.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας"

Share

2009©Kavalacity.net