Εκτύπωση

JAM – ART… ίσματα

Συγγραφέας: Άγγελος Καλόγριας.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(3 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

jamartismataΗ ιδέα ήταν να κυλήσει αίμα στην… “Artηρία” και αυτό μπορεί να συμβεί μόνον μέσα από την ενεργή συμμετοχή του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού!

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν ο ιδιοκτήτης του καινούργιου πολιτιστικού πολυχώρου της πόλης Μάνος Μαράκης και οι συνεργάτες του όταν οραματίστηκαν μια διήμερη συνάντηση των μουσικών της πόλης υπό τον τίτλο «JAM – ART… ίσματα», η οποία θα φιλοξενηθεί στην “Artηρία” για δυο βραδιές, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Απριλίου, από τις 8 κι έπειτα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαράκη, την στιγμή που η χώρα καταρρέει, η “Artηρία” προτείνει στους Καβαλιώτες να χτίσουν μια νέα σχέση συμμετέχοντας σ’ ένα διήμερο ελεύθερης μουσικής για… ελεύθερους μουσικούς! Αυτό το πρωτότυπο jam θα είναι ανοικτό για όλους τους μουσικούς της περιοχής. Από τους καλλιτέχνες του «έντεχνου» ελληνικού τραγουδιού, μέχρι τους τζαζίστες μουσικούς κι από τους ροκάδες ως τους ρεμπέτες ή από τους παραδοσιακούς μέχρι αυτούς που θεωρούνται ότι προοδευτικότερο!

«Θα είναι κάτι εξαιρετικό να δούμε πάνω στην ίδια σκηνή για παράδειγμα τον Αργύρη τον Μπακιρτζή και τον Θόδωρο τον Βαλσαμίδη, μαζί με έφηβους Καβαλιώτες μουσικούς που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα», είπε ανάμεσα σε άλλα ο Μάνος Μαράκης, ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για μια ευκαιρία όχι μόνον για να παιχτούν μουσικές, αλλά και να υπάρξουν συναντήσεις, εκφράσεις και ανταλλαγές απόψεων και γιατί όχι ξεκινήματα νέων συνεργασιών.

Στο χώρο θα υπάρχει στημένος όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός έτοιμος για χρήση, ενώ όποιος το επιθυμεί μπορεί φυσικά να φέρει μαζί το μουσικό όργανο του. Σε κάθε περίπτωση η λογική είναι όλοι να ανέβουν κάποια στιγμή στη σκηνή και να δώσουν ότι έχουν ώστε αυτό το διήμερο να αποτελέσει μια γιορτή ελεύθερης έκφρασης μέσω της μουσικής.

Περισσότερα για τα «JAM – ART… ίσματα» μπορείτε να μάθετε είτε επισκεπτόμενοι το χώρο, ο οποίος είναι ανοικτός καθημερινά από τις 6 το απόγευμα (πεζόδρομος Μεγάλου Αλεξάνδρου 20, 1ος – 2ος όροφος), είτε τηλεφωνώντας στα 2510 224203 & 6989 292908.

Share

2009©Kavalacity.net