Εκτύπωση

Η πυξίδα δείχνει τη πόλη!

Συγγραφέας: kavalacity.net.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(6 ψήφοι, μέση τιμή 3.67 από τα 5 αστέρια)
2Τι συμβαίνει όταν ο Οδυσσέας συναντά τον Πικάσο; Πώς κατασκευάζουμε το δικό μας μουσικό όργανο και τη δική μας κλεψύδρα; Ποιος θα πλάσει μια ιστορία με τις δικές του φωτογραφίες από τη γειτονιά του; Τι ψάχνουν οι συντελεστές του Θεάτρου Πόρτα ανάμεσα στα βιβλία μας; Πώς μαθαίνουμε ένα βιβλίο μέσα από την παντομίμα; Ποιος συγγραφέας έρχεται στη βιβλιοθήκη για να μας δείξει πώς να σκαρώνουμε ιστορίες στο χαρτί;
 
Όλα αυτά και άλλα πολλά θα ανακαλύψουμε, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε 72 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες που συνδιοργανώνουν με το Future Library την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Προώθησης της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη». Σ' αυτό το ταξίδι συμμετέχει και η βιβλιοθήκη της πόλης μας.

Οι διαδρομές ξεκίνησαν από τις 9 Ιουλίου με την εκδήλωση «Ο χρόνος που μας χωρίζει ο χρόνος που μας ενώνει»

απλώνοντας τη γραμμή του χρόνου από το 1900-2000 παρατηρώντας μέσα από φωτογραφίες γεγονότα, κτήρια και πρόσωπα που αφορούν την πόλη μας και τις διαφορές που προέκυψαν σήμερα.

0

Στις 11 Ιουλίου τα παιδιά μπόρεσαν να διαβούν «Τα μονοπάτια των βιβλίων» γνωρίζοντας τα καινούρια βιβλία της βιβλιοθήκης μας μέσα από ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας.

1

Στις 13 Ιουλίου στην εκδήλωση με τίτλο «Οι διαδρομές των ηρώων» περπάτησαν στο δρόμο με οδηγό το παραμύθι «Αντίο καλτσούλη» παρέα με το κουνέλι «Καλτσούλη» μαθαίνοντας για την προστασία των ζώων.

23

Η δεύτερη εβδομάδα των διαδρομών ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου με την εκδήλωση «Ο χρόνος που μας χωρίζει ο χρόνος που μας ενώνει» απλώνοντας για δεύτερη φορά τη χρονογραμμή από το 1900-2000 και παρατηρώντας μέσα από φωτογραφίες, συμβάντα, πρόσωπα, εκδηλώσεις αυτά που συνέβησαν στην πόλη μας παλιότερα σε σχέση με το σήμερα. Ο μεγάλος αριθμός των παιδιών που δήλωσαν συμμετοχή δημιούργησε την ανάγκη του δεύτερου τμήματος έτσι ώστε να μπορέσουν όλα τα παιδιά να περιηγηθούν στο χρόνο σε σχέση με το σήμερα.

5

Στις μέχρι τώρα διαδρομές μας «συμβάδισαν» 70 περίπου παιδιά και όσο οι δράσεις συνεχίζονται η επιθυμία των παιδιών να συν-βαδίσουν μαζί με τη Βιβλιοθήκη Καβάλας αυξάνεται, και μαζί και ο αριθμός των συμμετεχόντων. Οι εκδηλώσεις  θα συνεχιστούν έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Για τις επόμενες εκδηλώσεις μπορείτε να ενημερώνεστε στη Βιβλιοθήκη στο τηλ. 2510 222770, και στο Ημερολόγιο εκδηλώσεων του Kavalacity.net.

Ευχαριστoύμε την Άννα Αλεξοπούλου για τις φωτογραφίες...

Share

2009©Kavalacity.net