Εκτύπωση

Δελτίο τύπου Θεάτρου Πολιτών

Συγγραφέας: "Θέατρο Των Πολιτών".... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

theatrotwnpolitwnΤο «Θέατρο Των Πολιτών» καλωσορίζει τον Θοδωρή Γκόνη στην Καβάλα, μιας και πλέον δεν θα είναι μαζί μας μόνο τα καλοκαίρια στο τιμόνι του Φεστιβάλ Φίλιππων Θάσου αλλά και ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Πιστεύουμε ότι θα είναι άξιος συνεχιστής του Θοδωρή Αμπαζή, το έργο του οποίου δεν μπορεί κανένας να μηδενίσει. Δυστυχώς η εκλογή του, υπήρξε και το έναυσμα από κάποιους για να δημοσιεύσουν προσβλητικά σχόλια εις βάρος της διοίκησης του Δήμου, του ΔΗΠΕΘΕ, και των ερασιτεχνών. Κυρίως όμως των επαγγελματιών που τα τελευταία χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο κοινό της Καβάλας, αλλά και όλων των πολιτιστικών φορέων που συνεργάστηκαν με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας όπως Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , Φεστιβάλ Αθηνών, ΔΗΠΕΘΕ Σερρών (υπό την καλλιτεχνική δ/νση του κ. Γκόνη)

Θα έπρεπε να γνωρίζουν όσοι αγαπούν και εκφέρουν γνώμη για τις δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ ότι αποτελεί καταστατική υποχρέωση του διευθυντή του, να «ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ». Συνεπής ο κ. Αμπαζής και σε αυτήν την υποχρέωση, κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση και την αποδοχή των πολιτών της πόλης μας. Με τα σεμινάρια, τις παράπλευρες εκδηλώσεις και τις «Ιουλιέτες» ,όπως υποτιμητικά αναφέρονται, κατάφερε να μας κάνει καλυτέρους θεατές και να αναπτύξει

την κριτική μας ικανότητα Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι αυτό ενοχλεί και φοβίζει. Οποιοδήποτε δημοσίευμα, μας παρουσιάζει ανθρώπους χωρίς κρίση και βούληση είναι άκρως προσβλητικό και εκτός πραγματικότητας. Επιπρόσθετα αυτή αλλοιώνεται όταν κατηγορούμαστε για επίθεση στο πρόσωπο του Δημάρχου.
Αποκορύφωμα όλης αυτής της λασπολογίας είναι να μειώνεται το κύρος της επικείμενης παραγωγής της παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ καθώς και του διοικητικού συμβουλίου το οποίο την ενέκρινε. Οι χαρακτηρισμοί για πολιτιστικές και πολιτικές πιέσεις, καθώς και για ασίγαστη εμμονή για επιβολή όρων και απόψεων, αποτελεί έκφραση εμπάθειας προς τους ερασιτέχνες ως σύνολο αλλά και το καθένα χωριστά. Μας προσδίδονται ικανότητες τις οποίες αν τις είχαμε, θα είχαμε επηρεάσει το αποτέλεσμα της επιλογής του καλλιτεχνικού διευθυντή όπως θεωρείτε ότι θα θέλαμε.

Καταλήγοντας θεωρούμε ότι η επίθεση εναντίον των ερασιτεχνών εκθέτει πρωτίστως τον ίδιο τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή που δεν χρειάζεται αυτόκλητους υπερασπιστές (στρατός;)

Ο κ. Θεοδωρίδης, που υπογράφει τα άρθρα, παρερμηνεύει συνεχώς όσα λέγονται από εμάς και ταυτόχρονα προσπαθεί με ΨΕΜΑΤΑ να μεταδώσει και σε άλλους την εμπάθεια του. Μιλάει επιτιμητικά για τους ερασιτέχνες, μοιάζει να τους κατηγορεί για αυτή τους την ιδιότητα και αυτό είναι και το οξύμωρο, γιατί τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς είναι και κάπου επαγγελματίες.

Στα παιχνίδια που αυτός και αν υπάρχουν όμοιοι του παίζουν, δεν μας βρήκαν ποτέ συμπαίχτες και δεν θα μας βρουν ποτέ. Ούτε αντιπάλους θα έπρεπε να μας έχουν. Εμείς πιστεύουμε και υποστηρίζουμε πάντα πως ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να αλλάξουμε αυτόν τον τόπο.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του
ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Share

2009©Kavalacity.net