Εκτύπωση

Τέσσερεις νέες "Σαΐτες" πετούν ελεύθερα στο διαδίκτυο

Συγγραφέας: Administrator.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(4 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

saitaΟι Εκδόσεις Σαΐτα που παρουσιάσαμε πρίν λίγο καιρό και ο φίλος και καβαλιώτης Ηρακλής Λαμπαδαρίου συνεχίζουν, ακόμα πιο δυναμικά, το δυναμικό τους ξεκίνημα, και ήδη τέσσερα ακόμα βιβλία πετούν ελεύθερα στο διαδίκτυο προσδοκώντας να φτάσουν σε όλους εμάς.

Στις 26 Οκτωβρίου 2012 κυκλοφόρησε το Χωρίς σημεία στίξεως σιωπή, του Λευτέρη Κρητικού.

xoris simeia stikseos siopi cover

Τίτλος: Χωρίς σημεία στίξεως σιωπή
Συγγραφέας: Λευτέρης Κρητικός
ISBΝ: 978-618-80220-3-4

Συντελεστές
Εξώφυλλο: Παναγιώτης Σαραντίδης
Επιμέλεια-Διορθώσεις: Ηρακλής Λαμπαδαρίου
Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη

Σύντομη περίληψη

Ένας πωλητής ασφαλειών στα τέλη της δεκαετίας του '90 πέφτει σε κατάθλιψη εξαιτίας της αδυναμίας του να είναι παραγωγικός κι εν τέλει αξιοπρεπώς βιοποριζόμενος.
Καταφεύγει σε ψυχιατρική βοήθεια δεχόμενος να γίνει πειραματόζωο μιας καινούργιας μορφής ψυχανάλυσης. Την πρωτότυπη μορφή ψυχανάλυσης αναλαμβάνει με τις οδηγίες του ψυχιάτρου ένας επίσης καταθλιπτικός συγγραφέας. Και ξεκινά η θεραπεία. Ο συγγραφέας χτίζει έναν κόσμο όπου οι πρωταγωνιστές του έχουν φτάσει σ' έναν κοινό παρανομαστή, σε μια συνισταμένη απελπισίας. Είναι όλοι τους θυμωμένοι από κάτι. Κι έχουν γίνει βορά του θυμού τους ο οποίος μεγαλώνει συντρίβοντας εντός τους οτιδήποτε δημιουργικό, ποιητικό και ζωοδόχο.
Ο CEO μιας πολυεθνικής εταιρείας οπλικών συστημάτων, ο ασφαλιστής, ο ντελιβεράς, η φέρελπις συγγραφέας, ο αλκοολικός, ο συνταξιούχος ναυτικός. Μια ετερόκλητη παρέα που συναντιέται άθελά της κι εξαναγκάζεται να συγχρωτιστεί και να υποδυθεί αυτό που πραγματικά είναι ο καθένας κι όχι αυτό που θα ήθελε να είναι.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το ψηφιακό βιβλίο από τη διεύθυνση http://www.saitapublications.gr/2012/10/ebook.3.html (σε μορφή .pdf και .ePub) ή να το διαβάσετε σε μορφή εικονικού βιβλίου, χωρίς να κατεβάσετε το αρχείο, μέσω της διεύθυνσης: http://www.issuu.com/saita.publications/docs/xoris_simeia_stixeos_siopi

Στις 29 Οκτωβρίου 2012 το μυθιστόρημα "Ένα ουράνιο τόξο μέσα στη νύχτα" της Κυριακής Ηλιάδου ξεκινάει το ελεύθερο ταξίδι του στο Διαδίκτυο από τις Εκδόσεις Σαΐτα. Το συγκεκριμένο μάλιστα βραβεύτηκε σε διαγωνισμό που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών το 2008.

cover ena ouranio toxo mesa sti nixtaΤίτλος: Ένα ουράνιο τόξο μέσα στη νύχτα
Συγγραφέας: Κυριακή Ηλιάδου
ISBΝ: 978-618-80220-2-7

Συντελεστές
Εξώφυλλο: Βαρβάρα Μπάλου
Επιμέλεια-Διορθώσεις: Ηρακλής Λαμπαδαρίου
Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη

Σύντομη περίληψη
Ήταν πολύ μικρή η Σοφία για να μπορέσει να ερμηνεύσει την απρόσμενη καταιγίδα που ανέτρεψε τη ζωή της και που ήταν η αιτία για τους δρόμους που χάραξε στην υπόλοιπη πορεία της.
Μέσα στα μονοπάτια της ζωής ο έρωτας της χτύπησε την πόρτα αλλά συγχρόνως την έφερε αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό, μια πάλη με φαινομενικά νικητή και ηττημένο.
Και μέσα σ' αυτήν την παραζάλη, ήρθε το χτύπημα κάτω από τη μέση. Άραγε έχει την αντοχή να ανταπεξέλθει στη μεγαλύτερη πρόκληση που της επιφύλαξε ένα σκληρό παρόν ακολουθούμενο από ένα τραγικό παρελθόν;

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το ψηφιακό βιβλίο από τη διεύθυνση http://www.saitapublications.gr/2012/10/ebook.4.html (σε μορφή .pdf και .ePub) ή να το διαβάσετε σε μορφή εικονικού βιβλίου, χωρίς να κατεβάσετε το αρχείο, μέσω της διεύθυνσης: http://www.issuu.com/saita.publications/docs/ena_ouranio_toxo_mesa_sti_nixta

Στις 2 Νοεμβρίου 2012 "ελευθερώθηκε" Η κοπάνα του Σκανδαλούλη, μια μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση για παιδιά Δημοτικού της Δήμητρας Μυλωνάκη.

cover skandaloulisΤίτλος: Η κοπάνα του Σκανδαλούλη
Συγγραφέας: Δήμητρα Μυλωνάκη
ISBΝ: 978-618-80220-4-1

Συντελεστές
Εικονογράφηση-εξώφυλλο: Διονυσία Μυλωνάκη
Επιμέλεια-Διορθώσεις: Ηρακλής Λαμπαδαρίου
Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη

Σύντομη περίληψη
Ο Σκανδαλούλης είναι ένα αφράτο αγόρι, που δυο πράγματα του αρέσουν πολύ: το φαγητό και οι σκανδαλιές. Αισθάνεται πολύ περιορισμένος μέσα στην τάξη του σχολείου και αποφασίζει να κάνει την κοπάνα της ζωής του. Ξεκινάει έτσι ένα ταξίδι παρασύροντας μαζί του τον αγαπημένο του φίλο Μπιρμπιλή, που τον ακολουθεί σ' αυτήν την περιπέτεια.

Τα δυο παιδιά αφήνουν πίσω το σχολείο και φτάνουν στο δάσος των παραμυθιών. Τίποτα όμως δεν πάει όπως τα σχεδίασε ο Σκανδαλούλης και όλα δείχνουν ότι οι δυο άτακτοι μικροί θα πληρώσουν ακριβά την κοπάνα τους αυτή. Μα, μήπως το σχολείο έχει τελικά μεγαλύτερη αξία από αυτή που νόμιζαν τα δυο άμυαλα παιδιά; Θα καταφέρουν οι δυο φίλοι, να βγουν από τη δύσκολη θέση ή ο κόσμος των παραμυθιών θα γίνει ο εφιάλτης της ζωής τους;

Μια μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση για παιδιά των πρώτων και μεσαίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το ψηφιακό βιβλίο από τη διεύθυνση http://www.saitapublications.gr/2012/11/ebook.5.html (σε μορφή .pdf) ή να το διαβάσετε σε μορφή εικονικού βιβλίου, χωρίς να κατεβάσετε το αρχείο, μέσω της διεύθυνσης: http://www.issuu.com/saita.publications/docs/h_kopana_tou_skandalouli.

Εχθές, 5 Νοεμβρίου 2012, η συλλογή διηγημάτων του Χάρη Γαντζούδη με τίτλο Οι πρώτες σελίδες ξεκίνησε το ταξίδι του.

oi protes selides coverΤίτλος: Οι πρώτες σελίδες
Συγγραφέας: Χάρης Γαντζούδης
ISBΝ: 978-618-80220-5-8

Συντελεστές
Εξώφυλλο: Χάρης Γαντζούδης
Επιμέλεια-Διορθώσεις: Ηρακλής Λαμπαδαρίου
Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη

Σύντομη περίληψη
Οι πρώτες σελίδες: σκοτεινά συναισθήματα που έρχονται στο φως, μια εξομολόγηση πριν το τέλος, απαγορευμένα όνειρα, ταξίδια, εφιάλτες, προσωπικά και οικονομικά αδιέξοδα, απογοήτευση, φόβος, πόνος...

Όλα κλεισμένα σε αυτό το βιβλίο. Εννέα ιστορίες, που η κάθε μια φωτίζει ενέργειες και καταστάσεις ανθρώπων που μισούν, αγαπούν, χωρίζουν, ερωτεύονται, ποθούν, απογοητεύονται, ταξιδεύουν, παραφρονούν, απελπίζονται κι ελπίζουν....

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το ψηφιακό βιβλίο από τη διεύθυνση http://www.saitapublications.gr/2012/11/ebook.6.html (σε μορφή .pdf) ή να το διαβάσετε σε μορφή εικονικού βιβλίου, χωρίς να κατεβάσετε το αρχείο, μέσω της διεύθυνσης: http://www.issuu.com/saita.publications/docs/oi_protes_selides

Από την πλευρά μας το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, πέρα από την στήριξη, με όποιες δυνάμεις διαθέτουμε, αυτής της προσπάθειας, είναι να ευχηθούμε να είναι καλοτάξιδα τα βιβλία, κι οι "καπετάνιοι" γεμάτοι όρεξη ζωντάνια και διάθεση για ταξίδια μακρυνά!

Share

2009©Kavalacity.net