Εκτύπωση

Νέες επιτυχίες μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας (Δελτίο Τύπου)

Συγγραφέας: Administrator.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(3 ψήφοι, μέση τιμή 4.33 από τα 5 αστέρια)

elli kanakiΝέες επιτυχίες μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας έρχονται να δώσουν ιδιαίτερη χαρά στην Οικογένεια του Δ.Ω.Κ. και να μας κάνουν υπερήφανους.

Συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Μανωλούδης, αριστούχος μαθητής κιθάρας του καθηγητή Φώτη Κουτσοθόδωρου, κέρδισε το 1ο Βραβείο (2η Κατηγορία, έως 16 ετών) στον Διαγωνισμό που διεξήχθη στο πλαίσιο του 1ου Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ “Instruments (22-23 Μαρτίου 2014).

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε εξαιρετικά από το Ωδείο Τούμπας «Κ. Ματσίγκου» και έλαβε χώρα στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του ήταν ο Φώτης Κουτσοθόδωρος, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου έδωσε με μεγάλη επιτυχία ένα απολαυστικό και ιδιαίτερα απαιτητικό ρεσιτάλ. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής (όπου δεν συμμετείχε ο Φ. Κουτσοθόδωρος) ήταν ο διαπρεπής Γάλλος κιθαρίστας και συνθέτης RolandDyens (Ρολάντ Ντιάνς), μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες παγκοσμίως στον κόσμο της κιθάρας. Μέλος της επιτροπής ήταν και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δ.Ω.Κ., Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος.

Στους τέσσερεις φιναλίστ της 2ης Κατηγορίας πέρασε ο Θάνος Τζανετάκης, επίσης αριστούχος μαθητής του Δ.Ω.Κ. στην τάξη του Φώτη Κουτσοθόδωρου.

Στη διάρκεια του διημέρου αυτού είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις κιθάρες του ο Καβαλιώτης κατασκευαστής Χαράλαμπος Κουμρίδης, αθλοθέτης του οργάνου αξίας 1.000 ευρώ που κέρδισε ο Φίλιππος Μανωλούδης για την 1η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι την κιθάρα αυτή έπαιξε επί σκηνής ο RolandDyens σε έναν αυτοσχεδιασμό για το κοινό, και μάλιστα εξέφρασε δημοσίως την πολύ θετική εντύπωση που του άφησε η κιθάρα του Χ. Κουμρίδη. Επιπλέον, μία άλλη κιθάρα της έκθεσης δοκίμασε ο θρύλος της κιθάρας, OscarGhiglia, ο οποίος επαίνεσε τον κατασκευαστή για τη δουλειά του.

Την περσινή της επιτυχία επανέλαβε η εντεκάχρονη αριστούχος μαθήτρια βιολιού του Δ.Ω.Κ. Έλλη Κανάκη, που επιλέχθηκε – ανάμεσα σε νέους μουσικούς οργάνων ορχήστρας ηλικίας 8-19 ετών – για να συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.). Συγκεκριμένα, το διάστημα 14-16 Φεβρουαρίου η Κ.Ο.Θ. διοργάνωσε ακροάσεις για νεαρούς μουσικούς με στόχο να συμπράξουν στο πρόγραμμα της συναυλίας της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, στις 21 Ιουνίου 2014, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στους χώρους του.

Η Έλλη Κανάκη παρουσίασε το πρόγραμμά της με την πιανιστική συνοδεία του πατέρα της και καθηγητή του Δ.Ω.Κ. Γιάννη Κανάκη, κερδίζοντας το δικαίωμα να εκτελέσει το πρόγραμμα της συναυλίας στις 21.06 ως μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας, πλάι στα μόνιμα μέλη της.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, στους γονείς και στους καθηγητές τους για τις επιτυχίες τους. Ευχόμαστε σε όλους ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις και ελπίζουμε ότι με την πορεία και την πρόοδό τους θα προσφέρουν ισχυρό κίνητρο σε όλη την Οικογένεια του Δημοτικού Ωδείου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.                       Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.

Κωνσταντίνος Πεφάνης                              Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος

filippos manoloudisDyens-photoelli kanaki

Share

2009©Kavalacity.net