Εκτύπωση

Ο Εφραίμ ανέβασε νηστίσιμο ζάχαρο

Συγγραφέας: Αναγνώστης Λασκαράτος.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τα διαβάσαμε και μας άρεσαν

Σας άρεσε το άρθρο?
(2 ψήφοι, μέση τιμή 4.50 από τα 5 αστέρια)

efremΑναβάλλεται η ιεραποστολική περιοδεία Εφραίμ στον Κορυδαλλό. Κρίμα διότι τέτοιες ημέρες η παρουσία ενάρετων ιερωμένων κοντά στους φυλακισμένους επιβάλλεται.

Μου θυμίζει ο σταρ-ηγούμενος λίγο τον μακαριστό που κλαψούριζε «Γιατί σε μένα θεέ μου» (70 τόσο χρονών), και δεν βιαζόταν καθόλου να συναντήσει το θεό του, αλλά έτρεξε με τα λεφτά των φορολογούμενων (γι’αυτόν υπήρχαν) στις ΗΠΑ να κλέψει με τον τσαμπουκά του εξουσιαστή, μόσχευμα από το δικαιούχο του ασθενή, αν και η Εκκλησία απαγορεύει τις μεταμοσχεύσεις ζωτικών οργάνων.

Ο κ.Εισαγγελέας να του θυμίσει του καλόγερου τις υποχρεώσεις του ως πολίτη και ως ιερωμένου. Λιγότερα μελομακάρονα, κουραμπιέδες και χαβιάρια, λιγότερη υποκρισία, λιγότερο θέατρο και επιτέλους ας κρατήσει τα προσχήματα. Χριστούγεννα είναι για όλους όχι μόνο για τον Εφραίμ, που ποτέ του δεν τα σεβάστηκε αλλά χρησιμοποίησε τη θρησκεία σαν σκαλοπάτι άνομης κοινωνικής ανέλιξης. Αυτός που μετέτρεψε το Ευαγγέλιο σε σολομωνική μαγικών και αποκρυφιστικών τελετουργιών με εξορκίστριες ζώνες, ανασταίνοντας νεκρούς, θεραπεύοντας καρκινοπαθείς και γκαστρώνοντας εγκύους, την ίδια ώρα που ο καταδικασμένος για παιδεραστία πνευματικός του πατέρας Ιωσήφ συνομιλούσε με ομιλούντα βατράχια: «…Και ένα παιδί στη Ρωσία που μας είπαν ότι το πήραν στο νεκροτομείο, απέθανε δηλαδή, και πήγεν η μάνα του και το άλειψεν με το λάδι της Παναγιάς της Παντάνασσας και είχε κι ένα καρτ ποστάλ, μια χάρτινη εικόνα, και τον σταύρωσε επάνω κι αμέσως το παιδί άνοιξε τα μάτια του. Έχουμε πάρα πολλά τέτοια. …».

Αθώοι ανήλικοι χωρίς μέλλον, δυστυχισμένες γυναίκες που βγήκαν από ανάγκη στο πεζοδρόμιο, σαραβαλιασμένοι γέροι, άρρωστοι άνθρωποι, ψυχασθενείς, ναρκομανείς, παιδιά που ποτέ δεν τους δόθηκε μισή ευκαιρία, θλιβερά ανθρώπινα ναυάγια, οικογενειάρχες που οι γυναίκες και οι κόρες τους απροστάτευτες έξω πεινάνε, μετανάστες χωρίς στον ήλιο μοίρα, φυτοζωούν στις φυλακές, χωρίς οι «φίλοι της Αγίας Ζώνης του Εφραίμ» που έσκασαν τώρα μύτη, ο κ.Μητσοτάκης, το Sky, το πατριαρχείο Μόσχας, ο κ.Πούτιν, οι «χριστιανοί επιστήμονες», οι «χριστιανοί επιχειρηματίες», ο κ.Γιώργος Μεταλληνός, ο αρχιεπίσκοπος Λαυρεντιάδη και Κατάρ Ιερώνυμος, ο όσιος Μουλατσιώτης που απειλεί ανοιχτά (!!!) την ανακρίτρια κα Ειρήνη Καλού, μαζί με (λείπει ο Μάρτης κλπ) το «Λάος», τη «Χρυσή Αυγή», το «Στόχο» να δίνουν μια δεκάρα τσακιστή. Τουναντίον, κάποιοι από τους “αγανακτισμένους” φίλους του ρασοφόρου Χρυσοβουλάρχη και Φιρμανόθρεφτου, ευχαρίστως θα έστελναν, αν μπορούσαν, πολλούς από τον κατάλογο των περιθωριακών στους φούρνους του Νταχάου. Ιδού λοιπόν πεδίο χριστιανικής Δόξης λαμπρόν, ο Εφραίμ να σηκώσει το Σταυρό του και να πορευθεί εν φυλακαίς, όπου στενάζουν «οι ελάχιστοι αδελφοί του Χριστού». «Εν φυλακή ήμην και ήλθατε προς με». Τι μοναδική ευκαιρία να σώσει ψυχές (φίλοι μου μη βαράτε!) και μετά από λίγο να βγει θριαμβευτής αφού σύντομα οι καλοπληρωμένοι διάσημοι δικηγόροι του, οι φίλοι του με τα τζιπ και με τους σκληρούς σωματοφύλακες που θυμίζουν Ντον Κορλεόνε, οι ζάπλουτοι επιχειρηματίες, τα λεφτά των τραπεζικών λογαριασμών, που ο Εισαγγελέας κ.Π.Μαντζούνης (σταθερός στη μη προφυλάκισή του), είχε αρνηθεί στην ίδια τη Βουλή (!) το δικαίωμα να τους ανοίξει, θα τον βγάλουν έξω. Αλλά ο αυτόκλητος “εκπρόσωπος” (!!!) του Εσταυρωμένου, ο σκληροτράχηλος καλόγερος, ο Ιεραπόστολος, ο θεραπευτής (!!!), ο σκληραγωγημένος ασκητής, αυτός που έδωσε όρκο παρθενίας, ο ακτήμων, ο νηστευτής, ο ερημίτης, κρύβεται μέσα στο πολυτελές του άντρο όπου φιλοξενούσε γελοίους κοσμικούς πρίγκηπες και έκπτωτους τώρα πρωθυπουργούς, πίσω από τους γιατρούς του και από τη θαυματουργή αγία βρακοζώνη του, η οποία δεν μπορεί ούτε τον πυρετό να του ρίξει ούτε το ζάχαρο, και τον περιμένουν κοτζαμάν Εισαγγελέας και ο αστυνομικός διευθυντής, πότε λέει θα τακτοποιήσει τα ηγουμενικά του, για να τον μπουζουριάσουν με το γάντι, την ίδια στιγμή που σκούζουν οι φίλοι των διάσημων και ισχυρών φυλακισμένων και γαβριούν τα ακροδεξιά σκύβαλα από το διαδικτυακό τους υπόνομο: “…Ενώ λοιπόν οι ίδιος ο ιατρός διαβεβαίωσε πως ο π. Εφραίμ είναι ασθενής, ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ της “δικαιοσύνης” απαιτούν εδώ και τώρα τη σύλληψη ενός αρρώστου ανθρώπου, προκειμένου να τον διαπομπεύσουν συνοδεία των πορνιδίων τους ‘δημοσιογράφων’…”(hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/11).

Πόση γελοιότητα, φαρισαϊσμό και ύβρη μπορεί να χωνέψει η χρεοκοπημένη κοινωνία των δήθεν «αγανακτισμένων», που παρακολουθούν απαθείς ή και συμπάσχοντες με την αδικία που τάχα γίνεται στο πνευματικό τέκνο του Ιωσήφ Βατοπεδινού, που διώχτηκε μαζί του κακήν κακώς από την Κύπρο, κάτω από φήμες σεξουαλικών σκανδάλων που διοχέτευαν οι αντίπαλοί τους των άλλων φατριών (σκανδαλοποιοί επίσης) καλόγεροι, αρχιμανδρίτες, μητροπολίτες και λαϊκοί κατήγοροι; Πόση υποκρισία κρύβει η κραυγή αυτών που στήριξαν το ληστρικό πολιτικό σύστημα με την ψήφο τους και με τη φωνή τους, ότι αφού οι κλέφτες πολιτικοί δεν φυλακίζονται (του ΠΑΣΟΚ πάντα, για της ΝΔ δεν λένε κουβέντα τα ευσεβή λαϊκοδεξιά, χριστιανοδεξιά και ακροδεξιά φόρα), είναι άδικο να φυλακιστεί ο Εφραίμ;

ΥΓ: Ο κ. Κων.Μητσοτάκης, επί πρωθυπουργίας του οποίου οργανώθηκε η μεγάλη τουρνέ της ιερής βρακοζώνης, αν και πλησιάζει η ώρα που θα απολογηθεί στο θεό του, δεν μπορεί να απαλλαγεί από τον κακό εαυτό του. Κρίμα, γιατί δεν υπήρξε βέβαια ο κακός δαίμονας της χώρας όπως τον παρουσίαζε το ΠΑΣΟΚ: «Μένω κατάπληκτος για την απόφαση που πάρθηκε. Ιδιαίτερα για τη στιγμή που διάλεξαν να την πάρουν…». Αν στ’ αλήθεια το βλέπει το πράγμα έτσι, ας μας πει ποιος τον είχε εμποδίσει ως πρωθυπουργό να νομοθετήσει την απαγόρευση των προφυλακίσεων παραμονές Χριστουγέννων;

ΠΗΓΗ: lifo.gr

Share

2009©Kavalacity.net