Η Ελένη Ιωάννου γράφει...

345lΛάτρης των καλών τεχνών, της Ποίησης και της Μουσικής, της Όπερας και της Ζωγραφικής, της Φωτογραφίας και της Διακοσμητικής, του Κινηματογράφου και της Αρχιτεκτονικής. Με τάσεις καλλιτεχνικές, από μικρή με ένα μολύβι στο ένα χέρι και ένα βιβλίο στο άλλο… θυμάμαι τον εαυτό μου, να ζωγραφίζει και να γράφει. Ρεαλίστρια με ένα δικό μου τρόπο, αν υπάρχει ρεαλισμός γιατί η ζωή που ζούμε σήμερα πλέον κινείται στα όρια του σουρρεαλισμού. Ζω την πραγματικότητά μου μέσα από την μουσική σπουδάζοντας στο Ωδείο, διαβάζω, γράφω ποίηση και ζωγραφίζω. Μου αρέσει η μυρωδιά του πρωινού, ο ήχος της βροχής, το θρόισμα των φύλλων, ο ρεμβασμός της φύσης τη μέρα και τη νύχτα, τα αστέρια που λάμπουν στον ουρανό, το φεγγάρι που ασημίζει τη θάλασσα. Να βλέπω, να αγγίζω, να μαθαίνω, η εγκαρδιότητα, ένα χαμόγελο, οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι. Απολαμβάνω μία καλή ταινία, ένα ωραίο τραγούδι, ένα καλό φαγητό… έχω ανθρώπους που με αγαπούν και τους αγαπώ, νοιώθω τυχερή. Με λένε Ελένη και προσπαθώ να περνάω όσο καλύτερα μπορώ εξάλλου η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή.      

Εκτύπωση

Για τη μητέρα μου

Συγγραφέας: Ελένη Ιωάννου.... Δημοσίευση στη κατηγορία Η Ελένη Ιωάννου γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(9 ψήφοι, μέση τιμή 4.78 από τα 5 αστέρια)

manaΗ εικόνα που αντικρίζω βλέποντας
το πρόσωπό μου στον καθρέπτη είσαι εσύ.
Τρομακτική η ομοιότητα μητέρα.
Σε σημείο να θέλω να τον σπάσω
σε σαράντα πέντε κομμάτια,
όσα τα χρόνια μου
και να αναρωτιέμαι αν είμαι εγώ
ή εσύ το είδωλο που βλέπω απέναντί μου.
Σου μιλώ με τη σιωπή μου.

Share
Εκτύπωση

Η απάντηση της Κικής Δημουλά

Συγγραφέας: Δημήτρης Παπαδημητριάδης, Έλενα Ιωάννου.... Δημοσίευση στη κατηγορία Η Ελένη Ιωάννου γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(6 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

dimoulaΣυγχαρητήρια στον Δημήτρη Παπαδημητριάδη για την αποκλειστική συνέντευξη που πήρε από την κυρία Κική Δημουλά. Χειρίστηκε το θέμα με ευγένεια, διακριτικότητα και σεβασμό όπως αρμόζει σε έναν άνθρωπο της ηλικίας και του μορφωτικού επίπεδου της κυρίας Δημουλά, που έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει μέσα από τα γραπτά της.

***

Η Κική Δημουλά απαντά αποκλειστικά

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε η ποιήτρια Κική Δημουλά. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, στη διάρκεια εκδήλωσης των Atenistas στην Κυψέλη , η ποιήτρια φέρεται να είπε ότι "δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη μιας και είναι τόσοι πολλοί που πιάνουν τα παγκάκια και δεν μπορεί να κάτσει κανείς στην πλατεία".

Ενας άνθρωπος που στεναχωριέται για τη μοίρα του ανθρώπου δύσκολα λειτουργεί ρατσιστικά, σκέφτηκα και επικοινώνησα μαζί της.

Τη ρωτάω τι έχει συμβεί με την Κυψέλη. Είναι θυμωμένη και στενοχωρημένη. Μου απαντά ότι την κυνηγούν για δηλώσεις, αλλά η ίδια δεν θέλει να απολογηθεί. "Δεν θα κάνω δήλωση να πείσω ότι δεν αποκάλεσα όλους τους κλέφτες δολοφόνους.

Share
Εκτύπωση

Γιάννης Μόραλης: Αρχιτεκτονικές Συνθέσεις

Συγγραφέας: Ελένη Ιωάννου.... Δημοσίευση στη κατηγορία Η Ελένη Ιωάννου γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(5 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

moralisΟ Γιάννης Μόραλης (1916-2009), από τους επιφανέστερους Έλληνες καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, το Φεβρουάριο του 2009, λίγους μήνες πριν το θάνατό του, παραχώρησε στο Μουσείο Μπενάκη περίπου 120 προσχέδια από τις αρχιτεκτονικές συνθέσεις που είχε στην κατοχή του.( συμπεριλαμβάνονται και ιδέες για αρχιτεκτονικές συνθέσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν).

Έχει δημιουργήσει σχέδια για διαμορφώσεις δημοσίων κτηρίων, ξενοδοχείων, τραπεζών, και κατοικιών και τα έχει υλοποιήσει σε αρχιτεκτονικές συνθέσεις, σε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια.( για 30 περίπου χρόνια) .Δυστυχώς δεν υπάρχουν όλες οι κατασκευές του καλλιτέχνη, πολλές από τις οποίες

Share
Εκτύπωση

Παγκοσμιοποίηση Νέα Τάξη Ελληνισμός

Συγγραφέας: Ελένη Ιωάννου.... Δημοσίευση στη κατηγορία Η Ελένη Ιωάννου γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(4 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

vasiliadisΣτις 8 Απριλίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων (4ος όροφος) της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, που βρίσκεται επί της οδού Κασσάνδρου 6 στην Καβάλα, θα πραγματοποιηθεί λογοτεχνική ανάγνωση και παρουσίαση του βιβλίου «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ» του συγγραφέα Δαμιανού Βασιλειάδη.

Σε μια πραγματικότητα που διαρκώς αλλάζει και μεταβάλλεται, σε μια πραγματικότητα που η επόμενη ημέρα είναι χειρότερη της προηγούμενης, η εθελοτυφλία δεν αποτελεί τον καλύτερο οδηγό για το ξεπέρασμα της κρίσης.

Ο συγγραφέας της παρούσας εργασίας, έχοντας υπόψη του τα παραπάνω και τις τραγικές επιπτώσεις τους στο παρόν και μέλλον της Ελλάδας, θεωρεί χρέος του να λάβουμε υπόψη μας τη νέα πραγματικότητα, χωρίς παρωπίδες, κλισέ και στερεότυπα και προπάντων ιδεοληψίες, εάν πράγματι θέλουμε να προασπίσουμε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του Ελληνισμού από την Ελλάδα και την Κύπρο μέχρι τον απώτατο Ελληνισμό της περιφέρειας.

Share
Εκτύπωση

«Υπερασπίζοντας τον Άνθρωπο των σπηλαίων»

Συγγραφέας: Ελένη Ιωάννου.... Δημοσίευση στη κατηγορία Η Ελένη Ιωάννου γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(9 ψήφοι, μέση τιμή 4.56 από τα 5 αστέρια)

cave4Το έργο «Defending the «Caveman» είναι μια κωμωδία που γράφτηκε από τον Αμερικανό ηθοποιό και κωμικό Rob Becker. Είναι ένα μείγμα stand-up comedy, διάλεξης, και θεραπείας, που επιχειρεί να επιλύσει τον υποτειθέμενο πόλεμο μεταξύ των δύο φύλων.

Το παιχνίδι (ρόλος) καταφέρνει να σταθεί από την ανδρική άποψη, ωστόσο είναι φιλικό και με την θηλυκή πλευρά των ζητημάτων που αναφέρονται στην παράσταση, καθώς ο συγγραφέας περιγράφει το έργο ως «ένα όχημα για την προβολή των ανδρικών συναισθημάτων, οι οποίοι τα εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο. »Αναφέρεται στις παρεξηγημένες σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών, στη διαφορετικότητα της αντιμετώπισης των καταστάσεων,

Share

2009©Kavalacity.net