Εκτύπωση

Μόρσιμον ήμαρ

Συγγραφέας: Χρήστος Γαλατσίδας.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Χρήστος Γαλατσίδας γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 3.00 από τα 5 αστέρια)

xronografima

Από το Εσωτερικό μας έρχεται η ανθρώπινη, η πραγματική Ελληνική φωνή: "Αγαπώ την υπέροχη Ελληνική γλώσσα και λυπάμαι για όλους εκείνους που την παραμελούν. Σε λίγα χρόνια κανενός επιστημονικού όρου η ονομασία δεν θα αναγνωρίζεται σαν Ελληνική λέξη. ΄Ηδη τα ανίψια μου που σπουδάζουν στην Νέα Υόρκη, δεν γνωρίζουν ότι η λέξη ωτορινολαρυγγολόγος είναι Ελληνική και την θεωρούν Λατινική! Θλίβομαι πάρα πολύ.... Άνοιξα βιβλιοπωλείο με Ελληνικά βιβλία για να φροντίσω να διατηρηθεί η Ελληνική γλώσσα!".

Αυτά κι ακόμη περισσότερα, λέει στο διαδίκτυο, με τόσο σωστά Ελληνικά σαν να έκανε ορθοφωνία σε Ελληνική Σχολή, ο κ. Σαμ. (Όχι, δεν είναι λογοπαίγνιο με τον ΣΑΜ- αρά, κάνετε λάθος. Ο κ. Σαμ είναι πολύ σοβαρός για να τον ρίξουμε τόσο χαμηλά).

Σαμ Σέκουας, Νιγηριανός. Σπούδασε οδοντιατρική στην Θεσσαλονίκη, συνδέθηκε με βαθειά φιλία με Θεσσαλονικείς, αγάπησε την Ελλάδα, σαν πατρίδα του. Βρέθηκε τελικά στην Νέα Υόρκη όπου και εγκαταστάθηκε.

 

 Προσβλητικό για τους αναγνώστες βέβαια, αλλά θα κατεβάσουμε το επίπεδο του λόγου μας, αναφερόμενοι σε κάποια Ελληνο-κουτσαβάκικη γλώσσα τύπου............ " ε γ έ ρ θ η τ ο!....", σε κάτι Ελληνο....." ΄ντάξει μωρέ....", σε κάτι Ελληνο-αηδιαστικά... " δ ε ν  σ α ς   κ ο ι τ ά ζ ω  γ ι α  ν α   μ η ν   γ ε λ ά σ ω....", ή στο " μ α ζ ί   τ α  φ ά γ α μ ε", ..... στο ...." η  κ υ β έ ρ ν η σ η   θ α  κ λ ε ί σ ε ι   τ η ν  ΕΡΤ"..... και άλλα τέτοια.... Το κάνουμε όμως, για να λάμψει περισσότερο ο λόγος του φιλέλληνα Νιγηριανού κ. Σαμ Σέκουας και για να χλευάσουμε την Ελληνο-σαμαρική, δηλαδή την Ελληνο-σχιζοφρενική που ακούμε στο δύο χιλιάδες δέκα τέσσερα.... Γλώσσα αντιαισθητική, αντιπνευματική, ψευδής, ρηχή...... Προσπαθεί πριν εξαφανιστεί, να δημιουργήσει ψ ε υ δ ε ί ς  σ υ ν ε ι δ ή σ ε ι ς.

Διαβάζουμε: - "Θα απολυθούν άλλοι έντεκα χιλιάδες υπάλληλοι, για να καταπολεμηθεί η ανεργία."

- "Θα ρίξουμε τις συντάξεις και τους μισθούς, για να τονωθεί η αγορά"

- "Θα κλείσουμε τα νοσοκομεία, για να βελτιωθούν οι παροχές ιατρικών υπηρεσιών".

- "Θα απολυθούν καθηγητές, για να έχουμε καλύτερη Παιδεία". Θα αξιολογηθούν δε, ό λ ο ι  α ν τ ι κ ε ι μ ε ν ι κ ά, όπως και η καθηγήτρια που είχε το θράσος να "δει" τον Σαμαρο-κανακάρη που αντέγραφε στις εξετάσεις του Κολλεγίου του και να του υπενθυμίσει ότι δεν τον περιμένει μια ζωή Κ ε λ τ ι κ ή ς  τ ε μ π ε λ ι ά ς, ενώ γι αυτό ακριβώς προορίζεται: .... Να μεγαλώσει σαν τον Κυριάκο, να ιδρωκοπάει κάθε τριάντα του μηνός για να μπει στον κόπο να βουτήξει τον μισθό του κι ύστερα πάλι να πατήσει το κουμπί και να κ ά α α α α θ ε τ α ι... στις πλάτες των "ηλίθιων", που θα τον ψηφίσουν..., για να τους απολύει ύστερα, με ηδονική αυταρέσκεια.

Αυτή είναι η Σαμαρική χ ρ η σ τ ή  δ ι ο ί κ η σ η.... Γι αυτό απολύθηκε η καθηγήτρια.... για να βελτιωθεί " το σύστημα". Την Ελληνική γλώσσα θα κοιτάξουν τώρα.... και τον Ελληνικό πολιτισμό; Άν ο Σαμ Σέκουας είναι περισσότερο Έλληνας από πολλούς Ελληνο-ξεκούτηδες, ...πρόβλημα του. ....Αυτοί έχουν να κοιτάξουν το σύστημα. Και το σύστημα έχει τις ανάγκες του και θέλει...... θέλει.....

Το μόνο που δεν θέλει, είναι ε κ λ ο γ έ ς. Σώνει και καλά να σας χώσουν στο μυαλό, ότι δεν θέλετε τον μοναδικό τρόπο για να απαλλαγείτε από αυτούς... και να περισωθεί, ό,τι μπορεί να περισωθεί. Αυτά έχει η σχιζοφρένεια... Θεωρεί την ημέρα ανακούφισης: "μόρσιμον ήμαρ", δηλαδή ημέρα ολέθρου. (Και πραγματικά γι αυτούς, θα είναι ό λ ε θ ρ ο ς, η ημέρα των εκλογών).

Γνωρίζετε πότε ή θ ε λ ε ο κ ό σ μ ο ς εκλογές; Όταν για να ικανοποιήσει ο Σαμαράς τα "διαπλεκόμενα", όπως έλεγε ο κ.Μητσοτάκης, ή για να εισπράξει κάποια εκατομμυριάκια σας επιδότηση της ΠΟΛ-ΑΝ, έρριξε την κυβέρνηση του σαράντα και κάτι τοις εκατό -άσχετα αν άλλοι συμπαθούσαν και άλλοι αντιπαθούσαν εκείνη την κυβέρνηση..... την  ε κ λ ε γ μέ ν η, ...αντίθετα μ΄αυτήν που μας φόρτωσαν οι κατακτητές....- Τότε... ποθούσε η κοινωνία εκλογές.... Τί τους λές!

Για να επανέλθουμε στην Σαμαρο-σχιζοφρενική γλώσσα: Γι αυτήν την γλώσσα, το πιο επονείδιστο είναι ότι μπορεί κάποιος ή κάποιοι να σκορπίσουν μέσα στον κοινωνικό ιστό, κοινωνική αταξία, που το μέγεθος της εκτιμάει η εντροπία. Δίχως να το θέλουν τα κοινωνικά άτομα, όταν στις δύο παρά είκοσι ακούν πως δεν θα παρθούν νέα μέτρα και στις δύο ανακοινώνονται νέα μέτρα...... όταν ακούν πανάθλιους αγανακτισμένους βουλευτές στις έντεκα να λένε πως δεν θα ψηφίσουν απάνθρωπα μέτρα και στις δώδεκα βροντοφωνάζουν το ...." ν α ι  σ ε  ό λ α!"....... όταν ακούν για τις μάχες που δίνει στο Εξωτερικό ο "κύριος πρωθυπουργός" και βλέπουν να .... παραβγαίνει στο σκύψιμο, τους ευσεβείς προσκυνητές... Τ ί  ν α  π ι σ τ έ ψ ο υ ν; Ότι οι απατεώνες που συλλαμβάνονται θα φέρουν τα λεφτά στα Ταμεία;... Ότι ο Ξηρός διέφυγε.... εν αγνοία τους;.... Ότι η περιουσία της Χώρας τεμαχίζεται και δωρίζεται απλώς, ή ότι αποφέρει και κάποιο ...ώφελος;.... Κατά πού τόχουνε κρυμένο αυτό το ώφελος; Δεν τόχουνε.... Τους τόφαγαν οι συμβουλάτορες που μας στοίχισαν εκατομμύρια για να δίνουν λάθος συνταγές στα στουρνάρια... ή όπως λένε άλλοι...έγκυροι..., για να μας μετατρέψουν σε πειραματόζωα. Τί να πιστέψει και πάλι ο άμοιρος Έλληνας; Ότι ήταν σωστός ο μονόδρομος της καταστροφής μας; Ότι ήταν συνειδητά λανθασμένες οι συμβουλές των εκατομμυριούχων; Ότι είμαστε έγκλειστα πειραματόζωα; Ένα μόνο: Ότι αν ξαναβγούν ποτέ αυτοί για να κυβερνήσουν την Ελλάδα.... Λέμε, κάποια μέρα αν ξαναβγούν......... -αφού σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ο κόσμος ξεχνάει..... σε δέκα χρόνια... και λιγότερο, όπως αποδείχτηκε με τον ...."πρωθυπουργό τους"....- λέμε λοιπόν, ότι αν συμβεί, θα πρόκειται για μ ό ρ σ ι μ ο ν  ή μ α ρ.


galatsidas
Χρήστος Γαλατσίδας

 

 

 

Share

2009©Kavalacity.net