Εκτύπωση

Ο Αγγελής και οι αυτοτιμωρούμενοι

Συγγραφέας: Χρήστος Γαλατσίδας.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Χρήστος Γαλατσίδας γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

xronografima

 Δεν αναστενάζει ο Αγγελής -ατσάλινος- δεν βογγάει σκύβοντας..., δεν ακούει τους κρότους των σκοτεινών γωνιών της εποχής μας, δεν φοβάται τους θολούς δρόμους με τα ανθρωπόμορφα όρθια σύρματα, όπου σκορπιούνται μέδουσες παλλόμενες. Δεν γέρνει προς τ΄ ασήμαντα ο Αγγελής - ατσάλινος- ανέκφραστος, άτρωτος... Η παλάμη του στο αυτί σαν κορυφοκλάδι πλάτανου... κι αφουγκράζεται...

 ..Είμαστε οι αυτοτιμωρούμενοι. Οι Έλληνες που ανήκουν στους κατακτητές. Που δεν έχουν εαυτό. ..... Για τον εαυτό μας επιφυλάξαμε σιωπηλά, την δίχως έλεος τιμωρία. Όλοι σιωπηλοί, ναι..... Τέκνα της υποβόσκουσας νεκροφάνειας.

Και μιλάνε μόνο τα σύρματα που είναι πιο λεπτά κι απ΄τις γραβάτες τους και βγάζουν τον ήχο του τρίξιμου ξύλινου πατώματος του ετοιμόρροπου δευτέρου ορόφου.

Ακούτε κι εσείς τα σύρματα που ηχούν με το 22+8=30% , που τους έδωσαν οι αυτοτιμωρούμενοι;

--Πρέπει ν΄απολυθούν, για να μην κλείσει η επιχείρηση. Λέει το τεντωμένο σύρμα καθώς κουλουριάζεται στους λαιμούς των οικογενειαρχών.

--Πρέπει να χαριστούν τα χρέη των δισσεκατομμυριούχων, για να μην βάζουν ξένες σημαίες στα πλοία τους. Παίζει σε ρυθμό μαρς άλλο τεντωμένο σύρμα.

 Κι άλλο σύρμα συμπληρώνει: Θα πουληθεί μέρος της χώρας, για να σωθεί η χώρα..... Θα βάλουμε πολλά ευρώ στα ταμεία, ξέρετε.........

--Ξέρουμε...! Απαντάει ειρωνικά η γραβάτα άλλου σύρματος, με ήχο τζίτζικα.

Κι όλα μαζί τα σύρματα ανάμεσα στις ευδοκιμούσες μέδουσες, πάλλονται κι αυτά....

Δεν τολμάει κανένας από μας, ν΄αναρωτηθεί ποιοί μας παραμόρφωσαν.... ποιοί μας κατέστησαν άδειους κορμούς στην τενεκεδένια εποχή μας.

Τα βελούδινα πρωϊνά, τα μεγαλειώδη ουράνια πέπλα... δεν είναι για μας. Αυτά είναι για τους άλλους, τους ξένους και για τα σύρματα της δημόσιας ζωής. Δεν είναι για μας.

.... Για μας είναι η δυστυχία, η ανέχεια, η μοιρολατρεία, η .....φτωχολατρεία!

 Τί είμαστε εμείς; Απλά.... αυτοτιμωρούμενοι. Να και η "νέα" μας κυβέρνηση, που γέννησε η ψήφος των αυτοτιμωρούμενων, χωρίς καμιά ποιοτική μεταβολή... Προσωποποίηση της ασχήμιας.

Μ΄ αυτήν λοιπόν την συγκυβέρνηση του... δεν ξέρουμε ποιού κράτους..., θα είμαστε σύντομα ευτυχισμένοι.

Ω, ξάπλες! Δεν θα δουλεύει κανένας... Δεν θα παράγει κανένας... οτιδήποτε.... Δεν θα ψωνίζει κανένας..... Δεν θα αρρωσταίνει κανένας..... Δεν θα έχει κανένας τις ανάγκες που φυσιολογικά έχουν οι "κατώτεροι" άνθρωποι, οι χοντροκομένοι, οι χειρώνακτες... οι ρυτιδωμένοι.... Εμείς θα είμαστε.... κάτι σαν εκείνα τα ανθρώπινα ομοιώματα στις γυάλινες προθήκες των αριστοκρατικών καταστημάτων νεωτερισμών... Αυτοί είμαστε εμείς... Εμείς που δεν ανακαλύψαμε τί ακριβώς έχει πάθει η ύπαρξη μας, αλλά .....ανακαλύψαμε αμέσως, πού είναι οι συνεχιστές των βασανιστηρίων μας. Ανακαλύψαμε αμέσως, δηλαδή, ποιοί κρύβονται πίσω από τις εληές και τα ποτάμια.. Όλους αυτούς που θ΄αφήσουν τους "καλοντυμένους" ψηφοφόρους, μόνο με την πίκρα στα χείλη... Που θα τους αφήσουν με μίσος για την ευτυχία, μίσος για τον εαυτό τους... μίσος για τους συναθρώπους τους....

Πάρτε αυτήν την κυβέρνηση... Δ ι κ ι ά  μ ο υ  δ ε ν  ε ί ν α ι .... Πάρτε την μαζί με τον εμπνεόμενο Νέρωνα... και γκρεμίστε κι άλλο τους εαυτούς σας... Τέτοιοι εαυτοί άλλωστε.... τί χρειάζονται;... " Αφού δεν σκέφτονται οι ίδιοι τις οικογένειες τους... εμείς οι κατακτητές γιατί να τους σκεφτούμε;......Αυτοτιμωρούμενοι είναι, αυτά τους πρέπουν"

Την ώρα που - στο όνομα του Ελληνικού Λαού- ξυλοκοπούνταν οι καθαρίστριες στο κέντρο της Αθήνας από την εκτελεστική και δικαστική εξουσία των κατακτητών, σκεφτόμουν πότε οι Έλληνες θα απελευθερωθούν... από τον εαυτό τους πρώτα απ΄όλα. Δυο μέτρα άντρας και ίσως παραπάνω, με πληρωμή από τα δημόσια χρήματα, που χτυπάει στο κεφάλι μια γυναίκα, είναι ο χυδαίος ζηλωτής του αιμματοβαμένου χιτλερισμού, του εχθρού της πατρίδας. Κι αυτοί που τον διόρισαν εκεί, εχθροί της πατρίδας κι αυτοί. Είναι οι ανίκανοι. Είναι το ποσοστό του 15%, που πρέπει να μας αδειάσουν την γωνιά, το συντομότερο.

Αυτοί είναι εκείνοι που θα α π ο λ υ θ ο ύ ν ...

 Αφουγκράστηκε και ορθώνεται ο Αγγελής...... Αυτός μαζί με ομοίους του, θα τους απολύσουν. Οι αδιάβρωτοι...... Ας μην το ξεχνάμε. Είναι το αντίδοτο της ανυπόφορης αηδίας των ημερών της σκλαβιάς. Αυτοί θα αναδείξουν σε ηρωίδες τις καθαρίστριες. Αυτοί θα φτάσουν εκεί, όπου -έτυχε- κάποτε να περιγράφω:

..... Οι σκληρές ανάγκες
έγιναν ιδέες κοφτερές -βράχια.
Φορώντας τις δειλίες σου,
στιλβωμένα καβούρια ....
... και η αναταραχή δυναμώνει ....
 θα πηδήσεις μέσα στην διαδήλωση
 της τρικυμίας....................

16-06-2014
galatsidas

Χρήστος Γαλατσίδας

 

 

 

Πώς βρεθήκαμε με τον Γιάννη, δύο γνωστοί δηλαδή και γιατί βρεθήκαμε σ΄ένα χωριό όπου είχε προηγηθεί η βάφτιση παιδιού (κοριτσάκι) του Αντώνη και της Παυλίνας, είναι ιστορία που θα τραβούσε σε μάκρος...... και εδώ προτιμούνται οι συντομότεροι δρόμοι, όταν βέβαια δεν οδηγούν σε αδιέξοδα, ή σε διέξοδα.....εχθρικά.

Share

2009©Kavalacity.net