Πληροφορίες μάθε τη πόλη

info

Οδηγός Βρείτε ότι χρειάζεστε

kavalacity

Εκδηλώσεις ότι "παίζει" στη πόλη

evcal


Εκτύπωση

Δημοτικό Ωδείο Καβάλας

Συγγραφέας: Administrator.... Δημοσίευση στη κατηγορία Πολιτισμός

Σας άρεσε το άρθρο?
(3 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

logo_dokΤο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (Δ.Ω.Κ.) είναι ένα από τα πιο ιστορικά και δραστήρια ωδεία της ελληνικής περιφέρειας και ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της Καβάλας. Πρωταρχική αποστολή του Δ.Ω.Κ. είναι η υποδειγματική μουσική διαπαιδαγώγηση μαζί με τη γενικότερη αισθητική-καλλιτεχνική αγωγή και επιμόρφωση των μαθητών του στις Σχολές Ενόργανης, Φωνητικής και Θεωρητικής κατεύθυνσης μέσω κρατικώς αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών. Ταυτόχρονα, το Ωδείο συμβάλλει διαρκώς στην ανύψωση του επιπέδου της πολιτιστικής ζωής στην Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι σπουδαίοι Έλληνες μουσικοί αναδεικνύονται τακτικά από τη μουσική κυψέλη του Ωδείου, πρώην μαθητές του οι οποίοι διαγράφουν επιτυχημένη πορεία στην πατρίδα μας και στο εξωτερικό.

Εκτύπωση

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Δημοσίευση στη κατηγορία Πολιτισμός

dipetheΤο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία του το 1993 και μέχρι σήμερα η προσφορά του στην σύγχρονη πολιτιστική ιστορία της πόλης είναι ιδιαιτέρως σημαντική.
Ένας οργανισμός κάθε άλλο παρά απρόσωπος, που στηρίζεται στο πάθος και το μεράκι των στελεχών του και αποτελεί σημείο αναφοράς στα θεατρικά δρώμενα με τις παραστάσεις που ανεβάζει κάθε χρόνο.

Εκτύπωση

Εκδηλώσεις

Δημοσίευση στη κατηγορία Καβάλα

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 

Τα Ελευθέρια

Γιορτή αφιερωμένη στην απελευθέρωση της Καβάλας από τους Βούλγαρους (26 Ιουνίου 1913).

Οι εκδηλώσεις αυτές, υπό την επίβλεψη του δήμου Καβάλας, γίνονται κάθε δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες, θεατρικές και εικαστικές παραστάσεις.

Τα δρώμενα λαμβάνουν χώρα στην πλατεία της πόλης, το λιμάνι και στο υπαίθριο θέατρο του κάστρου.

Φεστιβάλ Φιλίππων

Το φεστιβάλ αυτό διεξάγεται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων κατά κύριο λόγο αλλά και σε γύρω χώρους.

Εκτύπωση

Kavalatino

Δημοσίευση στη κατηγορία Πολιτισμός

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 1.00 από τα 5 αστέρια)

Πολιτιστικός Σύλλογος Λατινοαμερικάνικης κουλτούρας

Kavalatino

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λατινοαμερικάνικης κουλτούρας δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2009 με πολύ όρεξη, κέφι και διάθεση για ανανέωση από αυτούς που αγαπούν τον χορό και για αυτούς που θέλουν να τον γνωρίσουν και να τον αγαπήσουν.

"Όσοι αγαπάτε τον χορό, τη μουσική, τη θετική ενέργεια μετά από ένα δυνατό μάθημα... Όσοι πάντα θέλατε να μάθετε χορό αλλά ποτέ δεν βρήκατε χρόνο... Η ηλικία δεν παίζει ρόλο... μόνο η θέληση και το χαμόγελο σας μας ενδιαφέρει...!!!" είναι κάποια από τα λόγια που θα ακούσετε αν μιλήσετε με τα στελέχη του συλλόγου.

Εκτύπωση

Διαδρομές

Δημοσίευση στη κατηγορία Πολιτισμός

diadromesΟ σύλλογος Διαδρομές αποτελεί μια προσπάθεια ορισμένων πολιτών της Καβάλας, να δημιουργήσουν ένα φορέα διερεύνησης και προβολής του πολύπλοκου και ταχέως μεταβαλλόμενου σύγχρονου Πολιτισμού. Να ανακαλύψουν, να αναδείξουν, και να προτείνουν στους συμπολίτες τους, λιγότερο ή περισσότερο γνωστά έργα, δημιουργούς και πολιτιστικές πτυχές του καιρού μας.

Εκτύπωση

Ιστορικά στοιχεία της Καβάλας - Σύντομο Ιστορικό διάγραμμα

Δημοσίευση στη κατηγορία Καβάλα

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)
Eυχαριστούμε τον κύριο Δημήτρη Κουγιουμτζόγλου για την συνεισφορά του στο kavalacity με τις πολύτιμες γνώσεις του
    nomisma_medoussas
  • Ύστερη  Νεολιθική – Πρώιμη Εποχή Χαλκού, 4000 – 2000 π.Χ: τα πρωιμότερα δείγματα κατοίκησης στην κορυφή χαμηλού λόφου στην περιοχή «Περιγιάλι», ανατολικό τμήμα της σύγχρονης πόλης.
  • Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου, 1000 – 800 π.Χ: ίχνη κατοίκησης στη βραχώδη και φύσει οχυρή χερσόνησο της Παναγίας: χειροποίητη κεραμική με εγχάρακτη και αυλακωτή διακόσμηση που συνδέεται με τα πρώτα θρακικά φύλα της περιοχής.
  • Αρχές 7ου αιώνα π.Χ: η παρουσία τροχήλατης κεραμικής με υπογεωμετρική διακόσμηση  στην Παναγία υποδηλώνει επαφές με ελληνικές πόλεις του νότου ή του ΒΑ. Αιγαίου.

2009©Kavalacity.net