Καβάλα | Kavalacity.NET | Εδώ γράφουν οι πολίτες


Εκτύπωση

Απάντηση σε επιστολή με τίτλο "Για τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου"

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(15 ψήφοι, μέση τιμή 4.87 από τα 5 αστέρια)

dok

Δεν συνηθίζω να απευθύνομαι σε ανώνυμους αλλά ας κάνω μιαν εξαίρεση: Και το τονίζω! Απευθύνομαι σε έναν/μια που έφτιαξε ένα προφίλ στο fb μόνο και μόνο για να ανεβάσει αυτήν την "κωμωδία".

Σ' έναν/μία που δεν έχει καμία άλλη ανάρτηση, κανέναν φίλο τίποτα: ένα προφίλ που έγινε μόνο για να ανεβάσει αυτήν την ανακοίνωση. Θα μπορούσα λοιπόν να σε αποκαλώ χέστη που έφτιαξες ένα ψεύτικο προφίλ για να ανεβάσεις την αστήρικτη σαχλαμάρα σου, που βρωμάει εμπάθεια από χιλιόμετρα, αλλά δεν έχεις τα κότσια να το κάνεις με το όνομα σου και να υποστείς τις όποιες συνέπειες. Επειδή είναι πολύ μεγάλο όμως ας σε αποκαλώ Antonie!!

Εκτύπωση

O 1268/82 και εγώ ή η ιστορία ενός νόμου μέσα από τα μάτια ενός σαραντάχρονου μέλους ΔΕΠ

Συγγραφέας: Ζωή Γαβριηλίδου.... Δημοσίευση στη κατηγορία Άρθρα αναγνωστών

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

1268Δεν γνωρίζω να υπάρχει σε αυτόν τον τόπο νόμος που να δέχτηκε τόσα πολλά πυρά, να κατηγορήθηκε τόσο πολύ και με τόση ένταση και να θεωρείται εν ολίγοις η πηγή όλων των δεινών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας. Ο λόγος για το νόμο-πλαίσιο 1268/82 «Για τη δοµή και λειτουργία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων» ο οποίος, ρηξικέλευθος την εποχή που ψηφίστηκε και βαθιά δημοκρατικός, σημάδεψε τη ζωή της πανεπιστημιακής κοινότητας τα τελευταία 30 χρόνια. Κατηγορήθηκε, ωστόσο, από πολλούς ότι μετέφερε μέσα στα ΑΕΙ κομματικές επιρροές, και διαμόρφωσε κλίμα συναλλαγών σε διαδικασίες εκλογής συλλογικών οργάνων ή εξελίξεων μελών ΔΕΠ είτε μεταξύ φοιτητών και μελών ΔΕΠ είτε μεταξύ κρινόμενων μελών ΔΕΠ και εκλεκτορικού σώματος και εντέλει καταργήθηκε το 2011. Ενδεχομένως μέρος της κριτικής που του έχει ασκηθεί να αληθεύει.

Εκτύπωση

Γιάννη μου το καντήλι σου 45

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Ταμπάκης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αλέξανδρος Ταμπάκης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

giannis-kantili

Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει Γιάννη μου. Αυτό ονομάζεται ελευθερία του λόγου.

Ο Πανούσης για τον Νταλάρα, ο φίλαθλος για τη μάνα του διαιτητή, ο Λαζόπουλος για τους καρεκλοκεύνταυρους γενικώς και για τους καθηλωμένους σε αναπηρικό αμαξίδιο ειδικώς, ..

 

dpselection.net
Εκτύπωση

Θεόδωρος Γρηγοριάδης «ζωή μεθόρια»

Συγγραφέας: Χρυσούλα Βακιρτζή.... Δημοσίευση στη κατηγορία Εν αρχή ήν ο λόγος

Σας άρεσε το άρθρο?
(2 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

zoh methoria

Μυθιστόρημα, εκδόσεις Πατάκη

Γράφει η βιβλιοκριτικός Χρυσούλα Βακιρτζή

Το 1967 το Σαν Φρανσίσκο ήταν ο παράδεισος των «παιδιών των λουλουδιών».  Αν και έχουν περάσει τρεις και  πλέον δεκαετίες, το ανέμελο πνεύμα τους κατοικεί ακόμη σ’ αυτήν την περιοχή –και όχι μόνο.Εδώ, στη διασταύρωση των δρόμων Χάιτ και Ασμπερι στο Σαν Φρανσίσκο, όπου ήταν η Μέκκα της χίπικης κουλτούρας: χιλιάδες «παιδιά των λουλουδιών» με ξέπλεκα μαλλιά και ονειροπόλο βλέμμα (και λίγη μαριχουάνα) συγκεντρώνονταν για να χαλαρώσουν και να λικνιστούν στους ψυχεδελικούς ήχους των αγαπημένων τους συγκροτημάτων.

Πώς ξεκίνησε η όλη ιστορία; Το πνεύμα των χίπις, πιο παλιά των λούμπεν, συνδύαζαν τη γραφικότητα με τη λιτότητα. Το  πιο σημαντικό, ίσως του όλου αυτού θέματος,  ήταν μια διάχυτη ανεκτικότητα στο «αδοκίμαστο, το απ' αλλού φερμένο» (Ελύτης).

Εκτύπωση

"Ενθάδε κειται"

Συγγραφέας: Τσιαχρής Κώστας.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Κώστας Τσιαχρής γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(10 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)
keitaiΕνθάδε κειται
λέξη
ένδοξη
φανταχτερή
φτιαγμένη
για να βασιλέψει
σε κείμενα
σπουδαίων ποιητών
να κυριέψει
το μυαλό
αναγνωστών.
Μα γρήγορα
απεβίωσε

2009©Kavalacity.net